conditia de vechime NEINTRERUPTA ?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
ionik

conditia de vechime NEINTRERUPTA ?

Post by ionik » 19 Feb 2008, 08:30

Iata cazul meu: 1 an si 8 luni consilier juridic, apoi somaj, 6 luni secretara, iar din sept 2002 din nou consilier juridic, in prezent aflandu-ma in concediu de crestere a copilului. Indeplinesc sau nu conditia de vechime ? Va rog mult, cine stie sa-mi raspunda, pt ca in 2005 cand am vrut sa ma prezint la concurs mi s-a spus ca daca, insumat, anii de practica fac 5 ani indeplinesc conditia. Acum nu mai stiu ce sa cred.

corect

Post by corect » 19 Feb 2008, 16:45

Unicul mod de a afla este sa incerci. Eu cred ca ai sanse, iar daca, totusi, iti vor respinge dosarul, primesti si banii de taxa inapoi.
Deci, nu ai nimic de pierdut!

lefterel

Post by lefterel » 19 Feb 2008, 18:20

...sau un e-mail la resurse umane din csm, explici situatia si primesti raspuns... nu risti sa-ti primesti taxa peste doua luni/

mariusms

Post by mariusms » 19 Feb 2008, 21:41

Sigur DRUO raspunde petitiilor, conform OG 27?
Vechimea este continua, parerea mea (incluzand chiar si acel concediu pt cresterea copilului).

pepita

Post by pepita » 20 Feb 2008, 11:24

eu am trimis in aprilie 2006 catre CSM urmatorul mesaj:

"Buna ziua .

Ma numesc X si sunt consilier juridic. Deoarece intentionez sa ma prezint la examenul de admitere in magistratura , va rog sa imi clarificati o nelamurire referitoare la conditiile de inscriere.

Potrivit dispozitiilor cuprinse in Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura , precum si procedura de numire in functiile de judecator si procuror , fara concurs, aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 152 / 1.03.2006 , la cererea de inscriere la concursul de admitere se anexeaza , potrivit art. 4 pct.10 lit.g) “ declaratia pe propria raspundere ca nu a avut (candidatul) intreruperi in activitate “.

Consider ca aceste intreruperi se refera la perioade in care candidatul nu a indeplinit una din functiile de specialitate juridica prevazute la art. 2 din acelasi Regulament.

Intrebarile mele sunt urmatoarele :
Sunt considerate intreruperi in sensul acestui Regulament : concediul medical, concediul de maternitate , concediul de crestere a copilului, concediul de formare profesionala sau situatia in care schimbandu-mi locul de munca , mi s-a inchis cartea de munca vineri - 2 iunie si am fost angajata luni – 5 iunie ?
In cazul in care intervine o intrerupere in sensul acestui Regulament , candidatul “pierde” vechimea dobandita pana in momentul care constituie cauza de intrerupere a vechimii ? De exemplu : dupa 4 ani vechime neintrerupta, candidata naste un copil si intra pt 6 luni in concediu . Acest concediu intrerupe sau suspenda termenul de 5 ani necesari pentru inscrierea la concurs ?

Va rog sa imi raspundeti la obiect sau sa imi comunicati un contact - o adresa sau un nr. de tel de unde sa pot solicita aceste informatii.

Va multumesc mult.

Cu respect ,
X "

Si am primit urmatorul raspuns:

" Urmare memoriului Dvs. din data de 31.03.2006 prin care solicitati informatii referitoare la conditiile de inscriere la admiterea in magistratura din 21 mai 2006, va facem cunoscut urmatoarele:
Potrivit dispozitiilor cuprinse in art. 7 pct 2 din Regulament, Comisia de organizare a concursului verifica indeplinirea conditiilor de inscriere, centralizeaza dosarele candidatilor, intocmeste si afiseaza lista candidatilor care indeplinesc conditiile de inscriere, afiseaza lista finala a candidatilor .
Avand in vedere aceste dispozitii, va comunicam ca cererea Dvs. de inscriere, insotita de actele prevazute la art.4 alin 10 din regulament, se va analiza numai de catre comisia de organizare a concursului, dupa transmiterea dosarelor de inscriere ale candidatilor de catre prim-procurorii parchetelor de pe langa tribunale.
Mentionam ca pentru candidatii care nu indeplinesc conditiile de participare la concur, prevazute de art.14 alin.2 lit. a-d si la art. 33 alin 1 din Legea nr. 303/2004, republicata, taxa de inscriere la concurs se restituie acestora in baza art. 4 alin.12 din regulament."

Sper sa va fie de folos! :?

oana_dan

Post by oana_dan » 20 Feb 2008, 11:53

Normal ca daca sunt 5 ani vechime adunati din perioadele in care ai fost consilier juridic poti participa la acest concurs.
Nu stiu in prezent cum se interpreteaza daca ai si perioade in care ai fost in concediu pentru cresterea copilului, dar in ceea ce priveste conditia de vechime neintrerupta textul legii vrea doar sa sublinieze ca trebuie sa fie o vechime efectivă si ca nu vor fi luate in calcul perioadele in care aceasta vechime a fost intrerupta.

oana_dan

Post by oana_dan » 20 Feb 2008, 12:00

Declaratia pe proprie raspundere ca nu ai avut intreruperi in activitate este necesara pentru a confirma faptul ca o anumita perioada in care ai avut functiile cerute de lege nu a fost intrerupta fara a se reflecta aceasta situatie in actele prezentate. Sunt unele carti de munca intocmite la angajatii de la SRL uri intr un mod foarte grotesc, de exemplu.
Daca ai avut intreruperi in activitate, vei spune: declar ca nu am avut intreruperi in activitate cu exceptia ...... si vei scrie perioadele de intrerupere pentru a putea fi calculata vechimea in specialitate corect.
In ceea ce priveste concediu pentru cresterea copiului legislatia s-a modificat din aprilie 2006 astfel incat exista sansa sa fie luata in calcul si aceasta perioada.

lefterel

Post by lefterel » 20 Feb 2008, 13:12

1. ...in prima situatie, vechimile se cumuleaza; baza, Hot. sectie jud. nr. 230/2007 parag. 11-12;

2 ... pe perioada concediului de maternitate CIM se suspenda de drept; baza, art. 50 lit.a C. muncii.

MataHari

Post by MataHari » 20 Feb 2008, 19:36

Concediul de materninate nu se calculeaza la vechimea in specialtate.

mariusms

Post by mariusms » 20 Feb 2008, 21:31

Asa o fi. Dar eu am spus o parere si am tinut cont de anumite printipiuri.
DIRECTIVA PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI 2002/73/CE
...Curtea de Justiţie a recunoscut protecţia drepturilor la locuri de muncă ale femeilor, în special dreptul lor de a reveni la acelaşi loc de muncă sau la unul echivalent, cu condiţii de muncă nu mai puţin favorabile, precum şi de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi fost îndreptăţite în timpul absenţei ...
Dar repet, e parerea mea.
Na, ca o sa ma faca liga feministelor presedinte de onoare. :-D :floare:

ionik

Post by ionik » 21 Feb 2008, 12:04

Multumesc tuturor. In 2005 am dat telefon la Buc si mi s-a spus ca vechimea se cumuleaza si daca intreruperile sunt reflectate in CM e ok, urmand sa declar pe proprai raspundere ca nu exista alte intreruperi care nu apar in CM. Asta am dedus si dupa ce am citit si raspunsurile voastre. Sper ca e asa, ca daca ar trebui s-o iau de la inceput... Si asa e suspendat contractul de munca pt cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului, care e clar ca nu intra la vechime in specialitate. Eu ma gandeam la perioada de somaj si perioada in care am fost secretara.

lefterel

Post by lefterel » 21 Feb 2008, 12:40

ionik wrote: Eu ma gandeam la perioada (...) in care am fost secretara.
?

Post Reply