Act autentic

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
dorinv

Act autentic

Post by dorinv » 02 Feb 2009, 11:26

Inscris incheiat cu respectarea formelor legale si a carui autenticitate este confirmata de semnatura si stampila autoritatii care l-a intocmit sau verificat.

Acel act care s-a facut cu solemnitatile cerute de lege de un functionar public, care are dreptul de a functiona in locul unde s-a facut actul.

Mijloc de proba din categoria inscrisurilor prevazute in art.1171 si urm. Cod Civil.

Cu privire la autentificare, vezi Legea nr.36/1995, notarul public fiind competent sa autentifice un act. Actul autentic are putere de proba. Actul poate fi atacat numai prin inscriere in fals. De asemenea, actul autentic poate fi investit cu formula executorie, avand astfel aceeasi putere ca o hotarare judecatoreasca.

Aceasta este definitia actului autentic pe care am gasit-o pe un site. Intrebarea mea este:
-In afara de notarul public care autentifica inscrisurile...de exemplu o societate comerciala cu capital majoritar de stat, inscrisurile emise de aceasta (sa zicem un contract de vanzare-cumparare imobil) au valoare de act autentic? Sau si acest contract trebuie sa treaca pe la notar pentru a fi "autentic"?

Multumiri.

kinga

Post by kinga » 02 Feb 2009, 12:33

tare nu vreti notaru.. asa Dorine??
pentru ca ajungand la notar incepe show time... nici un notar nu o sa-ti faca CVC fara extras CF.. ori voi nu aveti asa ceva...

mda.. nu e fair ce faceti voi...
adica chiriasii shoppeaza imobilu.. dar nu o sa intabuleze never ever......

:bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye:

faptu ca terenu nu e proprietatea voastra .. nu e un mare offf.. dar ca nici cladirea nu este intabulata cam este un offf...

so.............
ti-am mai zas la un alt topic... fiti voi baieti ok.. intrati in legalitate..intabulati cladirea aia.. si dupa.. frumos.. mereti la notar... si vindeti apartamentele...

nu mai cauta portita de scapare.....

Post Reply