Consilierul juridic..!?

Vesti de interes.
debora

Consilierul juridic..!?

Post by debora » 01 Feb 2005, 15:35

Stimati participanti la forum,
Intrucat am terminat Fac. de Drept anul trecut, si nu am reusit sa ma angajez intr-o functie compatibila pana acum, as dori sa ma lamuriti si pe mine&...
Asadar, conform Statutului Consilierilor Juridici trebuie sa inteleg ca nu ma pot angaja la nici o firma in functie de consilier juridic fara sa fiu membra in UCCJR ?
In cazul in care aceasta conditie de membru in UCCJR imi ingradeste angajarea mea intr-o functie in care sa-mi folosesc pregatirea profesionala, ma intreb ce fel de post ar trebui sa-mi caut totusi ?
Va multumesc.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 01 Feb 2005, 16:57

post de consilier juridic
si te inscri dupa aceea in uniune daca ai chef
angajarea nu e conditionata
zic ei in statut ca nu ai voie sa profesezi
insa de exemplu consilierii de la Directia Gen a Fin din Buc nu sunt afiliati
si nu i-a intrebat nimeni
cel putin din cate stiu eu

croc

Post by croc » 01 Feb 2005, 17:05

eu nu m-am inscris;
si nu ma inscriu!
uite asa!

mary2004

Post by mary2004 » 01 Feb 2005, 17:54

De angajat te poti angaja dar ai putea sa reprezinti in instanta daca nu esti membru?

croc

Post by croc » 01 Feb 2005, 17:56

eu pot ! :D

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 01 Feb 2005, 18:31

Si eu :twisted:
Pana in momentul de fata raman la convingerea ca uniunea minune e o expresie a dreptului la libera asociere, drept garantat constitutional.
Iar eu am ales- cel putin pentru moment- sa nu uzez de acest drept.
Si in conditiile in care angajatorul meu m-a incadrat ca si consilier juridic si imi da delegatie de reprezentare in instanta in considerarea calitatii mele de consilier juridic, nu vad unde ar fi problema
Parerea mea :wink:

mary2004

Post by mary2004 » 01 Feb 2005, 18:35

Atunci in colegiile teritoriale trebuie sa te inscrii? Si la inscriere trebuie sa -ti iei roba, legitimatie si numai stiu ce?

debora

Post by debora » 01 Feb 2005, 20:33

Aceasta "Uniune" si-a facut un statut care contine la art.1, al.3 o prevedere care suna asa:
"Profesia de consilier juridic se exercita numai de catre membrii colegiilor, inscrisi pe tabloul acestora, cu drept de exercitare a profesiei"

Mi se pare absolut nedrept. Deci dreptul de a practica nu ti-l da pregatirea profesionala in institutii de inv. superior, ci "uniunea"...Mai, mai, mai...

Inca o incercare (si pare a fi reusita) a existentei mafiei la nivelul acestei profesii.

mary2004

Post by mary2004 » 01 Feb 2005, 21:17

Pana la urma statutul asta nu are nici o aplicatie practica?Nu scria in statut ca sunt obligati sa se legitimeze in fata instantei cu legitimatiile eliberate de aceste colegii care in multe judete au luat deja fiinta de ceva timp?
Si ce se intampla cu consilierii stagiari?

elis

Post by elis » 02 Feb 2005, 07:02

Prevederile statutului sunt opozabile numai membrilor (ca oricare alt act juridic).

SORINUTA

Re: Consilierul juridic..!?

Post by SORINUTA » 02 Feb 2005, 09:12

debora wrote:Stimati participanti la forum,
Intrucat am terminat Fac. de Drept anul trecut, si nu am reusit sa ma angajez intr-o functie compatibila pana acum, as dori sa ma lamuriti si pe mine&...
Asadar, conform Statutului Consilierilor Juridici trebuie sa inteleg ca nu ma pot angaja la nici o firma in functie de consilier juridic fara sa fiu membra in UCCJR ?
In cazul in care aceasta conditie de membru in UCCJR imi ingradeste angajarea mea intr-o functie in care sa-mi folosesc pregatirea profesionala, ma intreb ce fel de post ar trebui sa-mi caut totusi ?
Va multumesc.
Debora, eu sunt angajata din octombrie ca si consilier juridic si nu sunt membra in Colegiul Consilierilor Juridici si nu am avut nici o problema cu asta, am si pledat in instanta fara probleme

SORINUTA

Post by SORINUTA » 02 Feb 2005, 09:14

mary2004 wrote:Pana la urma statutul asta nu are nici o aplicatie practica?Nu scria in statut ca sunt obligati sa se legitimeze in fata instantei cu legitimatiile eliberate de aceste colegii care in multe judete au luat deja fiinta de ceva timp?
Si ce se intampla cu consilierii stagiari?

Si consilierii juridici au legitimatii pe care scrie "debutant" si pot pleda in cauzele aflate pe rolul judecatoriilor si pe cel al tribunalelor, daca tribunalul e prima instanta

SORINUTA

Post by SORINUTA » 02 Feb 2005, 09:15

mary2004 wrote:De angajat te poti angaja dar ai putea sa reprezinti in instanta daca nu esti membru?

Poti sa reprezinti in instanta daca nu esti membru.Eu a pledat 2 luni asa

SORINUTA

Post by SORINUTA » 02 Feb 2005, 09:16

mary2004 wrote:De angajat te poti angaja dar ai putea sa reprezinti in instanta daca nu esti membru?

Poti sa reprezinti in instanta daca nu esti membru.Eu a pledat 2 luni asa

Almira

Post by Almira » 02 Feb 2005, 10:05

SORINUTA
Zilele trecute vorbeam cu un membru al acestei Asociatii-Consiliu si spunea ca saptamina asta vor primi legitimatiile toti, pentru ca se pare ca nu mai au acces in instanta fara ele... Iti spun tie chestia asta pentru ca esti din Cluj, si pina la o oarescare "organizare" exista o autonomie locala in aceasta privinta, deci nu pot vorbi pentru celelalte judete.

Post Reply