Cum se scrie o sesizare si unde sa o adresez ?

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
marexa

Cum se scrie o sesizare si unde sa o adresez ?

Post by marexa » 02 Sep 2010, 19:45

Buna seara!

Dupa lupte seculare mi-am luat inima-n dinti si m-am hotarat sa va cer si eu sfatul intr-o problema care ma macina de atata timp.Deoarece ma priveste in mod direct consider ca sunt subiectiva si nu pot sa-mi dau seama de modul cum trebuie sa actionez, asa ca am considerat ca cel mai bine este sa cer sfatul unor oameni din exterior.
In anul 2005 parintii mei mi-au daruit o garsoniera situata la parterul unui bloc format din 2 scari.In fata geamurilor mele, la o distanta intre 2m-3m de ziduri, existau 4 magazii de lemne facute de locatarii de pe scara cealalta .3 dintre ele sunt din lemn iar 2 sunt facute din plasa metalica. La inceput nu m-au deranjat fiindca "proprietarii" lor nu prea veneau la ele, dar intre timp situatia s-a schimbat, multi dintre ei vanzandu-si surile altor colocatari noi. Eh, de aici incep problemele mele. Pe unul dintre proprietari inca nu-l cunosc fiindca nu l-am vazut niciodata desi are sura fix in fata geamului meu de la dormitor la max.2m distanta. In spatele acestei magazii sunt situate cele 2 din plasa metalica care au apartinut la 2 proprietari diferiti.Unul dintre ei a vandut altuia care, de asemenea este de pe scara vecina, iar celalalt proprietar a abandonat-o. Cel care a cumparat-o pe prima a ocupat-o si pe ce-a de-a doua desi stia ca vreau s-o daram ca sa mai scap de-o sura.Intr-o zi cand m-am intors de la servici am gasit sura plina cu lemne. Nu am zis nimic fiindca nu ma deranja asa de tare deoarece este situata in spatele primei suri din lemn din fata geamului meu.Acuma 2 saptamani noul proprietar al celor 2 magazii de lemne si-a adus lemne, si le-a crapat si a inceput sa si le cladeasca langa cea da-a doua magazie din plasa, stivuind 3 randuri de lemne inalte de 1.50-1.80m. Cand am ajuns acasa de la servici l-am intrebat ce face si daca a cerut cuiva voie sa-si puna lemnele in fata geamului de la sufrageria mea, fiindca chiar daca sunt la 3 m de geam imi ia soarele, care si asa este rar la mine in casa fiindca garsoniera este pozitionata la umbra.La toate acestea mi-a spus ca ce soare imi ia si ca ce, este pamantul meu ca sa-mi ceara voie si ca el plateste la primarie pentru sura.Acest lucru s-a intamplat sambata, 28.08.2010.
Luni, 30.08.2010 ,am fost la primarie si am facut o sesizare precum ca s-au depozitat lemne pe domeniul public si rog sa trimita o echipa la fata locului sa constate faptele si sa se ia masuri de ridicare a lor daca nu se plateste nicio taxa pentru ele. Am luat numar de inregistrare si mi s-a promis ca va fi trimisa o echipa chiar in aceeasi zi.
Astazi, 2.09.2010, situatia se prezinta astfel:
- echipa trimisa de catre primarie nici in ziua de astazi nu a ajuns;
- intre timp vecinul si-a taiat lemnele si le-a cladit bine merci in continuare;
- cele 3 randuri de lemne se afla in acelasi loc unde le-a pus initial;
- ieri si azi toata ziua de cand am venit eu de la servici si-a taiat lemnele.
Zilele astea m-am intalnit cu un domn de la urbanism si i-am relatat faptele si a zis ca atata timp cat lemnele nu-s lipite de zidul blocului si se afla la o distanta mai mare de 1.50m nu are ce-i face.
Am fost la administrator si mi-a spus ca nu se baga ca acolo-i domeniu public si nu tine de bloc.Nimeni de la mine pe scara nu are niciun interes cu privire la acest spatiu asa ca nu-i intereseaza, sa ma zbat singura.

Intrebarile mele pentru dvs. sunt
- Oare nu se poate face nimic sa scap de surile alea din fata geamului?
- Primaria cum ma apara si pe mine de tulburarea folosintei locuintei?
Va rog frumos sa ma sfatuiti si pe mine cam ce-asi putea face ca sa am si castig de cauza, altfel, in situatia in care urmeaza sa ma lupt cu morile de vant, mai bine vand garsoniera altcuiva care poate are pile la primarie si va putea scapa mai usor de ele.

Cu speranta ca nu v-am plictisit cu problemele mele, minore pentru dvs., dar de maxima importanta pentru mine, va rog frumos sa va dati cu parerea cu pivire la aceasta situatie. :cafea:

vulpacris

Re: Cum se scrie o sesizare si unde sa o adresez ?

Post by vulpacris » 03 Sep 2010, 23:45

Dar la blocul dvs., caldura in timpul iernii, se face cu lemne ?!

De regula pe domeniul public nu este voie sa se construiasca.

Cel mai bine este sa consultati un avocat si sa dati in judecata primaria daca nu ia masuri ca acele constructii de pe domeniul public sa fie demolate.

Cereti, in proces, ca sa fie aratate autorizatiile de construire si legea care permite acest lucru.

:cafea:

Post Reply