Buna ziua,
In 2004 am creat un srl impreuna cu sotia mea, si toate au mers bine. Mentionez k firma are obiect de activitate transportul de persoane in regim taxi. In 2006 cand lucrurile au inceput sa mearga prost am facut credite la banci si pe firma si ca pers fizica si am incercat sa fac tot posibilul sa o fac sa mearga dar in mometul in care nu am mai avut unde ne imprumuta am vandut apartamentul si am luat o casa prin credit ipotecar. Casa este pe numele meu si al sotiei. In 2009 am intrat in faliment iar la tribunal am prezentat un plan de reorganizare care a fost acceptat. Nu am putut sa ma tin de plan, am platit doar cateva luni iar acum am fost declarat falimentar. Masinile le am toate, dar unele din ele sunt avariate (2 rasturnate 80%, una busita 75% iar cealalta a luat foc 90%). Mai am doar 2 masini si chiar daca vinde tot ce se afla pe firma nu se pot acoperi datoriile.
Ce se intampla in acest caz? Casa o am ipotecata pentru urmatorii 30 de ani si nu detin alte bunuri. Sotia lucreaza iar copiii ne ajuta sa platim ratele la banci.
Este posibil sa imi ia casa? Ce se va intampla cu datoriile?
Cu stima,
Raspunderea asociatilor in cazul falimentului unui srl