Baroul Bucureşti
Serviciul de Asistenţă Juridică
Avocat ………………………………………………….............................................................
În temeiul art.172 CPP solicit să fiu încunoştinţat cu privire la efectuarea oricărui act la telefon nr. …………………………
REFERAT DIN ……………… 200…
PRIVIND ASISTENŢA JURIDICĂ DIN OFICIU ASIGURATĂ ÎN
DOSARUL DE URMĂRIRE PENALĂ NR. …………./P/200… AL ………………………
Numele justiţiabilului …………………………………………………………………………
Numărul şi data delegaţiei ……………………………………………………………………
1. Dosarul de urmărire penală a fost / nu a fost pus la dispoziţia avocatului şi studiat, de la ora ………………. la ora ……………., înainte de audierea învinuitului.
2. Subsemnatul …………………………………………………………….., declar că mi s-a adus la cunoştinţă înainte de a fi audiat, în prezenţa apărătorului din oficiu …………………………………………………………………….., fapta pentru care sunt cercetat, încadrarea juridică a acesteia, dreptul de a fi asistat de apărător ales sau din oficiu precum şi dreptul de a nu face nicio declaraţie, întrucât ceea ce declar poate fi folosit împotriva mea, explicându-mi-se de către apărător drepturile procesuale.
3. Subsemnatul …………………………………………………………….. am solicitat / nu am solicitat anterior audierii mele grefa cu avocatul desemnat din oficiu, iar cererea mi-a fost / nu mi-a fost încuviinţată, asigurându-mi-se confidenţialitatea / fără a mi se asigura confidenţialitatea consultării cu avocatul.
4. Solicitările justiţiabilului privind probatoriul sau formularea de cereri, excepţii sau plângeri: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...
5. În cauză partea a fost / nu a fost asistată de avocat …………………………………………………………………………………………………, care este substituit prin dispoziţia ordonanţei / rezoluţiei nr. …………………….. care mi-a fost comunicată în copie / în original, întrucât ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….......
6. Justiţiabilul declară că este / nu este de acord ca dl. / dna. avocat din oficiu …………………………………………………………………………………………………... să îl asiste în faţa instanţelor competente cu soluţionarea în fond şi în recurs a propunerii de arestare preventivă şi / sau a propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive.
7. Justiţiabilul declară că este / nu este de acord ca în ipoteza trimiterii în judecată să fie asistat pe fondul cauzei, inclusiv la verificarea legalităţii arestării preventive de dl. / dna. avocat din oficiu ……………………………………………………………………………… .
8. Alte menţiuni: ………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………
Încheiat în două exemplare originale, unul pentru dosarul cauzei şi unul pentru arhiva Serviciului de asistenţă Juridică.
APĂRĂTOR ORGAN DE URMĂRIRE PENALĂ JUSTIŢIABIL
Baroul Bucuresti SAJ - noul referat urmarire penala
Krisstina, pai il arunci si fugi?
Ce-i cu referatul asta?
De cand intra in vigoare?
De ce mi se pare mie o aberatie in contextul in care "dreptul la aparare" e oricum o vorba "de dansii inventata", iar avocatul de oficii e oricum vai mama lui? Vor sa inceapa indreptarea justitiei cu avocatii care fac oficii pe inclusiv 400 de lei vechi o data la cateva luni?
Singurul context in care mi s-ar parea ca un astfel de referat nu este un "hai sictir" aratat avocatului de oficii ar fi acela in care ne-ar plati modulat, ca pe taximetristi: la tahimetru, la ora, la kilometru. Si ar incepe de la sume reale, nu derizorii.
Mama ei de mama noastra.
Ce-i cu referatul asta?
De cand intra in vigoare?
De ce mi se pare mie o aberatie in contextul in care "dreptul la aparare" e oricum o vorba "de dansii inventata", iar avocatul de oficii e oricum vai mama lui? Vor sa inceapa indreptarea justitiei cu avocatii care fac oficii pe inclusiv 400 de lei vechi o data la cateva luni?
Singurul context in care mi s-ar parea ca un astfel de referat nu este un "hai sictir" aratat avocatului de oficii ar fi acela in care ne-ar plati modulat, ca pe taximetristi: la tahimetru, la ora, la kilometru. Si ar incepe de la sume reale, nu derizorii.
Mama ei de mama noastra.
Acesta este referatul ce trebuie completat in 2 exemplare, de acum inainte, cand te cheama la up.
In prezent se negociaza un nou Protocol cu MJ referitor la onorarii. Un proiect va fi inaintat de catre SAJ pe 10.01. Daca ai propuneri, poti sa le trimiti dlui. Mihnea Stoica, la sesizari.saj@gmail.com
In prezent se negociaza un nou Protocol cu MJ referitor la onorarii. Un proiect va fi inaintat de catre SAJ pe 10.01. Daca ai propuneri, poti sa le trimiti dlui. Mihnea Stoica, la sesizari.saj@gmail.com