intrebare secretar notarial

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
pisa

intrebare secretar notarial

Post by pisa » 12 Sep 2008, 09:02

imi poate spune cineva va rog care este statutul unui angajat incadrat ca secretar notarial?

Dupa un an de experienta pe acest post, dc isi gaseste un post de consilier juridic, mai este cj stagiar sau nu?

O persoana cu mai mult de 5 ani vechime ca secretar notarial poate da examen de admitere in magistratura (in mod evident ma refer doar la absolventii de drept) ?

Multumesc

antonia

secretar notarial

Post by antonia » 03 Nov 2008, 16:39

buna! din cate stiu eu, functia de secretar notarial nu este functie asimilata functiei juridice, asa ca cel mai bine ar fi sa ceri notarului incadrarea pe functie juridica: jurist, consilier juridic, jurist-consult, iar atunci esti sigura ca nu vei avea probleme. cat despre consilier juridic definitiv, daca esti licentiat inainte de aparitia legii in anul 2003, at. esti definitiv prin exercitarea functiei; daca nu, atunci trebuie sa fii angajat pe functie juridica si sa dai examen de definitivat.
antonia.

kontrast

Post by kontrast » 02 Dec 2008, 22:51

Pentru postul de secretar notarial nu sunt cerute studii juridice (facultate de drept terminata) -> postul nu este echivalent cu stagiatura in nici un fel. Statutul este egal cu al personalului incadrat pe postul de tehnoredactare a actelor notariale (dactilografie).

Post Reply