casa teren
casa teren
salutare!acu ceva timp am vb despre casa construita pe terenu vecinului----- am cumarat un teren si am construit o casa care la momentu de fata este intabulata 70%finisata dupa 4 ani apare o problema toate actele sant pe un numar cadastral cel de la cumpararea terenului si casa este construita pe terenul unui vecin din greseala celor de la firma de topo. unde se poate ajunge cu o asa situatie daca vecinu nu vrea sa facem schimb de teren.sau ce pot sa fac cum sa procedez? inca nu am dat de persoana respectiva nu il cunosc este un puz nou------- de atunci nu s-a intamplat nimic cei de la topo nu au facut mai nimic,nici nu stim cine sant vecini,ei zic ca au nume adresa dar ca nu sant in tara.as vrea sa discut mai serios cu cei de la topo si nu stiu ce sa le zic sa ii stimulez,ceva de genu daca nu se rezolva o sa fac ..... pot eu sa ma adresez cuiva ? la cine sa apelez sa iii stimulez pe cei de la topo?in caz ca ei ma amana ca de obicei.multumesc
Re: casa teren
Nu cei de la topo se implica sa va caute vecinii, tu trebuie sa-i cauti.
Eroarea de unde a aparut? Tu cum ai construit pe terenul vecinului?
Cum ai facut intabularea imobilului pe acelasi numar cadastral?
De regula, daca ai cumparat un teren cu un numar cadastral, in momentul in care construiesti si intabulezi imobilul, trebuie sa anulezi vechiul numar pentru a fi trecut cel nou.
Eroarea de unde a aparut? Tu cum ai construit pe terenul vecinului?
Cum ai facut intabularea imobilului pe acelasi numar cadastral?
De regula, daca ai cumparat un teren cu un numar cadastral, in momentul in care construiesti si intabulezi imobilul, trebuie sa anulezi vechiul numar pentru a fi trecut cel nou.
cei de la topo au identificat parcela si intabularea tot ei au semnat si au pus stampila din birou doar.cred ca e problema lor ,sa o rezolve
Mergeti la OCPI, la biroul de carte funciara, si cereti un extras de carte funciara de informare pentru cei doi vecini ai dvs..
In acest mod aflati pe terenul cui ati construit, si aveti adresa unde puteti sa-i gasiti, si sa vorbiti cu ei pentru schimb.
Raspunderea celor care au gresit, si plata eventualelor daune, se stabileste in instanta, pana atunci nu puteti sa le cereti nimic celor care se fac vinovati, daca acestia sunt nesimtiti.

In acest mod aflati pe terenul cui ati construit, si aveti adresa unde puteti sa-i gasiti, si sa vorbiti cu ei pentru schimb.
Raspunderea celor care au gresit, si plata eventualelor daune, se stabileste in instanta, pana atunci nu puteti sa le cereti nimic celor care se fac vinovati, daca acestia sunt nesimtiti.