Fratele meu si cu mine suntem unici mostenitori dupa tatal nostru, al unui teren extratabular pe care acum incercam sa il intabulam pe numele nostru. Avem certificat de mostenitor si documentatia tehnica a terenului, dar ne lipseste de la dosarul de intabulare o Declaratie de Precizare a Cotelor de Proprietate. Amandoi fratii locuim in strainatate si am dori sa intocmim o procura prin care sa imputernicim pe o persoana din Romania sa obtina acest act pt noi.
Un notar din Romania mi-a spus ca nu este un model tipizat pt aceasta procura, si mi-a dat cateva elemente care ar trebui sa fie cuprinse in aceasta procura (vezi mai jos). Poate cineva sa imi prezinte un limbaj juridic in care o astfel de procura trebuie scrisa? Continutul e mai jos:
1. declaratia expresa a mea si a fratelui meu ca suntem de acord ca terenul supus intabularii sa fie intabulat in cota indiviza de 1/2 parte pentru fiecare dintre noi
2.datele de identificare ale persoanei pe care o imputernicim
3. identificarea terenului (nr. titlu de proprietate, unde este situat, suprafata, categoria de folosinta / intravilan sau extravilan / parcele)
4. persoana imputernicita trebuie sa ne poata reprezenta la: oficiul de cadastru competent, notar public, biroul de carte funciara, primarie
Ce urmaresc aici este un model pe care as putea sa-l urmez cand scriu procura si care sa contina jargonul juridic necesar, urmand ca eu sa introduc apoi datele personale despre teren, mandatar, etc.
Multumesc anticipat!
Mandat pt Declaratie de precizare a cotelor de proprietate