Imprumuturi PFA la banci

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
inxs_2099

Imprumuturi PFA la banci

Post by inxs_2099 » 18 Feb 2009, 22:40

Buna seara. Ma intereseaza daca un avocat poate face un imprumut la banca si ce i se i-a in considerare, ma refer veniturile pe care le realizeaza. Este cineva pe aici care sa zicem ca la 1000 RON a luat o suma X de la banca ? Dar pentru stagiari aveti idee e valabil ? Orice raspuns este binevenit. Multumiri anticipate !

serafim

Post by serafim » 18 Feb 2009, 23:03

paaaai la banca iti cere sa duci de la fisc exercitiul financiar pentru anul trecut sau macar pe 6 luni in acest din urma caz iti mai solicita sa prezinti registrul de casa ( pentru incasari si ...cheltuieli )
si normal se face media venitului mai trebuie sa depui si declaratia anticipata privind veniturile pe anul asta...
in rest depinde de valoarea imprumutului.

Iti recomand sa incerci la CEC Banc - actualmente au cele mai mici dobanzi la lei...si oferte destul de avantajoase.

inxs_2099

Post by inxs_2099 » 18 Feb 2009, 23:05

probabil sunt interesati daca ai taxele la fisc platite pe anul in curs sau din urma. Ca idee la un venit de 1000 RON (punem standard) cam ce suma se poate lua ?

serafim

Post by serafim » 18 Feb 2009, 23:15

:( sincer sa fiu ...NU STIU
dar daca te duci acolo si ii intrebi...te ajuta iti fac si o simulatie sa vezi unde te incadrezi.
ATENTIE la toate bancile creditele se dau pe maxim 5 ani nu 10 ani ca pana acum asa ca...automat creste rata lunara.

Mie mi-a facut o simulatie ca la 55.000 lei imprumutati aveam o rata lunara de 1040 lei asta fiind in lei si fara ipoteca !!! sau alte garantii.

Se mai verifica daca ai credite sau alte datorii pentru ca limita maxima de indatorare nu poate fi mai mare de 60% din venitul tau ( per total credite !!!)

inxs_2099

Post by inxs_2099 » 19 Feb 2009, 12:20

Pai aici vroiam sa ajung, deci maxim 60 la suta din venitul pe care-l realizezi. Probabil un 40-50.000 RON la o rata de maxim 1000 RON pe cel mult 5 ani, cu decizia de impunere pe anul in curs si evidenta incasari-plati, tu ca si PFA poti obtine acesti bani. Din ce am mai inteles ar exista si o perioada de gratie de 6 luni in caz ca nu-ti poti achita suma. Oricum multumesc de opinie si lasam topicul deschis in caz de vesti noi :)

Post Reply