Si totusi....
Si totusi....
Am vazut atatea proiecte de Statut al Avocatilor....dar nu a aparut inca in Monitorul Oficial...
Exista publicat...ori se rataceste prin meandrele...justitiei?
Exista publicat...ori se rataceste prin meandrele...justitiei?
UNBR
Cand am fost sa ma interesez pentru forma contractului de colaborare la Baroul Bucuresti mi s-a spus ca inca nu s-a definitivat forma acestuia si ca se asteapta Consiliul de pe 9 ianuarie pentru adoptarea statului si implicit si a celorlalte acte. Deci, eu unul astept Consiliul de pe 9 ianuarie si a doua zi ma duc la Barou sa ridic noile formulare de contracte ... Banuiesc ca va fi identic cu cel din arhiva de statut de pe site-ul uniunii, dar ... asta e ... trebuie sa asteptam "sa devina oficial" cum m-a consiliat ritos d-na secretara ...
Nu cred ca in Consiliu se vor aduce modificari prea mari modelului de statut de pe site!
P.S.:NU INVINOVATESC PE NIMENI!

Nu cred ca in Consiliu se vor aduce modificari prea mari modelului de statut de pe site!
P.S.:NU INVINOVATESC PE NIMENI!
[b
ca sa ne luam decizia ne trebuie vreun act sau altceva in afara de buletin? ce trebuie sa facem de acum? ma intereseaza in special (dar nu numai) ce trebuie facut in legatura cu taxele, in general. trebuie sa incheiem mai intai contractul?
mi-ar prinde bine niste sfaturi in legatura cu "inceputul" asta...
multumesc anticipat[/b]

mi-ar prinde bine niste sfaturi in legatura cu "inceputul" asta...
multumesc anticipat[/b]
nu! prima data se ridica decizia de primire in profesia de avocatura. dupa asta se incheie contractul de colaborare in trei exemplare, care va fi depus la barou pt a fi aprobat. totodata, se face si o cerere de inscriere pe tabloul avocatilor stagiari cu drept de exercitare a profesiei. toate astea urmeaza a fi aprobate de consiliul baroului. dupa ce vor fi fost aprobate se emite o alta decizie, in baza careia esti informat ca a fost aprobat contractul si cererea de a fi trecut in tabloul avocatilor si ca incepand cu o anumita data ai dreptul sa exerciti profesia de avocat. eu, de exemplu, incepand cu data de 1 feb. 2005 am dreptul sa imi exercit profesia.
mult succes!
mult succes!