PERMIS RETINUT
PERMIS RETINUT
stiti cumva cat dureaza toata treaba?
si pe ce perioada va fii suspendat permisul?
va trebui sa dea de permis din nou?
se poate face o cerere de recalculare a alcoolemiei si cat dureaza?
daca infractiunea s-a savarsit pe raza jud. Ilfov se va judeca procesul cumva la Tribunalul Buftea?
este bine daca ia anulat procesul verbal care consta intr-o amenda de 580 ron?
politistul a zis ca nu mai este nevoie de el(proces verbal)
daca infractiunea s-a savarsit pe raza jud. Ilfov se va judeca procesul cumva la Tribunalul Buftea?
Re: PERMIS RETINUT
1. ce depaseste 0.80 la mie in aerul expirat(OUG 195/din 12 dec. 2002, actualizata prin Legea 49/2006.privind circulatia pe drumurile publice),constituie infractiune si nu contraventie...sotul DVs are cu mult peste limita maxima a unei contraventii,deci este infractiune si i se va intocmi un dosar penal.byaony wrote:stiti cumva cat dureaza toata treaba?
2. Daca i se va intocmi dosar penal i se va anula permisul, asta presupune,ca va trebui sa dea examen pentru un nou permis.
3.daca face cerere de recalculare a alcoolemiei, are sanse s ai se scada cateva procente, eventula, insa in nici un caz nu se va ajunge la limita de 0.80 ..intrucat dumnealui are cu mult depasit 1 la mie...din cate-mi amintesc din topicul trecut.
Art. 79 din OuG195/2002, actualizata prin Legea 49/2006,Alin.1"Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are imbibatie alcoolica de peste 0.80g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani".
Sotul DVS a avut 2.20.
am rugamintea, sa postati in acelasi topic si nu in topicuri diferite, pentru a avea o legatura si o logica...deci, acum aveti functia RASPUNDE si scrieti tot aici in continuarea acestui topic...
Daca i-a anualt pv-ul foarte bine, nu mai palteste amenda de 580 de ron...
comptenta o are judecatoria Buftea si nu Tribunalul, acesta in calea de atac va judeca...fondul este de comptenta judecatoriei.
Am si eu o intrebare. Poate suna ca cea a doamnei dar vreau sa fiu sigura ca am inteles.
Un prieten a avut un accident din care singura victima a fost el. A avut o alcoolemie de 0,81 in aerul respirat (bause bere). Politistul care a intocmit pv a fost foarte de treaba si ne-a spus ce am putea face, dar cred ca nu am intrebat tot.
La 0,81 se face direct dosar penal?
Recalcularea cat costa?
In cazul in care plateste recalcularea la cat timp vine rezultatul? Si care ar putea fi consecintele?
Multumesc.
Un prieten a avut un accident din care singura victima a fost el. A avut o alcoolemie de 0,81 in aerul respirat (bause bere). Politistul care a intocmit pv a fost foarte de treaba si ne-a spus ce am putea face, dar cred ca nu am intrebat tot.
La 0,81 se face direct dosar penal?
Recalcularea cat costa?
In cazul in care plateste recalcularea la cat timp vine rezultatul? Si care ar putea fi consecintele?
Multumesc.
Art. 79 din OuG195/2002, actualizata prin Legea 49/2006,Alin.1"Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are imbibatie alcoolica de peste 0.80g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani".
aerul respirat...dar sangele ce zice?
cat are?
nu stiu cat costa recalcularea si in nici cat timp vine rezultatul...dar este cazul s-o faca, caci cu siguranta i se va putea scadea 1-2 procente(ca doar mancase friptura in sos de vin,salata acrita cu otet, nu-i asa?!
) si poate scapa de dosarul penal si ramane contraventie, daca de ex. la recalculare ai iese 0.79 
aerul respirat...dar sangele ce zice?
cat are?
nu stiu cat costa recalcularea si in nici cat timp vine rezultatul...dar este cazul s-o faca, caci cu siguranta i se va putea scadea 1-2 procente(ca doar mancase friptura in sos de vin,salata acrita cu otet, nu-i asa?!

"A avut o alcoolemie de 0,81 in aerul respirat (bause bere)."
Daca a avut 0,81 in aerul expirat, imbibatia alcoolica din sange va fi clar peste 1,00g/l
Daca a avut 0,81 in aerul expirat, imbibatia alcoolica din sange va fi clar peste 1,00g/l
darkblack wrote:"A avut o alcoolemie de 0,81 in aerul respirat (bause bere)."

poti te rog sa-mi zici si mie,pe ce te bazezi cand zici asta?!
pronosticul alcoolemiei din sange pe ce se bazeaza?!..ca va fi mai mare asta-i clar,dar de unde siguranta ca peste 1,00g/l?
@florim:i s-au prelevat prietenului tau probele biologice?
ma gandesc ca daca nu,ceea ce ma cam indoiesc(nu-mi dau seama in ce a constat exact ajutorul si sfaturile politistului)..si singura proba ramane alcool testul, care...nu era sigilat in momentul in care l-a pus sa sufle,si n-avem de unde sti caci era chiar alcoolemia lui...
oricum, prieteneul tau ar trebui sa aiba mare grija cu bautul la volan si asta sa-i fie invatare de minte pe viitor...daca reuseste si scapa de dosarul penal si va mai fi curand sofer...
Va multumesc pentru raspunsuri.
De lecuit s-a lecuit, mai ales ca a ramas fara permis. Din pacate, am aflat si eu ulterior, ce inseamna alcoolemia in sange cand ai atat de mult in aerul respirat. Si anume, ca ar fi cam dubla.
Sper sa rezolvam, daca nu, va plati cu dosar si isi va invata lectia. Oricum, am inteles ca se va alege, mai mult ca sigur, cu amenda pt ca nu a mai avut abateri si dosarul se poate sterge dupa reabilitare.
Oricum, va multumesc pt ajutor.
De lecuit s-a lecuit, mai ales ca a ramas fara permis. Din pacate, am aflat si eu ulterior, ce inseamna alcoolemia in sange cand ai atat de mult in aerul respirat. Si anume, ca ar fi cam dubla.
Sper sa rezolvam, daca nu, va plati cu dosar si isi va invata lectia. Oricum, am inteles ca se va alege, mai mult ca sigur, cu amenda pt ca nu a mai avut abateri si dosarul se poate sterge dupa reabilitare.
Oricum, va multumesc pt ajutor.
[quote="florim"]Va multumesc pentru raspunsuri.
...hmmmmm.dosarul se poate sterge dupa reabilitare???Daca la calcului retroactiv ii iese peste 0.8mg/l ...acum depinde si de concentratia din sange, ii face dosar si ramane pe cazier ....;) ...daca iese sub limita ...nu mai are treaba...
...hmmmmm.dosarul se poate sterge dupa reabilitare???Daca la calcului retroactiv ii iese peste 0.8mg/l ...acum depinde si de concentratia din sange, ii face dosar si ramane pe cazier ....;) ...daca iese sub limita ...nu mai are treaba...
angel wrote:darkblack wrote:"A avut o alcoolemie de 0,81 in aerul respirat (bause bere)."
Daca a avut 0,81 in aerul expirat, imbibatia alcoolica din sange va fi clar peste 1,00g/l![]()
În sânge iese cam dublul concentraţiei de alcool din aerul expirat.
dap si la calculul retro de obicei da cu virgula depinde de care parte a virgulei stai, am vazut 2.2 si la calculul retro a iesit 0,9.
Ps: friptura cu sos de vin, salta acra si alte astea sunt mituri urbane si nu au legatura cu calculul alcoolemiei.
Ps: friptura cu sos de vin, salta acra si alte astea sunt mituri urbane si nu au legatura cu calculul alcoolemiei.
hmm....pe drager a ieshit 0.56 si in sange la prima proba 1.55 si la a 2 a 1.45 deci mai e dublu ???:Dpaisie wrote:dap si la calculul retro de obicei da cu virgula depinde de care parte a virgulei stai, am vazut 2.2 si la calculul retro a iesit 0,9.
dap dar ceea ce conteaza e alcoolemia din momentul opririi, atunci cand s-a constatat existenta infractiunii, si nu cea din momentul in care a fost dus la spital. Daca l-a dus la spital dupa 3 ore normal ca e alta alcoolemie.
aha..multumesc cyclopcyclop wrote:angel wrote:darkblack wrote:"A avut o alcoolemie de 0,81 in aerul respirat (bause bere)."
Daca a avut 0,81 in aerul expirat, imbibatia alcoolica din sange va fi clar peste 1,00g/l![]()
În sânge iese cam dublul concentraţiei de alcool din aerul expirat.

Pai shi alcolemia din momentul opririi nu e stabilita numai in momentul in care se efectueaza calcul retro ????
buna ziua ...am si eu o intrebare .....ca si ceilalti am calcat pe bec ....ma oprit politia si ma verificat cu aparatul etilotest si mi'a iesit 0,45 in aerul expirat am fost la spital mi;au liat probe de sange .
daca stiti cumva cam cat mi;ar putea iesi in sange?
precizez ca nu am mancat nimic toata ziua
ce ar putea sa mi se intample?
daca stiti cumva cam cat mi;ar putea iesi in sange?
precizez ca nu am mancat nimic toata ziua
ce ar putea sa mi se intample?