Donatie caså cetatean stråin

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
METTE

Donatie caså cetatean stråin

Post by METTE » 08 Feb 2011, 11:42

Ziua buna la toatå lumea.
Eu nu mai am cetatenie romana si sunt casatorita cu un cetatean strain.Mama nu a stiut ca m-am recasatorit in strainatate(o situatie complicata) si mi-a donat casa la notariat.
Pe actul de donatie a scris ca sunt necasatorita.Eu am fost total neatenta,eram cu ochii in lacrimi,si nu am vazut ce scrie la starea civila.Asa ca am semnat actul,l-am bagat in geanta si nu l-am mai citit pina am ajuns acasa.
Intrebarea este urmatoarea:trebuie corectat actul la notariat,tinind cont ca este o donatie mama-fiica iar eu cu sotul meu avem economii diferite.Cåsåtoria este fåcutå in stråinåtate.Eu si cu sotul meu aveam si un contract marital fåcut in timpul cåsåtoriei in care precizåm cå nu avem pretentii materiale in caz de divort,Noi suntem independenti unul de celålalt economoic.

Multumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastrå

keetyroots

Re: Donatie caså cetatean stråin

Post by keetyroots » 10 Feb 2011, 21:42

Stai linistita, articol 31 lit. b, Codul Familiei, te va lamuri:
Putea sa scrie ca esti si casatorita, sau putea sa nu scrie deloc, nu are importanta, pt ca prin donatie dobandesti ca bun propriu.

Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubire pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.

Iar contractul facut cu sotul tau, nu are efect in Romania.

johei

Post by johei » 11 Feb 2011, 20:45

Uita codul familiei, ca la voi nu se mai aplica.

Intereseaza-te ce zice legislatia statului a carei cetatenie o ai, sau unde locuiesti.

avocat alina

Post by avocat alina » 14 Feb 2011, 12:04

buna ziua.
intrucat nu mai aveti cetatenie romana, legislatie don Romania nus e mai aplica in cazul dvs.
daca aveati dubla cetatenie in continuare, beneficiati de prevederile COdului famialial roman, conform caruia donatiile reprezinta bunuri proprii inclusiv pentru persoana casatorita.
in tara in care v-ati casatorit si a careic etatenie ati dobandit-o , nu stim care este legislatia aplicabila.. dar probabil ca sunt in vigoare contractele prenuptiale din moment ce ati ales aceasta varianta ..
va recomand sa mergeti la notar si sa solicitati rectificarea actului de donatie .. pentru a preantampina orice eventuale probleme ..

Post Reply