intrebare intrebatoare

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
dca

intrebare intrebatoare

Post by dca » 31 Jan 2005, 16:27

Se poate indrepta o actiune civila impotriva unei persoane juridice-producator, care, nespecificand toti indicii de calitate pe respectivul produs (indici existenti, specificati,dealtfel, pe acel produs, in UE), ar aduce unei pers fizice-cumparator, posibile probleme de sanatate? Daca da, despre ce fel de actiune este vorba si unde se introduce? Merci bien.

dinubocos

Post by dinubocos » 31 Jan 2005, 19:54

Mai intai trebuie sa dovedesti un prejudiciu aflat in raport de cauzalitate cu consumul produsului respectiv. Apoi trebuie sa gasesti un judecator cu mintea deschisa!
Cred ca temeiul sta in 998 C civil sau in 1000 cod civil.

norocel

Post by norocel » 01 Feb 2005, 08:54

Actiune in raspundere civila delictuala.
Teemei legal art. 998 cod civ. si legislatia speciala in domeniul protectiei sanatatii (nu stiu acum sa spun).

dca

ok

Post by dca » 01 Feb 2005, 10:44

Merci mult. Insa, am specificat faptul ca exista "un potential prejudiciu", prejudiciul nu a aparut, ci este foarte posibil sa para ca urmare a nerespectarii anumitor reglementari de a specifica pe produsul respectiv anumiti indici de calitate. Aici este , spune, eu problema. In ce art se incadreaza? Exista, posibilitatea unei aCTIUNI IN DR CIVIL?

april

Post by april » 01 Feb 2005, 15:36

cred ca ai putea sesiza Oficiul pentru Protectia Consumatorului

rxn

Post by rxn » 02 Feb 2005, 15:25

Daca prejudiciul nu e actual nu se pune problema actiunii in raspundere civia delictuala.
Cred ca ceea ce te intereseaza e o actiune prin care ceri instantei sa-l oblige pe producator (oblgatie de a face) sa mentioneze pe respectivul produs toti indicii respectivi. Trebuie sa existe niiste dispozitii exprese in legislatia protectiei consumatorului care obliga producatorul sa mentioneze toate aceste detalii pe ambalajul produsului - nu pot din pacate sa-ti indic exact temeiul juridic.

Post Reply