Desfacere contract de munca

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
romcos

Desfacere contract de munca

Post by romcos » 20 Jun 2003, 21:50

In cazul in care decizia de desfacere a contrtactului individual de munca este mortivata numai prin indicarea textelor din regulamentul de functionare al unitatii, fara a se indica si care este situatia de fapt care determina aplicarea acelor texte, poate fi considerata ca fiind motivata o astfel de decizie.
Contestatorul poate formula probatorii?

ccostachemihai

Post by ccostachemihai » 24 Jun 2003, 08:30

Decizia trebuie motivata in drept (cu art. din Codul Muncii) sin in fapt. In caz contrar aceasta este nula absolut si nu se mai pune problema probatoriului.

mihai

michell

Post by michell » 25 Jun 2003, 08:38

Orice decizie a angajatorului trebuie luata numai in conformitate cu dicpozitiile Codului Muncii... In cazul in care angajatului i s-a desfacut contractul de munca ca urmare a deciziei angajatorului fara sa se fi facut vreo motivare legala, angajatul poate beneficia de despagubiri din partea angajatorului ca urmare a demiterii in mod abuziv...

IMPACT

Post by IMPACT » 14 Nov 2003, 19:16

Discutabil. Daca se indica expres prevederile din regulament care au fost incalcate, iar la baza emiterii dispozitiei sta o cercetare prealabila bine realizata, inclusiv cu nota explicativa si verificarea sustinerii in aparare, urmata de un proces verbal bine motivat intocmit de cei care au efectuat cercetarea, se poate interpreta ca dispozitia este motivata si legal intocmita. Dca in dispozitie se face referire si la rezultatele cercetarii prealabile, atunci va fi greu de constatat nulitatea ei sub aspectul nemotivarii.

Mih39

Re: Desfacere contract de munca

Post by Mih39 » 15 Dec 2003, 21:43

romcos wrote:In cazul in care decizia de desfacere a contrtactului individual de munca este mortivata numai prin indicarea textelor din regulamentul de functionare al unitatii, fara a se indica si care este situatia de fapt care determina aplicarea acelor texte, poate fi considerata ca fiind motivata o astfel de decizie.
Contestatorul poate formula probatorii?

aba812001

Post by aba812001 » 08 Feb 2004, 23:39

Din raspunsurile de mai sus precum si din intrebarea formulata de Domnul av. Cosma am ajuns la urmatoarea concluzie: din moment ce angajatorul nu a motivat demiterea decat pe seama prevederilor din Regulamentul de Ordine Interioara a societatii, eu zic ca se poate formula un probatoriu. Imi justific raspunsul pe faptul ca de unde stie angajatul sau noi ca acel regulament este intocmit in limitele si pe baza prevederilor legale sau ca nu contine prevederi abuzive. Trebuie foarte bine cercetat acest aspect si cautata o legatura de cauzalitate intre acel regulament si prevederile legale. Daca exista vreo neconcordanta atunci ne vom putea lega de aceasta pentru a veni in apararea angajatului. Acceptand sau nu ideea, in Romania majoritatea angajatorilor comit abuzuri grave si asta se reflecta si numarul in crestere de procese ce tin de dreptul muncii.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests