apartament

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
valy

apartament

Post by valy » 19 Oct 2009, 17:47

buna ziua am si eu o problema acum cateva luni am facut un contract de vanzare cumparare cu parinti mei cu uzur fruct fara nici un fel de clauza si as-i vrea sa stiu ceva mama mea ma- are o fata din prima casatorie si daca poate sa ii faca buletin la aceasta adresa fara acordul meu

angel

Re: apartament

Post by angel » 19 Oct 2009, 18:22

valy wrote:buna ziua am si eu o problema acum cateva luni am facut un contract de vanzare cumparare cu parinti mei cu uzur fruct fara nici un fel de clauza si as-i vrea sa stiu ceva mama mea ma- are o fata din prima casatorie si daca poate sa ii faca buletin la aceasta adresa fara acordul meu
Sunteti destul de ambiguu in exprimare.Sa inteleg ca dvs sunteti nudul proprietar si parintii dvs uzufructuarii?...sau...e exact invers :roll:

Dreptul de uzufruct este un dezmembramant al dreptului de proprietate.Deci, acest apartament are sarcina.

valy

Post by valy » 20 Oct 2009, 15:47

scuzati-mi exprimarea . da eu sunt nudul proprietar si parinti mei vor sa imi lase si pe sora mea vitrega sa locuiasca cu mine; daca are acest drept ;si daca se poate sa ii faca carte de identitate pa adresa mea.multumesc

angel

Post by angel » 25 Oct 2009, 11:38

Au acest drept.Parintii pot dispune de bun dupa cum doresc pana la decesul acestora.

Dvs. veti fi proprietar si de drept si de fapt dupa ce acestia nu vor mai fi in viata.
In ceea ce priveste stabilirea domiciliului a surorii dvs.din cate stiu, Politia cere acordul proprietarului de drept.In fapt, insa poate locui cu parintii dvs daca acestia doresc.

ovi_dragomir

Post by ovi_dragomir » 04 Nov 2009, 13:59

:x ..."Dvs. veti fi proprietar si de drept si de fapt dupa ce acestia nu vor mai fi in viata" ...pai cum vine asta...daca omu e acum nud proprietar ...ideea e ca va deveni deplin proprietar la data decesului transmitatorilor, si se va putea bucura de folosinta bunului abia atunci...parintii pot face adresa surorii in acel imobil...

angel

Post by angel » 04 Nov 2009, 14:04

s-a inteles din exprimarea mea, altceva?! :x .

ovi_dragomir

Post by ovi_dragomir » 04 Nov 2009, 17:52

...pai ea este proprietar de drept de pe acum...

angel

Post by angel » 04 Nov 2009, 19:10

ovi_dragomir wrote:...pai ea este proprietar de drept de pe acum...
corect.

am scris ca "si de drept si de fapt"in sensul ca, acum este doar de drept.Daca s-a inteles,altceva sorry.

Post Reply