Multumesc Razman

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
elenadeverde

Multumesc Razman

Post by elenadeverde » 11 Feb 2010, 21:08

Multumesc Razman,

Stau acum si rumeg raspunsul tau si nu-mi prea place :-( !!!! mai ales ca pana pe 03.03.2009 ar trebui sa vad ce fac cu inscrierea la masa credala .Cred ca o sa fac cererea de inscriere a creantei in tabelul preliminar,o sa o depun la tribunal si o sa vad ce o sa spuna si judecatorul sindic si lichidatorul.
Dar totusi...faptul ca eram subordonata AGA,CA si comisie de cenzori iar ca si modalitate de plata eram platita pe stat de plata pe care mi se retineau toate taxele si impozitele ca si celorlalti salariati, aveam nr. fix de zile de concediu (coform CCM), iar contractul era contract de mandat si nu de administrare ...crezi ca nu ma ajuta. De fapt acest contract nu este nici cal nici magar, asa ca ....chiar nu ma mai tin nervii sa o iau de la capat ca peste alte x luni sa se trezeasca judecatorul ca are cine stie ce idei !? Si nu era obligat ca de la primul termen sa-si dea cu parerea judecatorul daca este sau nu de competenta lui ?

Multumesc

razman

Re: Multumesc Razman

Post by razman » 11 Feb 2010, 21:39

Potrivit legii 31, Art. 72. - ,,Obligatiile si raspunderea administratorilor sunt reglementate de dispozitiile referitoare la mandat si de cele special prevazute in aceasta lege.''
Potrivit Codului Comercial, Art. 374. - ,,Mandatul comercial are de obiect tratarea de afaceri comerciale pe seama si socoteala mandantului.
Mandatul comercial nu se presupune a fi gratuit.
'' si astfel, conform Codului Fiscal
Art. 46. - ,,(1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente. '', iar, potrivit aceluiasi Cod ,,Art. 52. - (1) Platitorii urmatoarelor venituri au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentand plati anticipate, din veniturile platite:
a) venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
b) venituri din vanzarea bunurilor in regim de consignatie;
c) venituri din activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial;
d) venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, altele decat cele mentionate la art. 78 alin. (1) lit. e);
e) venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
f) venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV, care nu genereaza o persoana juridica.
(2) Impozitul ce trebuie retinut se stabileste dupa cum urmeaza:
a) in cazul veniturilor prevazute la alin. (1) lit. a) - e), aplicand o cota de impunere de 10% la venitul brut;

(...)''
si io mis sigur ca ti s-a aplicat prin retinere 10% care nefiind final, ai facut regularizarea pana la 16% in declaratia 200.
Daca nu-i asa sa-mi zici :-D

:cafea: :cafea:

Deci declaratie de creanta . Succes :floare: :floare:

elenadeverde

Re: Multumesc Razman

Post by elenadeverde » 12 Feb 2010, 20:54

Buna,
OK, m-ai prins cu declaratia 200, am auzit vag de ea :-(
Dar am si eu ceva pentru tine :twisted: ...sau nu (nu am precizat ca acest contract de mandat era incheiat de mine in calitate de director general deoarece din 2006 mi-am dat demisia din CA dupa aparitia legii 441/2006" datorita Art. 1371(3) Pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului. )
Conform OG 82/2007
"Art. 152.
(2) Remuneratia directorilor, obtinuta in temeiul contractului de mandat, este asimilata din punct de vedere fiscal veniturilor din salarii si se impoziteaza potrivit legislatiei in materie.
(3) Prin derogare de la art. 5 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, remuneratia directorilor obtinuta in temeiul contractului de mandat este asimilata salariului, din punctul de vedere al obligatiilor decurgand pentru director si societatea comerciala din legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, inclusiv dreptul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, legislatia privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, precum si din legislatia privind asigurarile de sanatate."
Asa ca....este sau nu este litigiu de munca?!
Dar oricum acum conteaza ce hotaraste judecatoarea ... :regulament:
In fine...ce fac in continuare ... depun cererea sau este obligat lichidatorul sa ma treaca in tabel tinand cont de faptul ca el a luat la cunostinta de existenta acestui litigiu prin intrmediul citatiilor sau ar trebui sa-i trimit si o notificare :wall: ?!
Si tot in acest sens ...compensatiile care sunt stipulate in contractul colectiv de munca sunt trecute automat de lichidator in lista de creante sau trebuie facuta cerere de inscriere in tabel ?
Multumesc !!!!! :???: :scuze:

razman

Re: Multumesc Razman

Post by razman » 12 Feb 2010, 21:43

Deci este asimilat din punct de vedere fiscal, asta nu schimba natura sa juridica ci numai tratamentul fiscal, respectiv ti-a fost retinut 16 % ca impozit final si pica declaratia 200 conform art.83 alin.3 lit.b Cod Fiscal, intocminduti-se fisa fiscala care atesta finalitatea impunerii.
Fa declaratie de creanta, taxezi cu una suta douazeci, nu inregistreaza lichidatorul nimic de-a moca.
:floare:

elenadeverde

Re: Multumesc Razman

Post by elenadeverde » 15 Feb 2010, 11:29

Multumesc,asa o sa fac!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests