Recurs dizolvare

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
sith

Recurs dizolvare

Post by sith » 22 Jan 2010, 22:43

Am facut recurs impotriva sentintei de dizolvare a societatii pe care l-am castigat si care respinge actiunea formulata de Oficiul Registrul Comertului pentru dizolvarea societatii parate,ca fiind ramasa fara obiect.
Dispune radierea mentiunii de dizolvare.
Irevocabila.
STUPOARE ,primesc un tel de la firma de telefonie al carui abonat suntem cum ca suntem in procedura de lichidare,ma interesez dau de lichidator baiguie vrute si nevrute :wall: mie mi se urca parul in cap ca la mate ,cum drek s-a ajuns aici?
Daca am castigat recursul impotriva dizolvarii acesta trebuia sa se opreasca si sa nu mai continue si lichidarea nuuuu? :regulament:

sith

Re: Recurs dizolvare

Post by sith » 22 Jan 2010, 22:45

Apropos astia de la vodafone mi-au si blocat telefoanele in firma chiar daca sunt platie la zii,oare s-ai dau in judecata?

vulpacris

Post by vulpacris » 23 Jan 2010, 06:31

Bine, ati castigat in recurs, felicitari :aplauze: , dar decizia s-a executat ?

V-ati dus cu decizia la "Oficiul Registrul Comertului" sa verificati daca stiu si ei si daca a fost radiata mentiunea ?

De acolo luati un certificat si, cu o copie a deciziei, pe care le comunicati catre Vodafone anexate la o somatie prin care le cereti sa respecte contractul, altfel ii veti da in judecata.

Si lichidatorului trebuie sa-i fie comunicata decizia, si prin adresa de comunicare sa-i puneti in vedere faptul ca trebuie sa revoce orice masura luata in vederea lichidarii, iar orice fel de cheltuieli vor fi suportate de reclamantul cazut in pretentii.

:cafea:

sith

Post by sith » 23 Jan 2010, 15:52

Prea tarziu,deja lichidatorul a cerut si i sa aprobat procedura simplificata a falimentului :-x si Oficiul Registrul Comertului a dizolvat firma.
Cum se poate asa ceva?
Ordinea firesac nu trebuie sa fie urmatoarea :
1.O.R.C ne da in judecata pentru ca nu am depus bilantul bla ,bla bla... si castiga
2.Je societatea comerciala fac recurs si castig printr-o sentinta definitiva si irevocabila :dans:
SI GATA STOP procedura nu mai continua, se pune in aplicare sentinta din recurs,corect?
Ce solutii am in situatia de fata ? :wall:

vulpacris

Post by vulpacris » 23 Jan 2010, 16:13

Sa cereti, prin executor judecatoresc, executarea deciziei data de instanta de recurs, privind radierea mentiunii de dizolvare.

Procedati asa cum am spus mai sus, ei au continuat cu procedura conform sentintei data in fond, pe care au executat-o, iar acum, aceasta fiind casata, se intoarce executarea in sensul radierii mentiunii de dizolvare.

Dupa ce se face radierea le cereti emiterea unui certificat prin care se confirma faptul ca sunteti firma inregistrata si, care nu sunteti nici dizolvata si nici in procedura falimentului si, impreuna cu o copie a deciziei data in recurs, somati prin executor judecatoresc pe Vodafone sa respecte contractul, in caz contrar vor fi dati in judecata pentru rezilierea in mod unilateral a acestuia, cu incalcarea clauzelor contractuale.

razman

Post by razman » 23 Jan 2010, 18:33

Dar, zic io, intoarcerea executarii trebe ceruta in instanta. Astfel, potrivit Art. 404 ind.2.CPC ,, - (1) In cazul in care instanta judecatoreasca a desfiintat titlul executoriu sau actele de executare, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeasi hotarare, si asupra restabilirii situatiei anterioare executarii.
(2) Daca instanta care a desfiintat hotararea executata a dispus rejudecarea in fond a procesului si nu a luat masura restabilirii situatiei anterioare executarii, aceasta masura se va putea dispune de instanta care rejudeca fondul.
(3) Daca nu s-a dispus restabilirea situatiei anterioare executarii in conditiile alin. 1 si 2, cel indreptatit o va putea cere instantei judecatoresti competente potrivit legii.
'', respectiv tribunalului, conform art.2 alin 1 lit a teza 2 CPC.

vulpacris

Post by vulpacris » 23 Jan 2010, 22:04

Raz :burger: :bere:

Instanta a respins in recurs actiunea ca fiind ramasa fara obiect, deci stia ca s-a si notat mentiunea de dizolvare deja.

Si a pronuntat hotararea in sensul:
sith wrote:Dispune radierea mentiunii de dizolvare.
Irevocabila.
Deci, prin radierea mentiunii de dizolvare dispusa de instanta de recurs, in fapt, se intoarce executarea sentintei data in fond, prin care s-a admis actiunea reclamantei si s-a dispus dizolvarea. :roll:

razman

Post by razman » 23 Jan 2010, 22:42

Da vulpe, ai dreptate. Asa se intampla cand nu citesti de la inceput :wall: .
In speta este incidenta prev Art. 311.CPC - ,,(1) Hotararea casata nu are nici o putere.
(2) Actele de executare sau de asigurare facute in puterea unei asemenea hotarari sunt desfiintate de drept, daca instanta de recurs nu dispune altfel.
''
Nasol este ca a intrat in procedura. Aici trebe rezolvat.

:bere:

sith

Post by sith » 05 Feb 2010, 10:21

Povestea continua:
a fost data o sentinta de catre judecatorul sindic prin care societatea ,,in temeiul art 131 din legea privind procedura insolventei,dispune inchiderea procedurii insolventei debitorului si radierea debitorului din registrul comertului.
In temeiul art135 din Legea privind procedura insolventei,dispune notificarea prezentei sentinte debitorului,tutror creditorilor ,directiei teritoriele al finantelor publice si oficiului registrului comertului ,pentru efectuarea mentiunii de radiere precum si publicarea in buletinul procedurilor de insolventa.
Definitiva.
Cu drept de recurs in termen de 10 zilede la comunicare
Pronuntata in sedinta publica astazi,26.11.2009,,
Bineinteles m-am dus la buletinul insolventei si iata ce gasesc.http://www.buletinulinsolventei.ro/deta ... dent=59130 intre timp am facut o adresa catre oficiul registrului comertului am fost si la un executor judecatoresc care nu mia spus ca nu ma poate ajuta.
Cineva ce lucreaza in finantele publice locale mi-a spus ca firma este deja radiata,,stearsa si de la ei si de la registrul comertului,cum sa procedez?
Multumesc tuturor celor care au postat.

razman

Post by razman » 05 Feb 2010, 13:24

Recurati sentinta conform art.12 din L 85. Termenul de recurs este de 10 zile de la comunicare prin BPI. Sunteti inca in termen.
Pe de alta parte, din cate am inteles io, nu lucrati pe firma asta, astfel nu pricep cum au mers inainte toate procedurile iar dvs sa stati asa pasiv si sa aflati de la vodafone evenimentele, asa ca ...oare are rost?.

sith

Post by sith » 08 Feb 2010, 11:50

Nu numai ca firma functioneaza depune balante,bilanturi,plateste T.V.A. DIN 2009 mai face si importuri are contracte de leasing in desfasurare nu este o firma moarta daca intelegeti ce vreau sa spun.

sith

Post by sith » 08 Feb 2010, 11:53

razman wrote:Recurati sentinta conform art.12 din L 85. Termenul de recurs este de 10 zile de la comunicare prin BPI. Sunteti inca in termen.
Pe de alta parte, din cate am inteles io, nu lucrati pe firma asta, astfel nu pricep cum au mers inainte toate procedurile iar dvs sa stati asa pasiv si sa aflati de la vodafone evenimentele, asa ca ...oare are rost?.
Cum adica am stat pasiv domnul meu,am facut un recurs pe care l-am castigat prin sentinta definitiva si irevocabila si pe care O.R.C. nu a pus-o in aplicare ci mai mult a continuat procedura si a instiintat judecatorul delegat pentru procedura lichidarii.

razman

Post by razman » 08 Feb 2010, 14:49

Este in regula ca ati facut recurs si mai in regula ca l-ati si castigat. Nu asta am vrut sa spun prin starea in pasivitate. Dar decizia din recurs ati adus-o la cunostinta ORC? Cred ca nu, caci altfel nu-mi explic cum a fost numit un lichidator, cerut sigur de cineva, care a declansat procedura simplificata si....... a dus-o pana la capat fara ca dv sa stiti nimic :shock:

sith

Post by sith » 08 Feb 2010, 19:44

razman wrote:Este in regula ca ati facut recurs si mai in regula ca l-ati si castigat. Nu asta am vrut sa spun prin starea in pasivitate. Dar decizia din recurs ati adus-o la cunostinta ORC? Cred ca nu, caci altfel nu-mi explic cum a fost numit un lichidator, cerut sigur de cineva, care a declansat procedura simplificata si....... a dus-o pana la capat fara ca dv sa stiti nimic :shock:
Bineinteles ca O.R.C.-UL a luat la cunostinta de sentinta instantei deoarece a fost parte in proces si chiar a pus-o in aplicare deoarece le-am facut o adresa in acest sens si la care mi-au raspuns cu un formular in care se mentiona stergerea mentiunii de dizolvare asta oficial neoficial am inteles ca firma mea a fost luata ,,la gramada,,iar lichidatorul nu a mai fost interesat de ce s-a intamplat cei de la O.R.C. dau vina pe el iar el pe ei joaca baba oarba cu mine,ce sa fac?

razman

Post by razman » 08 Feb 2010, 20:14

Recurs dupa cum v-am spus. Mai aveti o zi doua din cate-mi amintesc. Cum drac sa lichidezi si sa radiezi fara ca firma sa fie dizolvata. Si dumneavoastra nu ati tipat in procedura, ma papagalilor ce lichidati voi aici.Asta ma mira.

Post Reply