insolventa

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
fil

insolventa

Post by fil » 19 Aug 2010, 16:27

Buna ziua,
O firma a intrat in insolventa :mrgreen:
In contractul de prestari servicii se obliga fata de " El si Ea" (care sunt casatoriti), si nu fata de "El casatorit cu Ea"
Contravaloarea contractului a fost achitata in avans, de unde si dreptul de inscriere la masa credala.
Intrebare,
Cererea de admitere creante cine o face? :
-El
-El si Ea pe aceeasi cerere
-El si Ea pe cereri diferite cate 50%
Multumesc :bere:

razman

Re: insolventa

Post by razman » 19 Aug 2010, 16:31

Indiferent. Sotii beneficiaza de mandatul reciproc tacit, iar drepturile dobandite in urma admiterii cererii profita ambilor.

sebastiana

Re: insolventa

Post by sebastiana » 25 Sep 2010, 12:12

Cum poate administratorul statutar,dupa aprobarea retributiei administratorului judiciar de catre adunarea creditorilor,dar inainte de incuviintarea sindicului sa obtina diminuarea acestei retributii si inlaturarea onorariului de succes sau,inlocuirea adm.judiciar?Poate cere o noua convocare a creditorilor?

razman

Re: insolventa

Post by razman » 25 Sep 2010, 13:36

Administratorul statutar nu are nici un drept in cadrul procedurii ci numai administratorul special desemnat conform disp. art.3 pct.26 din L.85, cu atributiunile prevazute de art. 18 din lege.
Totodata, trebuie sa precizez si faptul ca, daca un administrator special nu a fost desemnat, debitorul, respectiv asociatii sunt decazuti din drepturile recunoscute de procedura.
De asemenea, daca un admin. special va fi numit ulterior acesta va prelua procedura in stadiul in care aceasta se gaseste la data numirii.
În concret, la speta ta admin. statutar e un simplu privitor.

PS. Cu titlu de recomandare, in conditiile in care debitoarea are bunuri (corpoarale sau necorporale) si a caror valoare justa ar depasi valoarea creantelor, practic admin special ar avea interse de reprezentat, ar fi bine ca, daca pe viitor va fi numit, acela sa fie unul care are ceva habar de conta, de comercial, procedura civila si de procedura insolventei, ca altfel il halesc ceilalti, inclusiv sindicul, in dorinta - fireasca pe de alta parte, avand in vedere numarul impresionant de dosare per capita-de a inchide dosarele, cu tat soiul de exceptii si de te mai miri ce.

sebastiana

Re: insolventa

Post by sebastiana » 26 Sep 2010, 15:35

Este vorba de adm.special si de un caz de insolventa la cererea debitorului, care, inteles in prealabil cu o firma de insolventa asupra unei retributii xxx, propune in fata sindicului numirea acesteia ca si adm.judiciar. Sindicul numeste respectiva firma ca si adm.judiciar provizoriu.
Adunarea creditorilor aproba o retributie cu mult peste cuantumul intelegerii in baza propunerii adm.judiciar. Adm. judiciar l-a inselat pe adm.special, cuantumul retributiei fiind exagerat. Ce se poate face?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests