CESIUNEA CREANTELOR DIN CONTUL 455

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
SEMPRE-VIT

CESIUNEA CREANTELOR DIN CONTUL 455

Post by SEMPRE-VIT » 12 Feb 2005, 18:45

Sunt asociat intr-o SRL cu mai multi asociati. Am creditat societatea cu diverse sume inregistrate in contul 455.
Pot cesiona creantele mele catre terti (neasociati)?
In ce conditii si cu ce conditii?
Trebuie notificati ceilalti asociati?
Care sunt actele normative care reglementeza cesiunea unor astfel de creante?

fanna

Post by fanna » 17 Feb 2005, 20:25

Nu ai cum sa cesionezi aceste sume catre terti. pentru ca tu ai creditat societate, ca aceasta sa se foloseasca de bani in scopurile dezvoltarii obiectului de activitate...sau, nah orice alte scopuri.Deci societatea deja a folosit acesti bani, nu ai cum sa le cesionezi catre alte persoane.

wittmann

Post by wittmann » 19 Feb 2005, 21:54

SEMPRE se referea la faptul daca poate cesiona creantele, adica "dreptul de creanta". Eu as zice ca da, poate face acest lucru, in conditiile cesiunii de creanta prevazute de Codul Civil.

simmy

Post by simmy » 20 Feb 2005, 10:17

eu stiam acel principiu de drept civil conform caruia poti vinde orice , oricui atat timp cat ceea ce vinzi este in circuitul civil
Poti cesiona orice creanta..... iar cel ce o cumpara se subroga in drepturile si obligatiile tale.

norocel

Post by norocel » 20 Feb 2005, 10:21

simmy wrote:eu stiam acel principiu de drept civil conform caruia poti vinde orice , oricui atat timp cat ceea ce vinzi este in circuitul civil
Poti cesiona orice creanta..... iar cel ce o cumpara se subroga in drepturile si obligatiile tale.
Se subroga numai in drepturi, obligatiile nu pot fi transmise prin acte intre vii, ci numai prin transmisiuni universale sau cu titlu universal.
Si in privinta drepturilor, este necesar sa fie indeplinite anumite formalitati pentru opozabilitate fata de debitorul cedat.

Post Reply