buna ziua as vrea sa stiu si eu ce acte mi-ar trebui pentru intocmirea unui contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere intre mine si mama mea (este vorba de un apartament) mentionez ca mai am inca 2 frati buni si 2 frati vitregi din partea mamei care au fost de acord ca mama sa imi faca mie actele, pe actele apartamentului e trecuta decat mama mea iar tatal meu este decedat, ce acte imi trebuie pentru asta si ce taxe trebuie platite .
as fi recunascator dak mi s-ar raspunde la aceasat intrebare si imi cer scuze pentru cuvintele formulate mai sus dar sunt in necunostinta de cauza :)
P.S.Toba Florin (florin_top_secret@yahoo.com)
acte vanzare cumparate cu clauza intretinere?
Re: acte vanzare cumparate cu clauza intretinere?
Aceste contracte de v-c pot fi atacate in instanta si desfiintate, pentru ca se considera donatii mascate!florintoba wrote:buna ziua as vrea sa stiu si eu ce acte mi-ar trebui pentru intocmirea unui contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere intre mine si mama mea (este vorba de un apartament) mentionez ca mai am inca 2 frati buni si 2 frati vitregi din partea mamei care au fost de acord ca mama sa imi faca mie actele, pe actele apartamentului e trecuta decat mama mea iar tatal meu este decedat, ce acte imi trebuie pentru asta si ce taxe trebuie platite .
as fi recunascator dak mi s-ar raspunde la aceasat intrebare si imi cer scuze pentru cuvintele formulate mai sus dar sunt in necunostinta de cauza :)
Iti recomand un contract de intretinere si nu vei mai avea nicio problema dupa decesul intretinutei.
eu v-as recomanda un contract de vanzare-cumparare cu pastrarea dreptului de uzufruct, deci practic veti avea doar nuda proprietate pana la decesul mamei.florintoba wrote:buna ziua as vrea sa stiu si eu ce acte mi-ar trebui pentru intocmirea unui contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere intre mine si mama mea (este vorba de un apartament) mentionez ca mai am inca 2 frati buni si 2 frati vitregi din partea mamei care au fost de acord ca mama sa imi faca mie actele, pe actele apartamentului e trecuta decat mama mea iar tatal meu este decedat, ce acte imi trebuie pentru asta si ce taxe trebuie platite .
contract de intretinere poate fi atacat de oricine este interesat,daca nu se poate proba caci v-ati achitat de obligatia de intretinere...si apoi aceasta obligatie lasa loc de interpretari...interpretari care duc la rezolutiunea contractului...
te contrazic :)angel wrote:eu v-as recomanda un contract de vanzare-cumparare cu pastrarea dreptului de uzufruct, deci practic veti avea doar nuda proprietate pana la decesul mamei.florintoba wrote:buna ziua as vrea sa stiu si eu ce acte mi-ar trebui pentru intocmirea unui contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere intre mine si mama mea (este vorba de un apartament) mentionez ca mai am inca 2 frati buni si 2 frati vitregi din partea mamei care au fost de acord ca mama sa imi faca mie actele, pe actele apartamentului e trecuta decat mama mea iar tatal meu este decedat, ce acte imi trebuie pentru asta si ce taxe trebuie platite .
contract de intretinere poate fi atacat de oricine este interesat,daca nu se poate proba caci v-ati achitat de obligatia de intretinere...si apoi aceasta obligatie lasa loc de interpretari...interpretari care duc la rezolutiunea contractului...
contractul de intretinere nu poate fi reziliat decat amiabil de catre ambele parti, sau de catre una dintre parti in instanta, si numai in cazul in care reclamantul dovedeste in instanta (cu martori, chitante, etc), ca drepturile sale au fost incalcate, sau nu au fost indeplinite.
daca astepti putin iti spun articolul din C.c. care desfiinteaza contractul de v-c cu uzufruct!
si eu te contrazickeetyroots wrote:te contrazic :)angel wrote:eu v-as recomanda un contract de vanzare-cumparare cu pastrarea dreptului de uzufruct, deci practic veti avea doar nuda proprietate pana la decesul mamei.florintoba wrote:buna ziua as vrea sa stiu si eu ce acte mi-ar trebui pentru intocmirea unui contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere intre mine si mama mea (este vorba de un apartament) mentionez ca mai am inca 2 frati buni si 2 frati vitregi din partea mamei care au fost de acord ca mama sa imi faca mie actele, pe actele apartamentului e trecuta decat mama mea iar tatal meu este decedat, ce acte imi trebuie pentru asta si ce taxe trebuie platite .
contractul de intretinere nu poate fi reziliat decat amiabil de catre ambele parti, sau de catre una dintre parti in instanta, si numai in cazul in care reclamantul dovedeste in instanta (cu martori, chitante, etc), ca drepturile sale au fost incalcate, sau nu au fost indeplinite.
daca astepti putin iti spun articolul din C.c. care desfiinteaza contractul de v-c cu uzufruct!

tocmai sintagma "obligatiile nu au fost indeplinite"si nu drepturile

iti vorbesc din practica si nu doar din teorie...
cand cumperi medicamentele de ex...intr-o astfel de situatie, nu intotdeauna se pastreaza bonurile fiscale....cum poti proba faptul ca ti-ai achitat obligatia,daca reclamantul zice ca nu...?!am dat doar un exemplu...
practica a probat-o ca este cel mai problematic contract...
sunt de acord, caci de principiu,orice contract poate fi anulat,chiar si cel de vanzare-cumparare,care se zice ca ar fi cel mai sigur contract...deci, evident ca si cel cu pastrarea dreptului de uzufruct...dar sunt anumite conditii foarte clar definite...
Am uitat sa specific: numai intre rude, clauza de intretinere cu uzufruct, poate duce la desfiintarea contractului
corect, e foarte greu de dovedit, dar actiunea nu poate fi facuta decat de una dintre parti, (proces de martori...).
totusi pretul este unul nereal, simulat si totodata neserios, si neplatit in realitate, deci nul ca vanzare, si valabil ca donatie daca se indeplinesc conditiile cerute de lege pentru o donatie. :P
deja a inceput sa imi placa discutia noastra :)
corect, e foarte greu de dovedit, dar actiunea nu poate fi facuta decat de una dintre parti, (proces de martori...).
totusi pretul este unul nereal, simulat si totodata neserios, si neplatit in realitate, deci nul ca vanzare, si valabil ca donatie daca se indeplinesc conditiile cerute de lege pentru o donatie. :P
offf, offff....keetyroots wrote:Am uitat sa specific: numai intre rude, clauza de intretinere cu uzufruct, poate duce la desfiintarea contractului
daca tot e dans, hai sa nu dansam unul vals si altul tango...
dreptul de proprietate si dezmembramintele acestuia...
sa le luam pe rand...
contractul de v-c cu clauza de intretinere este una...
contractul de v-c ,in care se intraineaza doar nuda proprietate, dreptul de uzufruct ramanand al vanzatorului in speta noastra...este alta
donatia, este deja alta institutie...
iar c-v -ul intradevar poate fi anulat pentru pretul neserios...pentru incercare eludarii taxei catre stat...e caz de nulitate...
acum, ca le-am defalcat pe cele aplicabile la speta noastra...putem sa vorbim despre fiecare in parte, fara a le mai face ghiveci

nu de alta, dar daca tot iti place discutia noastra, macar sa nu mai vorbim impreuna si sa ne intelegem separat

da' ce vrei sa spui cu proces de martori?