ajutor
ajutor
Salutare toturor !
sunt studenta anul intai la drept la o facultate (nu ii spun numele) ,oricum o facultate de prestigiu din Bucuresti .
Va intreb si eu cum ati invat voi ca eu personal sunt putin speriata de volumul mare de materie.
Nu stiu cum sa procedez . Ma gandesc ca trebuie invata toata materia sau trebuie sintetizata ,mai ales daca e sa invat in totalitate materia cum sa fac ? In afara faptului ca citesc mereu si am memorat-o care este destul de greu ...
alta solutie nu este
adik ma gandeam poate aveti voi o solutie pt a memora cat mai mult sau a intelege cat mai mult
multumesc pt intelegere si pt eventualele raspunsuri
sunt studenta anul intai la drept la o facultate (nu ii spun numele) ,oricum o facultate de prestigiu din Bucuresti .
Va intreb si eu cum ati invat voi ca eu personal sunt putin speriata de volumul mare de materie.
Nu stiu cum sa procedez . Ma gandesc ca trebuie invata toata materia sau trebuie sintetizata ,mai ales daca e sa invat in totalitate materia cum sa fac ? In afara faptului ca citesc mereu si am memorat-o care este destul de greu ...
alta solutie nu este
adik ma gandeam poate aveti voi o solutie pt a memora cat mai mult sau a intelege cat mai mult
multumesc pt intelegere si pt eventualele raspunsuri
Incerca sa-ti fixezi prima data terminologia. Cumpara dictionare juridice si ori de cate ori nu intelegi o expresie, un cuvant (si iti spun eu ca asta se va intampla des) uita-te in dictionar.
Primul lucru pe care il vei constata este ca multe cuvinte sunt folosite cu un alt sens decat cel pe care il cunosteai tu.
Unele nu le gasesti nici in dictionare si va trebui sa te uiti prin cursuri.
Spre exemplu te-ar duce gandul ca din formularea "Actele de procedura indeplinite de un judecator necompetent sint nule" (art. 105 Cod pr. civ) - ar trebui sa intelegi ca s-au incalcat regulile de competenta ?
Primul lucru pe care il vei constata este ca multe cuvinte sunt folosite cu un alt sens decat cel pe care il cunosteai tu.
Unele nu le gasesti nici in dictionare si va trebui sa te uiti prin cursuri.
Spre exemplu te-ar duce gandul ca din formularea "Actele de procedura indeplinite de un judecator necompetent sint nule" (art. 105 Cod pr. civ) - ar trebui sa intelegi ca s-au incalcat regulile de competenta ?
Norocel, cred ca ai speriat-o si mai tare cu intrebarea la care trebuie, banuiesc, sa-ti raspunda.
Prima parte mi-a placut, ai dreptate, dictionarele o vor ajuta, dar adu-ti aminte cand ai deschis prima data TGD -ul, cum ti-a fost? Mie una mi se parea ca va cadea cerul pe mine..., dar pe urma incet, incet mi-a placut. E foarte greu mai ales daca esti la FF sau ID, pentru ca nimeni nu-ti explica nimic, mergi doar la sinteze inainte cu o saptamana de examen, si sa ma ierte D-zeu, dar in doua ore nimeni nu-ti poate explica nimic. Si mai mult, programarea examenelor ti-o da doar cu 2 saptamani inaintea inceperii sesiunii de iarna. E cumplit. Asa ca sfatul meu e sa nu intre in panica, atat cat poate, apoi sa citeasca fara sa incerece sa retina ceea ce nu-i e in clar, pentru ca pe parcurs se va intalni cu termeni necunoscuti pe care ii va stii mai bine decat pe cei care credea ca-i stie. Citeste, citeste, citeste,..... si doar apoi vei retine.

mergi la scoala;
nu incerca sa inveti singur, in ideea ca ce este in carte auzi si la scoala;
noi vorbim in fel si chip despre profesori, dan vorba aia "ne-am vazut cu sacii in caruta"; sa stii ca nu vorbesc chiar "ca televizorul";
eu zic ca deocamdata singura (dar esentiala si aplicata cu strictete) conditie este sa mergi la scoala;
nu incerca sa inveti singur, in ideea ca ce este in carte auzi si la scoala;
noi vorbim in fel si chip despre profesori, dan vorba aia "ne-am vazut cu sacii in caruta"; sa stii ca nu vorbesc chiar "ca televizorul";
eu zic ca deocamdata singura (dar esentiala si aplicata cu strictete) conditie este sa mergi la scoala;
Du-te la cursuri si incerca sa intelegi despre ce-i vorba acolo, nu fii disperata sa notezi tot ca dreptul nu se invata pe de rost ci noteaza numai ideile esentiale, restul citesti din carte.
Mai ales du-te la seminarii si unde nu ai priceput INTREABA, nu-ti fie jena, ca asta e rostul seminariilor.
In plus citeste din carti, din experienta mea orice materie citita (adica citita ca pe un roman) cam de doua ori este gata invatata cat pentru 9 cel putin. (experienta mea este cea a unui fost student care NICIODATA nu a citit nimic decat numai in sesiune). daca mai citesti si in timpul anului este si mai simplu.
Si mai ales nu te speria. daca pricepi despre ce e vorba (iar la TGD nu vei pricepe decat prin anul IV desi materia se face in anul I asa ca nu te stresa inutil) facultatea de Drept nu e cea mai grea din lume.
Bafta
Mai ales du-te la seminarii si unde nu ai priceput INTREABA, nu-ti fie jena, ca asta e rostul seminariilor.
In plus citeste din carti, din experienta mea orice materie citita (adica citita ca pe un roman) cam de doua ori este gata invatata cat pentru 9 cel putin. (experienta mea este cea a unui fost student care NICIODATA nu a citit nimic decat numai in sesiune). daca mai citesti si in timpul anului este si mai simplu.
Si mai ales nu te speria. daca pricepi despre ce e vorba (iar la TGD nu vei pricepe decat prin anul IV desi materia se face in anul I asa ca nu te stresa inutil) facultatea de Drept nu e cea mai grea din lume.
Bafta
Re: :))
pai matematica cam asta te invata, sa gandesti logic si sa faci conexiuni.Krondet wrote:si...mai este un aspect: ce tangentza are cu latura "umana" a existentei!..Daca a urmat un liceu mate-fizica, si nu are o oarece atractie catre "filozofie"...interpretari ..divagatii...etc, o sa fie cam dificil de facut legaturi intre notiuni. :P
Dreptul nu e poveste, e o stiinta exacta, sau cel putin asa mi se pare mie (care inainte de a ma apuca de scoala de drept am mancat matematica pe paine atat in liceu cat si in prima facultate)