Si totusi....

Vesti de interes.
Post Reply
Krondet

Si totusi....

Post by Krondet » 03 Jan 2005, 18:21

Am vazut atatea proiecte de Statut al Avocatilor....dar nu a aparut inca in Monitorul Oficial...
Exista publicat...ori se rataceste prin meandrele...justitiei?

TheFaithfulOne

UNBR

Post by TheFaithfulOne » 03 Jan 2005, 22:21

Cand am fost sa ma interesez pentru forma contractului de colaborare la Baroul Bucuresti mi s-a spus ca inca nu s-a definitivat forma acestuia si ca se asteapta Consiliul de pe 9 ianuarie pentru adoptarea statului si implicit si a celorlalte acte. Deci, eu unul astept Consiliul de pe 9 ianuarie si a doua zi ma duc la Barou sa ridic noile formulare de contracte ... Banuiesc ca va fi identic cu cel din arhiva de statut de pe site-ul uniunii, dar ... asta e ... trebuie sa asteptam "sa devina oficial" cum m-a consiliat ritos d-na secretara ... :wink:
Nu cred ca in Consiliu se vor aduce modificari prea mari modelului de statut de pe site!

P.S.:NU INVINOVATESC PE NIMENI!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 04 Jan 2005, 12:03

Nu s-a publicat in monitor noul statut. asa ca, vorba lui TFO, asteptam sedinta de consiliu din 9.01. si publicarea ce va urma.

roxana_amariei

Post by roxana_amariei » 05 Jan 2005, 22:46

azi am fost la barou si mi-am luat decizia de primre in profesia de avocat. :lol:
din acest moment as putea sa inchei contractul de colaborare in orice moment, dar avand in vedere ca statutul nu este inca publicat mai am de asteptat...situatie deloc placuta...

ada07

Post by ada07 » 06 Jan 2005, 17:39

[b :?: ca sa ne luam decizia ne trebuie vreun act sau altceva in afara de buletin? ce trebuie sa facem de acum? ma intereseaza in special (dar nu numai) ce trebuie facut in legatura cu taxele, in general. trebuie sa incheiem mai intai contractul?
mi-ar prinde bine niste sfaturi in legatura cu "inceputul" asta...
multumesc anticipat[/b]

dellutza

Post by dellutza » 11 Jan 2005, 13:45

Contractul de colaborare nu este necesar pentru ridicarea deciziei?????? Eu asa stiam.

roxana_amariei

Post by roxana_amariei » 11 Jan 2005, 13:54

nu! prima data se ridica decizia de primire in profesia de avocatura. dupa asta se incheie contractul de colaborare in trei exemplare, care va fi depus la barou pt a fi aprobat. totodata, se face si o cerere de inscriere pe tabloul avocatilor stagiari cu drept de exercitare a profesiei. toate astea urmeaza a fi aprobate de consiliul baroului. dupa ce vor fi fost aprobate se emite o alta decizie, in baza careia esti informat ca a fost aprobat contractul si cererea de a fi trecut in tabloul avocatilor si ca incepand cu o anumita data ai dreptul sa exerciti profesia de avocat. eu, de exemplu, incepand cu data de 1 feb. 2005 am dreptul sa imi exercit profesia.

mult succes!

dellutza

Post by dellutza » 11 Jan 2005, 14:00

Au inceput sa se elibereze deciziile peste tot sau doar in Suceava?

ada07

Post by ada07 » 11 Jan 2005, 14:01

exista cumva vreo cerere tip sau venim cu ea gata facuta? ce trebuie scris in ea? iar ca sa obtii decizia trebuie doar sa ne prezentam la barou? de unde ai luat forma contractului de colaborare? e cumva cea din anexa la proiectul de statut?

fanna

Post by fanna » 11 Jan 2005, 19:31

Stiti cumva daca s-a aprobat statutul in sedinta din 9 ian.?

elis

Post by elis » 15 Jan 2005, 09:36

In Monitorul Oficial nr. 45 din 13 ianuarie 2004 a fost publicat noul Statut al profesiei de avocat.

fanna

Post by fanna » 15 Jan 2005, 17:50

mersi Elis :)

Post Reply