dilema..

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
ionut777

dilema..

Post by ionut777 » 03 Mar 2008, 17:34

salutare,am si eu o intrebare...stie cineva cat castiga un procuror la parchetul de pe langa o judecatorie?(in bucuresti)multumesc anticipat...salariul net..

bobocel

Post by bobocel » 08 Mar 2008, 18:02

depinde de vechime, in jur de 4000-5000 lei

corect

Post by corect » 08 Mar 2008, 20:15

Daca este definitiv si are vechime in munca intre 5-10 ani , fara a avea acel spor de stabilitate in magistratura, are fix 3300 lei. Si nu conteaza orasul in care profeseaza, e peste tot la fel.

corect

Post by corect » 08 Mar 2008, 20:16

P.S. Am si eu o intrebare: care e DILEMA?

bobocel

Post by bobocel » 08 Mar 2008, 20:37

cred ca nu stie spre ce sa se indrepte: judecator sau procuror :grin: ... iata dilema.
in tot cazul, are timp sa decida dupa ce intra la INM :-P

bobocel

Post by bobocel » 08 Mar 2008, 20:46

corect wrote:Daca este definitiv si are vechime in munca intre 5-10 ani , fara a avea acel spor de stabilitate in magistratura, are fix 3300 lei. Si nu conteaza orasul in care profeseaza, e peste tot la fel.
cat despre raspunsul tau corect, care nu este corect, tin sa te informez ca la mine in Ploiesti un jurist cu vechime/experienta castiga intre 2000 si 2500 de lei, deci...

pojy

Post by pojy » 08 Mar 2008, 22:30

bobocel wrote:
corect wrote:Daca este definitiv si are vechime in munca intre 5-10 ani , fara a avea acel spor de stabilitate in magistratura, are fix 3300 lei. Si nu conteaza orasul in care profeseaza, e peste tot la fel.
cat despre raspunsul tau corect, care nu este corect, tin sa te informez ca la mine in Ploiesti un jurist cu vechime/experienta castiga intre 2000 si 2500 de lei, deci...
ce treaba are juristul? parca intrebarea era despre remuneratia unui procuror....

pojy

Post by pojy » 08 Mar 2008, 22:32

bobocel wrote:cred ca nu stie spre ce sa se indrepte: judecator sau procuror :grin: ... iata dilema.

remuneratia judecatorului nu e mult diferita ca cea a judecatorului (ma refer la cei de la nivelul judecatoriei) asa ca nu asta ar trebui sa fie criteriul pt alegerea uneia sau alteia dintre profesii...

corect

Post by corect » 08 Mar 2008, 23:00

bobocel wrote:
Cum a observat si pojy, esti in afara topicului, pentru ca, sper ca esti de acord cu ideea ca procurorul este ceva mai mult decat un simplu jurist.
Cat despre raspunsul meu, este suta la suta corect. Iar daca nu crezi, pune matale manuta pe Ordonanta de urgenta 27 din 2006 si pe Codul fiscal, iar daca nu iti iasa cat am scris eu, mai calculeaza o data, pana iti da! :razz:

corect

Post by corect » 08 Mar 2008, 23:02

pojy wrote:
bobocel wrote:cred ca nu stie spre ce sa se indrepte: judecator sau procuror :grin: ... iata dilema.

remuneratia judecatorului nu e mult diferita ca cea a judecatorului (ma refer la cei de la nivelul judecatoriei) asa ca nu asta ar trebui sa fie criteriul pt alegerea uneia sau alteia dintre profesii...
Cred ca ai vrUt sa spui ca remuneratia procurorului nu e mult diferita de cea a judecatorului...
Ei, bine, nu e deloc diferita, la aceleasi conditii de vechime. Vezi, in acest sens OUG 27/2006.

pojy

Post by pojy » 08 Mar 2008, 23:13

da asta am vrut sa spun. multumesc mult...

am cautat si eu ordonanta ca sa o citez aici pt ca cei interesati sa faca singuri calculul, sub rezerva ca sumele care rezulta sunt impozabile...

strict pt un procuror care tocmai si-a luat definitivatul este prevazut in anexa ordonantei un coeficient de multiplicare de 13500 care trebuie inmultit cu valoarea de referinta sectoriala 257 (asta era initial, insa de la emiterea ordonantei si pana in prezent a intervenit o marire a acestei referinte cu 9%) rezultand venitul (fara sporuri) unui procuror definitiv, respectiv judecator definitiv.

calculele le poate face singur cel interesat...

bobocel

Post by bobocel » 09 Mar 2008, 09:23

corect wrote:sper ca esti de acord cu ideea ca procurorul este ceva mai mult decat un simplu jurist.
total de acord !
corect wrote:Cat despre raspunsul meu, este suta la suta corect. Iar daca nu crezi, pune matale manuta pe Ordonanta de urgenta 27 din 2006 si pe Codul fiscal, iar daca nu iti iasa cat am scris eu, mai calculeaza o data, pana iti da! :razz:
ideea era ca, daca un jurist poate ajunge sa aiba asemenea salariu, un procuror poate avea mai mult de 3300 cat ai zis dumneata, dar...am sa mai calculez odata :grin: si-am sa-ti zic daca ajung la aceeasi suma :-P

lefterel

Post by lefterel » 09 Mar 2008, 09:39

bobocel wrote:...am sa mai calculez odata :grin: :-P
... nu intru in calculul contabil... dar exista o posibilitate mai simpla: pe csm este data publicitatii declaratia de avere anuala a oricarui procuror sau judecator; imparti la 12 si rezulta suma... evident, trebuie vazuta vechimea!

bobocel

Post by bobocel » 09 Mar 2008, 10:09

corect, ia de calculeaza si cum a zis lefterel :lol: ...poate te convingi ca sal nu este de FIX 3300 lei
www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=080203

corect

Post by corect » 09 Mar 2008, 10:59

bobocel wrote:corect, ia de calculeaza si cum a zis lefterel :lol: ...poate te convingi ca sal nu este de FIX 3300 lei
www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=080203
Mai, bobocel, eu te si pot lasa in ignoranta ta, daca vrei.
Mai fac insa o incercare si iti spun ca sumele de pe decl. de avere cuprind si primele, al treisprezecelea salariu si, unele, sumele care au fost castigate prin hot. judec.
Evident, ca daca imparti la 12 iti da mai mult.
Asa ca asta e o modalitate paguboasa de calcul.
Ia lasa lenea si pune-te pe calcul! :-P
Si vezi ca daca calc., iti iasa mai putin de 3300, asa ca mai adauga sporul de 15 la suta pentru conditii deosebite, pe care il iau toti magistratii, precum, si sporul de vechime, introdus prin L.45/2007. Si uite-te putin si pe O.G. 13/2008.

Atentie la vechimea pe care am precizat-o eu, si care e valabila pentru proaspat admisii la conc. de admitere pt. cei cu 5 ani vechime!

Post Reply