Succesiune cu scandaluri...:P

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
susana

Succesiune cu scandaluri...:P

Post by susana » 16 Feb 2009, 22:35

Povestea sta cam asa:
Bunicii mei au murit, au ramas mama si sora ei k mostenitori,deoarece mama e invalida am facut o imputernicire notariala sa pot sa umblu dupa toate cele, acte,pt k nu aveam nimik nu am putut sa incep succesiunea, cu matusa numai prin scandaluri ea avea actele toate si m-a fraierit am incercat 8luni sa umblu sa ne intelegem.Eu fiind mai asha :(|) nu am stiut k tre sa accept succesiunea in timp de 6luni nu mi-a spus nimeni pana ce mi-am angajat o avocata sa inceapa procesu,pe cand avocata a vrut sa inainteze actele am aflat k deja matusa inaintase ea unul pt k nu am acceptat succesiunea in timp de 6 luni si acum cere toata avera care consta intr-o garsoniera si o casa la tzara.Am martor ca am luat obiecte din casa la inmormantare,acelasi martor k matusa nu m-a lasat sa intru in casa respectiva, plangere la politie cum ca doresc sa intru in casa si nu ma lasa, m-a imbrancit,m-a scos afara din casa si nu a acceptat nici un fel de intelegere.Mai am o martora, o batrana ce locuieste cu chirie in garsoniera susmentionata care poate sa declare k am fost acolo si i-am cerut banii din a 2a luna a mortii bunicului doar k nu mi-a dat pt ca matusa a sustinut k are contract de vanzare cumparare cu bunicul si batranei ia fost frica sa imi dea bani sa nu o dea afara....si am fost la ea in fiecare luna de 2-3ori cu scandaluri sa imi dea banii, aceasta femeie a fost citata nu a venit am fost la ea si a spus k nu poate umbla sa ii duc eu avocatii si judecatoru acollo :-D cine sunt eu sa fac asta. Pe scurt actele care le am toate sunt dupa 6 luni.....doar martorii ma ajuta cu marturiile lor....ce zicetzi oameni buni?.....am ceva sanse?....k de avocata nu stiu c s zic k odata zice k nu exista sa pierdem....si odata zice k nu stie
Va rog sa ma ajutatzi cu raspunsuri :idea:

ariam

Re: Succesiune cu scandaluri...:P

Post by ariam » 17 Feb 2009, 20:24

susana wrote:Povestea sta cam asa:
,deoarece mama e invalida am facut o imputernicire notariala sa pot sa umblu dupa toate cele,
La cat timp dupa moartea bunicului ti-a facut mama imputernicire si ce scrie in ea?

susana

Re: Succesiune cu scandaluri...:P

Post by susana » 17 Feb 2009, 23:23

[quote="ariam"][quote="susana"]Povestea sta cam asa:
,deoarece mama e invalida am facut o imputernicire notariala sa pot sa umblu dupa toate cele, [/quote]

La cat timp dupa moartea bunicului ti-a facut mama imputernicire si ce scrie in ea?[/quote]....
La o luna dupa moartea bunicului si scrie cam asa k ma imputerniceste sa fac impartirea de bunuri sa fac inventarierea si toate cele pt mostenire( angajare de avocat, sa semnez in locul ei,etc), ms mult k incerci sa ma ajutzi

ariam

Post by ariam » 18 Feb 2009, 20:44

Art. 689. - Acceptarea poate fi sau expresa sau tacita. Este expresa cand se insuseste titlul sau calitatea de erede intr-un act autentic sau privat; este tacita cand eredele face un act, pe care n-ar putea sa-l faca decat in calitatea sa de erede, si care lasa a se presupune neaparat intentia sa de acceptare.

Cred ca chiar daca nu scrie in imputernicire "subsemnata,..., in calitate de mostenitoare a defunctului...." s-ar putea totusi considera ca aceasta imputernicire este un act de acceptare a succesiunii, daca nu expresa, cel putin tacita. Iar pentru bunic acceptarea este facuta in termenul de 6 luni.

Oricum, trebuie sa convingi si martorii sa se prezinte si sa spuna adevarul.

susana

Post by susana » 19 Feb 2009, 20:27

Poi deja un martor a depusa marturie,mai trebuie doar batrana din chirie, faza in leg cu imputernicirea, la mine chiar asa scrie, deci cu alte cuvinte recunoaste ca e mostenitoarea desi nu e chiar o declaratie de acceptare dar cam asa reiese, si atunci ma intreb eu dc nu se termina? deja de7 luni ne tot amanam si matusha nu depune nimik la dosar sa ne atace nici martori nu cheama,deci imputernicirea ar trebui luata in seama de catre judecator da?....Oare cam cat o sa mai tzina judecarea asta? Ms ink o data

Post Reply