Divort prin acord DAR cu copil minor

Familiei
Post Reply
Gabi

Divort prin acord DAR cu copil minor

Post by Gabi » 06 Jan 2005, 21:10

Speta incurcata!?? :?:
Doi soti divorteaza si pentru a grabi procesul "uita"sa declare ca au un copil minor, divortand prin consimtamant.Au trecut cca.2 ani si mama s-a gandit sa ceara incredintarea minorei.Merge la avocat iar acesta ii spune ca nu-i poate face aceasta actiune pe motiv ca in hotararea de divort nu este mentionat nici un copil si cei doi soti pot fi acuzati de fals material in inscrisuri oficiale.Ce solutie gasiti la acesta problema?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 07 Jan 2005, 00:39

sa se duca la alt avocat.
Sau sa se duca singura in instanta si sa ceara incredintarea minorei. daca o intreaba cineva ceva despre hotararea de divort zice nu am stiut si nici nu m-a intrebat nimeni.
Ce sa spun atata fals in inscrisuri oficiale (care by the way, stiam eu mai demult e ceva cu contrafacerea scrierii sau subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod de unde imi rezulta mie ca fapta asta nu are nimic de-a face cu omisiunea lor, voita sau nu)

dricaru

Post by dricaru » 08 Jan 2005, 09:30

Fals in declaratii
Si ar cam fi elementele constitutive ale acelei infractiuni
Nu era chiar nebun acel avocat...

wittmann

Post by wittmann » 09 Jan 2005, 21:09

Ma indoiesc ca judecatorul nu i-a intrebat daca au copii minori. Si in situatia in care au raspuns ca nu au, afirmatiilor lor CAM constituie infractiunea de fals in declaratii...

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 13 Jan 2005, 21:21

asa este insa cine crezi ca se va sesiza?
instanta din oficiu?
greu de crezut. si ce va face? va respinge actiunea d eincredintare lasand copilul sa nu existe pe nicaieri, pe la nici un parinte?
mai mult, probabil ca nu i-a intrebat judecatorul pentru ca de regula nu intreaba asa ceva daca nu se mantioneaza in cererea de divort ca ar exista copiii minori.
Falsul in declaratii parca era chestia aia cu declararea necorespunzatoare a adevarului in vederea producerii unei consecinte juridice pentru sine sau pentru altul. Care sa fie consecinta juridica? obtinerea divortului? pai il puteau obtine oricum. Mi-e greu sa cred ca, chiar sesizandu-se cineva, ar primi mai mult decat o amenda administrativa pe 18/1.
Dar sigur ca asta este numai parerea mea.
Separat de asta tot cred cu indarjire ca situatia minorului trebuie rezolvata.

dricaru

Post by dricaru » 15 Jan 2005, 17:51

Atto...da, obtinerea divortului in conditii nelegale
E cea mai clara consecintza posibila!
A miza pe un 18/1 la parchet atita vreme cit falsul a fost savirsit in fata unei instante judecatoresti, este atit de hazardat......!!!! :))
Si se poate sesiza oricine. Instanta sau procurorul. Ca judecatorului nu-i este greu sa spuna unui procuror despre situatie iar acesta va incheia un proces verbal de sesizare din oficiu...si s-a rezolvat cu problema subiectului de sezina.
Un astfel de dosar e visul oricarui procuror sau politzist

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 17 Jan 2005, 10:39

daca un astfel de dosar este visul oricarui procuror sau politist inseamna ca stam prost de tot la capitolul asta si vorba lui basescu ar trebui schimbati toti cu proaspat absolventi

cristinas

Post by cristinas » 22 Jan 2005, 16:03

Singura solutie este sa formuleze o actiune de stabilire domiciliu minor ca si cum cei doi nu ar fi fost niciodata casatoriti

Post Reply