intrebare intrebatoare
intrebare intrebatoare
Se poate indrepta o actiune civila impotriva unei persoane juridice-producator, care, nespecificand toti indicii de calitate pe respectivul produs (indici existenti, specificati,dealtfel, pe acel produs, in UE), ar aduce unei pers fizice-cumparator, posibile probleme de sanatate? Daca da, despre ce fel de actiune este vorba si unde se introduce? Merci bien.
ok
Merci mult. Insa, am specificat faptul ca exista "un potential prejudiciu", prejudiciul nu a aparut, ci este foarte posibil sa para ca urmare a nerespectarii anumitor reglementari de a specifica pe produsul respectiv anumiti indici de calitate. Aici este , spune, eu problema. In ce art se incadreaza? Exista, posibilitatea unei aCTIUNI IN DR CIVIL?
Daca prejudiciul nu e actual nu se pune problema actiunii in raspundere civia delictuala.
Cred ca ceea ce te intereseaza e o actiune prin care ceri instantei sa-l oblige pe producator (oblgatie de a face) sa mentioneze pe respectivul produs toti indicii respectivi. Trebuie sa existe niiste dispozitii exprese in legislatia protectiei consumatorului care obliga producatorul sa mentioneze toate aceste detalii pe ambalajul produsului - nu pot din pacate sa-ti indic exact temeiul juridic.
Cred ca ceea ce te intereseaza e o actiune prin care ceri instantei sa-l oblige pe producator (oblgatie de a face) sa mentioneze pe respectivul produs toti indicii respectivi. Trebuie sa existe niiste dispozitii exprese in legislatia protectiei consumatorului care obliga producatorul sa mentioneze toate aceste detalii pe ambalajul produsului - nu pot din pacate sa-ti indic exact temeiul juridic.