[quote="alexx77"][quote="Ovidiu"][quote="kinga"]Art. 281.
(1) Persoana care anterior primirii in profesie a fost definitivata in functia juridica pe care a exercitat-o inainte de primirea in profesia de avocat sau a promovat examen de definitivare in aceasta functie, dobandeste, potrivit art. 19 alin. (2) si (3) din Lege, calitatea de avocat definitiv.
(2) Prin functii juridice, in sensul art. 19 din Lege, se inteleg functiile indeplinite efectiv dupa absolvirea facultatii si dupa sustinerea examenului de licenta.
(3) Consilierii juridici care nu au sustinut examen de definitivare in profesia de consilier juridic (jurisconsult), dar aveau o vechime de 5 ani la data intrarii in vigoare a Legii nr. 514/2003 privind profesia de consilier juridic, dobandesc calitatea de avocat definitiv.
(4) Constatarea acestei calitati va fi mentionata in decizia de inscriere in barou.
e din Statut Ovidiu....

[/quote]
Asa siii...art.19 (2) si (3) trimite la art.16 (2) referitoar la cei care intra fara exam. cu vechime de min. 10 ani.......[/quote]
Sunt si eu curios Ovidiu unde in tara se intra fara exam dar cu vechime de 10 ani!!![/quote]
Esti ironic sau chiar vbesti serios?
"
Art.16/Lg51/1995
(2) La cerere, poate fi primit în profesie, cu scutire de examen:
a) titularul diplomei de doctor în drept;
b) cel care pânã la data primirii în profesia de avocat a îndeplinit functia de judecãtor, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de cel putin 10 ani si dacã nu i-a încetat activitatea din motive disciplinare care îl fac nedemn pentru profesia de avocat."
Asta ar fi usor, pt ca e clar precizat, insa cu privire la cei care ar vrea sa intre definitivi cu examen dar fara stagiatura, inca nu mi-e clar... Imi scapa mie ceva?