Scap de probleme daca cer dizolvarea firmei?
Scap de probleme daca cer dizolvarea firmei?
Sunt administrator a unei SOCIETATI COMERCIALE si sunt asociat cu o ruda de a mea , am avut un proces si am o amenda frt mare de la o inspectie si miam facut o contestatie in termen de 15 zile dintre care inca nu a incetinit judecata . si eu ma gandeam sa imi schimb firma deoarece asociatul meu este plecat din tara si nu se ma intoarce si nul mai intereseaza a zis sa imi ramana mie toata firma in primire ca el nu vrea sa mai vina in tara deloc oare se poate schimba firma sa nu mai raman la firma a cea veche .asociatul meu mia zis ca daca nu castig procesul in istanta automat sami schimb firma si nu o sa mai apar cu nici un fel de probleme. oare este adevarat ? de aceea as dori sami cititi si mie mesajul redat si sa ma indrumati cum pot sa procedez ca eu nu le am cu astea. va multumesc anticipat si raman cu speranta ca cineva ma poate ajuta si sa ma indrume si pe mine ce este de facut . astept raspuns cu mii de multumiri
Re: -----cum pot rezolva problema----- indicii--!
n-am inteles, daca dosarul a ramas in pronuntare sau nu.
La al catelea termen sunteti?
Raspunderea revine administratorului in situatia dvs.
Ati putea merge la Registrul Comertului si sa cereti dizolvarea societatii.
Dizolvarea societatii comerciale se realizeaza prin 3 cai:
1. de drept (Lg. 31/1990 nsocietatea se dizolva de drept in cazul expirarii termenului stabilit pt durata societatii.
Asociatii stabilesc, prin actul constitutiv, durata societatii. Cand termenul fixat a expirat, societatea se dizolva de plin drept la data expirarii termenului.
2. Dizolvarea prin vointa asociatilor.
Depuneti AGA la Registrul Comertului
Verificati ce va avantajeaza cel mai mult pe dvs. Verificati contractul societatii, pt a vedea termenul, pt prima varianta pe care v-am oferit-o si daca va dezavantajeaza, incercati varianta 2. Mai exista inca o posibilitate, dar nu este cazul la dvs.
Toate demersurile trebuie sa le efectuati inainte de ramanerea definitiva a hotararii plangerii contraventionale(contestatie) pe care dvs ati facut-o.
deci...in ce faza procesuala va aflati?
La al catelea termen sunteti?
Raspunderea revine administratorului in situatia dvs.
Ati putea merge la Registrul Comertului si sa cereti dizolvarea societatii.
Dizolvarea societatii comerciale se realizeaza prin 3 cai:
1. de drept (Lg. 31/1990 nsocietatea se dizolva de drept in cazul expirarii termenului stabilit pt durata societatii.
Asociatii stabilesc, prin actul constitutiv, durata societatii. Cand termenul fixat a expirat, societatea se dizolva de plin drept la data expirarii termenului.
2. Dizolvarea prin vointa asociatilor.
Depuneti AGA la Registrul Comertului
Verificati ce va avantajeaza cel mai mult pe dvs. Verificati contractul societatii, pt a vedea termenul, pt prima varianta pe care v-am oferit-o si daca va dezavantajeaza, incercati varianta 2. Mai exista inca o posibilitate, dar nu este cazul la dvs.
Toate demersurile trebuie sa le efectuati inainte de ramanerea definitiva a hotararii plangerii contraventionale(contestatie) pe care dvs ati facut-o.
deci...in ce faza procesuala va aflati?
Trebuie ca asociatul sa va trimita foarte repede o procura pentru a putea cesiona in numele ambilor doi asociati aceasta firma altcuiva, eventual unei persoane in varsta si fara venituri in afara de pensie.
Asa ca, dupa ce se termina procesul statul sa mearga si sa-si incaseze amenda, daca mai are de la cine.
In acelasi timp daca magazinul are contract de inchiriere trebuie reziliat de vechea firma si trebuie facut altul nou pe noua firma.
Sau, daca este proprietate privata, atunci trebuie scos din capitalul social al firmei vechi inainte de cesionarea acesteia si vandut firmei noi.
In orice caz trebuie sa gasiti repede pe cineva de specialitate care sa se ocupe de toate aceste acte si operatiuni, infiintarea unei firme noi, cesionarea firmei vechi, etc..

Asa ca, dupa ce se termina procesul statul sa mearga si sa-si incaseze amenda, daca mai are de la cine.

In acelasi timp daca magazinul are contract de inchiriere trebuie reziliat de vechea firma si trebuie facut altul nou pe noua firma.
Sau, daca este proprietate privata, atunci trebuie scos din capitalul social al firmei vechi inainte de cesionarea acesteia si vandut firmei noi.
In orice caz trebuie sa gasiti repede pe cineva de specialitate care sa se ocupe de toate aceste acte si operatiuni, infiintarea unei firme noi, cesionarea firmei vechi, etc..