Taxe avocat stagiar

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
misa

Taxe avocat stagiar

Post by misa » 17 Sep 2008, 09:04

Buna. Cei care sunt deja avocati, poate imi raspund la 3 intrebari.
1. Ce taxe trebuie sa plateasca un avocat stagiar, adica la ce suma lunara se ridica. Ce, cat si unde?
2.Cabinetul la care voi activa ca stagiar, e obligat sa plateasca el taxele sau le suport eu din banii mei?
Multumesc ptr raspunsuri.

giovanni

Post by giovanni » 17 Sep 2008, 09:10

1. 10% din venituri, dar nu mai putin de 80 de lei + taxa de cabinet, la noi era parca de 40 lei. Se platesc la barou.
2. ti le platesti din buzunar, nu le plateste cabinetul unde activezi

misa

Post by misa » 17 Sep 2008, 09:20

Multumesc mult Giovanni. Si felicitari ptr reusita ta la institut. Tie si celorlalti care au intrat. Aproape.... Mai e un pic si va vedeti pe liste!

Deci, - urasc sa incep o propozitie cu deci- sa cer mai multi bani ca sa am de unde plati, nu?

schioru

Re: Taxe avocat stagiar

Post by schioru » 19 Sep 2008, 22:24

misa wrote:Buna. Cei care sunt deja avocati, poate imi raspund la 3 intrebari.
1. Ce taxe trebuie sa plateasca un avocat stagiar, adica la ce suma lunara se ridica. Ce, cat si unde?
2.Cabinetul la care voi activa ca stagiar, e obligat sa plateasca el taxele sau le suport eu din banii mei?
Multumesc ptr raspunsuri.
10%.......exact cum a zis Giovanni e taxa la Casa e Asigurari, si apoi se mai plateste o cotizatie la Baroul unde esti membru si o alta cotizatie la U.N.B.R. (18 + 10....deci 28, dar nu stiu exact care la care)

paisie

Post by paisie » 20 Sep 2008, 23:44

Deci 10% e clar se duc la CAA adica Casa de asigurari a avocatilor adic aviitoarea pensie, iar 30.5 lei e cota fixa lunara la barou si UNBR impreuna.

Mai ai de platit la diferite terme 16 % impozit pe profit (pe care ii bine sa il ai daca vrei ceva credite mai tarziu) si 6.5% CNAS adica asigurarea de sanatate. Per total undeva la 32-33 % din onorariu se duce pe taxe si impozite :(((

misa

Post by misa » 22 Sep 2008, 08:46

Multumesc de raspunsuri.

Post Reply