Impozitare Venituri salariale realizate in strainatate

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
GBrad

Impozitare Venituri salariale realizate in strainatate

Post by GBrad » 16 Jan 2005, 17:42

Va rog sa-mi explicati cum se impoziteaza veniturile salariale realizate din strainatate in urmatoarele conditii:
- SALARIAT: Persoana fizica de cetatenie Romana, rezidenta in Romania
- ANGAJATOR: persoana juridica straina, fara nici o legatura cu statul Roman
- TARA de DESFASURARE a ACTIVITATII: Stat fara contract de evitare a dublei impuneri cu Romania
- Veniturile salariale realizate in strainatate corespund unei activitati pe o perioada care totalizeaza mai mult de 183 de zile intr-un an calendaristic (activitate desfasurata cu intermitenta, pe o baza rotationala de 4 saptamani activitate, 4 saptamani repaus - specifica activitatii pe platforme petroliere marine)

Ce Lege / Ordonanta / Hotarare specifica in mod explicit conditiile de impozitare in acest caz?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 17 Jan 2005, 11:00

Codul fiscal cu modificarile lui
de unde stii ca tara cu pricina nu a semnat conventie de evitare a dublei impuneri cu Romania?

GBrad

Post by GBrad » 17 Jan 2005, 19:19

Va multumesc de raspuns numai ca nu e foarte clar si asta datorita diverselor texte de lege, normative, ordonante, etc... pe acest subiect.

EXEMPLU:

ORDONANTA de urgenta nr. 138-2004Art. 76.
Veniturile din salarii si cele asimilate salariilor realizate din strainatate ca urmare a activitatilor desfasurate in strainatate de persoanele fizice romane cu domiciliul in Romania nu se supun procedurii de globalizare pana la noi dispozitii.

INSTRUCTIUNI de completare a formularului 200 "Declaratie de venit global"
Cod 14.13.01.13
E. VENIT DIN STRAINATATE
Nu se declara veniturile salariale realizate din strainatate (din activitatea desfasurata in strainatate) intr-o perioada mai mare de 183 de zile.

Vedeti si dumneavoastra ca nu e foarte clar, in mod special pentru persoane care nu au toata insiruirea de legi, ordonante, etc.., care pe care anuleaza....

Privitor la dubla impunere, am cautat pe internet si nu exista acord cu tara in cauza.

GBrad

Post by GBrad » 17 Jan 2005, 19:27

Codul fiscal cu modificarile lui - CARE SUNT VA ROG ACESTE MODIFICARI CARE TREBUIESC LUATE IN CONSIDERATIE?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 17 Jan 2005, 22:50

mi-e greu sa va raspund la aceasta intrebare cata vreme nu faceti nici o mentiune la perioada pentru care s-ar pune problema declararii venitului.
Este vorba despre anul 2004 sau un alt an, anterior acestuia?

GBrad

Post by GBrad » 18 Jan 2005, 00:27

2004 si in perspectiva 2005

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 18 Jan 2005, 09:40

pentru 2004 codul Fiscal publicat in M.Of. 927 din 23.12.2003
pentru 2005 vezi modificarile din OUG 138/2004

GBrad

Post by GBrad » 18 Jan 2005, 14:50

Va multumesc pentru raspuns, sunteti singurul(a) care a dat (chiar mai multe) raspunsuri, am pus aceeasi intrebare pe toate forumurile legate de legislatie si finante pe care le-am gasit - nici un raspuns la subiect.

Nu mai insist pentru mai multe detalii pe forum, sunt gata sa platesc o consultatie pentru a mi se detalia - ce norme metodologice, ce formular, finalmente la cat revine impozitul, etc.

va rog sa-mi trimiteti coordonatele la care va pot contacta - pe adresa mea e-mail.

Post Reply