Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie
Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie
ROMÂNIA
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
PLENUL
ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 04 SEPTEMBRIE 2008
7. 26720/1154/2008
• Hotarare nr. 806 Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 26366/2008, privind organizarea concursului de admitere în magistratură în condiţiile art.33 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea unor posturi vacante de judecător şi procuror.
Solutie
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat:
- organizarea concursului de admitere în magistratură, în condiţiile art.33 alin.(1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la Bucureşti, la data de 2 noiembrie 2008, conform calendarului estimativ propus în Anexa 1 a notei direcţiei de resort;
- numărul şi lista posturilor scoase la concurs:
- 35 posturi de judecător
- 54 posturi de procuror
- tematica şi bibliografia concursului, propuse de Institutul Naţional al Magistraturii;
- cererea tipizată de înscriere la concurs;
- taxa de înscriere la concurs în cuantum de 350 RON.
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
PLENUL
ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 04 SEPTEMBRIE 2008
7. 26720/1154/2008
• Hotarare nr. 806 Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 26366/2008, privind organizarea concursului de admitere în magistratură în condiţiile art.33 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea unor posturi vacante de judecător şi procuror.
Solutie
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat:
- organizarea concursului de admitere în magistratură, în condiţiile art.33 alin.(1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la Bucureşti, la data de 2 noiembrie 2008, conform calendarului estimativ propus în Anexa 1 a notei direcţiei de resort;
- numărul şi lista posturilor scoase la concurs:
- 35 posturi de judecător
- 54 posturi de procuror
- tematica şi bibliografia concursului, propuse de Institutul Naţional al Magistraturii;
- cererea tipizată de înscriere la concurs;
- taxa de înscriere la concurs în cuantum de 350 RON.
Si asta-i tare. Daca aveau 80 de locuri libere de ce au scazut cu 80 locurile de la INM, de la 240 cate erau anul trecut la 160 anul asta???
Ia auziti, daca au 80 de locuri suplimentare si simt nevoia de a organiza un nou concurs de admitere in magistratura, de ce nu suplimenteaza numarul de locuri pentru INM, zilele astea, intr-o sedinta urmatoare, la propunerea celor care vor avea in final o medie peste 7 la concursul de admitere la INM, dar care nu vor ocupa unul dintre cele 160 de locuri!
De ce trebuie organizat un nou concurs precum cel din primavara?? Cei care au actualmente peste 7 sau cel putin 7 si nu se incadreaza in primii 160 nu sunt suficient de testati, n-au demonstrat ca sunt apti din punct de vedere profesional sa devina magistrati? Sau sunt mai apti cei care au trecut examenul din primavara, la care eu am facut 82 de puncte inainte sa incep programul de 4 luni de pregatire pentru licenta si INM???
Ia auziti, daca au 80 de locuri suplimentare si simt nevoia de a organiza un nou concurs de admitere in magistratura, de ce nu suplimenteaza numarul de locuri pentru INM, zilele astea, intr-o sedinta urmatoare, la propunerea celor care vor avea in final o medie peste 7 la concursul de admitere la INM, dar care nu vor ocupa unul dintre cele 160 de locuri!

probabil au nevoie sa se ocupe locurile respective cat mai repede si nu sa se mai astepte 2 ani. oricum nu se justifica trasformarea exceptiei( concursul direct pe post) intr-o regula
. cunosc cativa auditori care spun ca circula zvonul ca se va renunta de tot la admiterea prin inm
. mi se pare totusi greu de crezut ,pentru ca institutul implica si ceva posturi ,bani etc

Ce sa zic... S-avem bafta sa intram si dupa noi potopul. Faca ce vor cu iniemeul. Noi sa fim sanatosi.
Cat egosim in afirmatiile mele.
Oricum, nu ne stricau inca 80 de locuri, ca atunci singurul adversar ne-ar fi fost baremul.
Apropos de barem, care sunt minimele: 30 la logica si cat la interviu? Dar nu mai putin de un total de 7.
Cat egosim in afirmatiile mele.
Oricum, nu ne stricau inca 80 de locuri, ca atunci singurul adversar ne-ar fi fost baremul.
Apropos de barem, care sunt minimele: 30 la logica si cat la interviu? Dar nu mai putin de un total de 7.
INM-ul nu va fi desfiintat. De asta sunt sigur.
Ma gandeam ca poate ajunge ideea asta la urechile cuiva, la cei care ar putea fi interesati dupa terminarea examenului sa se suplimenteze locurile. Nu-i exclus sa se intample asa. Sa aveti grija cei care sunteti la limita cu 70, 71, 72, 73 sa va faceti un calcul ipotetic si prealabil ca sa vedeti daca pe anumite punctaje date la logica si interviu va iasa cel putin media generala 7, fara de care nu puteti fi admisi! S-aveti bafta! 

Nu! Am de hranit 3 guri de puradei, pe care, apropo, ii iau cu mine la camin
si o sotioara care ma tina non-stop sub papuc.
Pe ea nu stiu unde o mai bag. Am inteles ca ar exista si o bucatarie pentru fiecare camera.
Acuma serios, apreciez spiritul tau liber, dar nu combin defel identitatea virtuala cu cea reala. E un pricipiu pe care mi l-am stabilit de ceva timp chiar daca suna putin cam securistic.
Daca e sa ne intalnim, fii sigur ca se va intampla. 

Acuma serios, apreciez spiritul tau liber, dar nu combin defel identitatea virtuala cu cea reala. E un pricipiu pe care mi l-am stabilit de ceva timp chiar daca suna putin cam securistic.

ma plictiseam si m-am apucatt sa rezolv grilele care s-au dat in aprilie
. la civil si la procedura civila (doar pe astea am avut nervi sa le fac) am gresit in total 2 grile .La examen am gresit la cele 2 materii in total 13 8O .e adevarat ca sunt doar 20 de grile ,spre deosebire de 50 ,DAR totusi!!! chiar nu inteleg ,cum au putut sa dea asemenea grile „de licenta„? au o singura sansa sa-i verifice pe oamenii aia si le dau asemenea grile?nu se face asa ceva 

Asa a fost mereu (ca dificultate ma refer pt. ca grile nu s-au mai dat pana acum). Dar noi, incepatorii nu avem treaba cu practica celor de la Strasbourg. Ei in schimb trebuie sa o cunoasca.corrine wrote:ma plictiseam si m-am apucatt sa rezolv grilele care s-au dat in aprilie. la civil si la procedura civila (doar pe astea am avut nervi sa le fac) am gresit in total 2 grile .La examen am gresit la cele 2 materii in total 13 8O .e adevarat ca sunt doar 20 de grile ,spre deosebire de 50 ,DAR totusi!!! chiar nu inteleg ,cum au putut sa dea asemenea grile „de licenta„? au o singura sansa sa-i verifice pe oamenii aia si le dau asemenea grile?nu se face asa ceva
Io la civile am gresit 18 de toate, 11 la fond si 7 la procedura. In schimb am recuperat bine la penale. Dovada ca pentru mine "penalul tine in loc civilul".

Giovanni wrote:Asa a fost mereu (ca dificultate ma refer pt. ca grile nu s-au mai dat pana acum). Dar noi, incepatorii nu avem treaba cu practica celor de la Strasbourg. Ei in schimb trebuie sa o cunoasca.corrine wrote:ma plictiseam si m-am apucatt sa rezolv grilele care s-au dat in aprilie. la civil si la procedura civila (doar pe astea am avut nervi sa le fac) am gresit in total 2 grile .La examen am gresit la cele 2 materii in total 13 8O .e adevarat ca sunt doar 20 de grile ,spre deosebire de 50 ,DAR totusi!!! chiar nu inteleg ,cum au putut sa dea asemenea grile „de licenta„? au o singura sansa sa-i verifice pe oamenii aia si le dau asemenea grile?nu se face asa ceva
Io la civile am gresit 18 de toate, 11 la fond si 7 la procedura. In schimb am recuperat bine la penale. Dovada ca pentru mine "penalul tine in loc civilul".![]()
![]()

Eu la civil am gresit 5 din care pentru cateva si-acuma ma mai doare inima la cat de dragute, simple si pline de chichite erau.
Cu ceva mai multa aplecare le-as fi depistat.
Legat de examenul asta cu 5 ani, vreau sa mai spun ca nici jurisprudenta CEDO, nici cea CJCE nu sunt chiar atat de devastatoare, mai ales ca sunt doar cate 5 intrebari de fiecare. Sunt in general intrebari care trateaza chestiunile de maxima generalitate din dreptul comunitar, respectiv drepturile fundamentale ale omului. Dar normal ca daca n-ai avut interesul sa arunci un ochi peste lucrurile astea, n-ai de unde sa le stii. Presimt oleaca de revolta dupa incheierea examenului, cand ceva lume se va vedea in afara, desi nota recomanda altceva. Hai ca-mi mai ung sufletul putin cu niste analiza pe text din critica operei Alcina in trei acte.
Nu, pardon, Alcina era personajul, vrajitoarea cea metamorfozanta, nu opera. Da ce, chiar mai conteaza? 

Adik? Tradu. Sau da-ne 5 variante de raspuns pentru a interpreta ce a vrut sa spuna autorul.parole wrote: Presimt oleaca de revolta dupa incheierea examenului, cand ceva lume se va vedea in afara, desi nota recomanda altceva.

Si nu in ultimul rand, la care dintre examene te referi? Al nostru sau cel din nov.?
Am dat noi examen din jurisprudenta CEDO si CJCE?
Normal ca ma refeream la examenul pentru cei cu 5 anisori, din care deseori vreo cativa sunt facuti cu carte munca, la norma redusa de 2 ore pe zi, la tatucu la SRL, ca-i patron, are brutarie/patiserie si tre neaparat sa i se faca teoria juridica a covrigului. Revolta va aparea pentru ca nu toti cei cu media generala mai mare de 7 vor prinde loc si atunci tine-te de capul lui Barbuleasca sa faca minuni ca sa prasileasca locurile de la INM.
O sa vedem daca o sa fie asa sau ba. Ceva-mi spune ca asa se va intampla.
Ma refeream la revolta inmistilor, daca asta era nelamurirea.