Comportament abuziv al politiei, abuz in serviciu

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
alin75

Comportament abuziv al politiei, abuz in serviciu

Post by alin75 » 31 Dec 2007, 03:35

Buna, ma numesc Alin, am 17 ani, sunt din Focsani si am venit pe acest forum sa va cer opinia. Acum 2 seri ma aflam impreuna cu 4 prieteni in fata unui magazin asteptand sa folosim automatul de cafea. La un moment dat a aparut un domn in jur de 30 de ani dupa infatisare, intr-o stare destul de avansata de ebrietate. A inceput sa imbranceasca si sa aduca injurii destul de incomode la adresa familiilor noaste sub pretextul ca se grabeste si vrea o cafea. Unul dintre prietenii mei s-a simtit ofensat si i-a reprosat faptul ca a fost insultat. Domnul in cauza nu a stat pe ganduri si i-a aplicat cateva lovituri de pumn si de picior prietenului cu care ma aflam. In clipa urmatoare am sunat la 112 si am cerut interventia politiei. Domnul cu pricina m-a auzit cand vorbeam la telefon, si-a scos telefonul si a plecat grabit. Dupa 20 de minute soseste si masina politiei, opreste, iar agresorul apare si el salutandu-i pe agentii din masina intocmai cum se saluta 2 prieteni cand se intalnesc pe strada. Agentul care se afla la volan s-a indreptat spre noi, ne-a tarat practic pe fiecare in masina si ne-a dus la sectia principala de politie din oras. Acolo urma sa inceapa calvarul. Timp de cateva ore am fost perchezitionati(chiar am fost intrebat daca am acte la mine pentur telefonul mobil, amenintandu-ma ca o sa fie confiscat) , injurati si amenintati de catre agentul de politie. Revoltat, i-am spus agentului ca nu suntem infractori ci niste victime iar prietenul meu a fost lovit. Raspunsul pe care l-am primit a fost "Si ce? Vrei sa te lovesc si eu?". I-am spus ca nu mi se pare corect iar agentul l-a sfatuit pe prietenul meu sa isi scoata un certificat medico-legal si sa isi incerce norocul in instanta mentionand la urma : "plangerile tot aici ajung asa ca... nraseten"
Ni s-au intocmit procese verbale si ni s-au aplicat sanctiuni. Am fost fortati sa semnam fiindca am fost amenintati ca vom fi dusi in alta camera si vom fi batuti pana dimineata. Cand a venit randul meu am semnat, dar nu inainte sa scriu adevarul la rubrica cu mentiuni. Dupa cateva momente mi s-a cerut sa semnez din nou o copie a procesului verbal, am semnat, iar abia dupa aceea am sesizat ca pe acea copie nu se afla nimic scris la rubrica rezervata mie. Am protestat dar fara folos. Agentii au inceput sa rada si mi-au spus "asta e, se terminase indigoul". Mentionez ca in timpul calvarului agentii au folosit un limbaj de o asemenea obscenitate pe care nici cu prietenii nu il folosesc. Esentialul este ca am fost injurati, unul dintre prieteni a fost lovit, iar noi am luat cu totii amenda pe motiv ca am constituit un grup .... . Procesul verbal l-am rupt, revoltat fiind, la ora aceea si nu imi amintesc exact.
PS: Stiu ca nu am nici o sansa impotriva lor pentru ca este un sistem foarte unit, dar doresc totusi sa stiu ce legi au fost incalcate de catre agentii politiei si daca ceea ce am spus mai sus referitor la sansele mele este adevarat.
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi mesajul meu si va doresc Sarbatori Fericite tuturor!

gavril

Post by gavril » 31 Dec 2007, 10:38

la prima vedere as zice art. 250 cod penal

Art. 250. - Purtarea abuziva
Întrebuintarea de expresii jignitoare fatã de o persoanã, de cãtre un functionar public în exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la o lunã la un an sau cu amendã.
Amenintarea sãvârsitã de cãtre un functionar public, în conditiile alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã.
Lovirea sau alte acte de violentã sãvârsite de cãtre un functionar public, în conditiile alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendã.
Vãtãmarea corporalã sãvârsitã de cãtre un functionar public, în conditiile alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 6 ani.
Vãtãmarea corporalã gravã sãvârsitã de cãtre un functionar public, în conditiile alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 12 ani.

lupica

Post by lupica » 04 Jan 2008, 16:45

Domnisorule Alin, cele relatate de tine reprezinta varianta ta. Sunt convins de faptul ca lucrurile nu stau tocmai asa.Trebuie ascultata si varianta organelor de politie.
In cele mai multe cazuri de acest gen, cei implicati in scandal refuza sa se legitimeze la cererea justificata a politistilor, au o atitudine jignitoare, adreseaza injurii , amenintari.Ce sa faca politistii? Sa vina cu flori si sa ceara scuze ca v-a deranjat in timpul scandalului?Bineinteles , v-a condus la sediul politiei, cu voia sau nu a voastra.Si totul legal.
Toate acuzatiile dumitale trebuie dovedite , bineinteles.
Cei gasiti vinovati de catre instanta de judecata trebuie sa plateasca.
Succes!

alin75

Post by alin75 » 06 Jan 2008, 00:18

lupica wrote:Domnisorule Alin, cele relatate de tine reprezinta varianta ta. Sunt convins de faptul ca lucrurile nu stau tocmai asa.Trebuie ascultata si varianta organelor de politie.
In cele mai multe cazuri de acest gen, cei implicati in scandal refuza sa se legitimeze la cererea justificata a politistilor, au o atitudine jignitoare, adreseaza injurii , amenintari.Ce sa faca politistii? Sa vina cu flori si sa ceara scuze ca v-a deranjat in timpul scandalului?Bineinteles , v-a condus la sediul politiei, cu voia sau nu a voastra.Si totul legal.
Toate acuzatiile dumitale trebuie dovedite , bineinteles.
Cei gasiti vinovati de catre instanta de judecata trebuie sa plateasca.
Succes!
Eram convins ca o sa se intample lucrul acesta. Este exact lucrul care doare cel mai tare: nu te asculta nimeni daca esti minor iar politistii stiu asta si de aceea isi permita sa isi bata joc si o sa o faca in continuare. Puteam sa se intample cu totul altceva sa fiu injunghiat spre exemplu si tot nu imi dadea nimeni dreptate. Lupica, iti multumesc ca ti-ai facut timp sa citesti asta dar nu am cerut o interventie ca sa poti spune ca trebuie ceruta si parerea politistilor. Tot ce am vrut este sa mi se spuna ce legi au fost incalcate conform spuselor mele care apropo sunt in totalitate adevarate si tin sa mentionez ca nu am omis nimic asa ca nu iti face griji, anturajul meu este format din persoane civilizate cu un scop in viata care nu a mai avut de a face cu politia pana acum asa ca nu ne-am permis sa avem un comportament neadecvat.

Fie ca 2008 sa va aduca multa bucurie si impliniri!

PS: Am uitat! Multumesc mult domnului care mi-a raspuns mai sus

caramella

Post by caramella » 06 Jan 2008, 14:57

ai spus politistilor ca tu ai fost acela care a sunat la 112? pastreaza o dovada in acest sens!(nu sterge apelul facut cu acea ocazie: ora, ziua, motivul pt. care ai sunat atunci te pot ajuta daca nu vrei sa te opresti aici, ci sa mergi mai departe: desigur dovada ca tu ai sunat se poate face si pe alte cai dar e bine sa ai si tu la-ndemana o astfel de dovada) :!:
apropo! politistii l-au identificat pe agresor, l-au luat si pe el la sediu pentru a i se lua declaratii, daca nu, de vrei sa mergi mai departe aspectele acestea tb sa fie retinute in actiunile voastre viitore, speculati orice aspect ce vi s-a parut dubios si dovediti-l :!:
In ceea ce priveste incadrarea juridica a faptei mi se pare ca si art. 247 Cod Penal poate fi retinut in cauza "Abuzul in serviciu prin ingradirea unor drepturi"

luc4s

Post by luc4s » 07 Jan 2008, 21:17

Eu cred ca ar merge si infractiunea de viol :-D
Alin, frecventeaza cursurile scolii si daca nu o sa te mai stai cu golanii pe strada sa va luati de oameni o sa vezi ca, prin minune, nu o sa se mai ia politia de tine.
Refuz sa cred ca s-au luat fara motiv si sunt sigur ca 80% din ce ai spus aici sunt minciuni.
:bye:

paisie

Post by paisie » 08 Jan 2008, 22:10

Lucas usor ca esti de partea organelor :P problema nu e comportamentul minorului, amendatului, contravenientului, infractorului in ultima instanta pentru ca in functie de comportament acesta va suporta consecintele legii, problema majora e cea a politistilor care sunt platiti pentru munca lor chiar si din banii cu care contribuie infractorii la buget. Deci politistul trebuie sa isi faca datoria indiferent de conditii si problemele lui personale daca nu poate sa isi dea demisia sunt si alte meserii.

cyclop

Post by cyclop » 08 Jan 2008, 22:18

:-D :-D :-D
Ce-mi place topicu asta! Omu zice ca a fost abuzat de politie, si politistii sar ca arsi "Nu exista asa ceva!" :-D :-D :-D

Fratilor, nu mai fiti subiectivi, inteleg ca va aparati breasla, dar totusi...
Chiar excludeti din start ipoteza lui?

luc4s

Post by luc4s » 09 Jan 2008, 00:27

Eu sincer asa cred.
A fost o vreme cand se proceda asa, dar acum nu se mai face.
Daca politistii intr-adevar i-au batut si amenintat, sa raspunda.
E greu totusi sa le dovedeasca.
Chiar daca dosarul ajunge la un parchetar "justitiar", e cuvantul politistilor impotriva cuvantului lor.
O sa se faca confruntari si toti o sa-si mentina pozitia.
In conditiile astea, nu stiu cine se risca sa trimita dosarul in instanta, pt ca e achitare. :-P
Apropo de caz, imi amintesc de o fraza antologica: "Politistul X(acuzat ca ar fi batut pe cineva) l-a audiat in birou pe reclamant, cu usa deschisa, si in timpul asta toti colegii lui au avut treaba pe hol si au vazut ca politistul nu l-a agresat pe reclamant " :-D

sebi77

Post by sebi77 » 09 Jan 2008, 08:25

Saracul om...S-o fi batut singur...

luc4s

Post by luc4s » 09 Jan 2008, 12:36

Trebuie dovedita legatura de cauzalitate intre eventualelelovituri aplicate de politist si leziuni.
Si sa stii ca , chiar au fost unii care s-au batut singuri(s-au dat cu capul depereti si altele), ca sa spuna apoi ca l-a batut politistul :?

me-bebe

Post by me-bebe » 09 Jan 2008, 15:58

Luc4s wrote:Trebuie dovedita legatura de cauzalitate intre eventualelelovituri aplicate de politist si leziuni.
Si sa stii ca , chiar au fost unii care s-au batut singuri(s-au dat cu capul depereti si altele), ca sa spuna apoi ca l-a batut politistul :?
Eu cred ca explicatia este scrisa clar...chiar in subsolul postarilor tale :-D :-D :-D

arian

Post by arian » 09 Jan 2008, 19:22

ca de obicei in viata, probabil e ca adevarul e undeva la mijloc ...
nici mie nu-mi spun nimic bun asocierile astea nocturne de adolescenti de pe langa scarile de bloc iar pe de alta parte, nici nu putem considera gruparea intr-un perimetru restrans motiv de suturi in gura.

opinia relaxatului:

- daca alin spune adevarul si nu ascunde nimic din ceea ce stie :fluierat: (desi sincer ma indoiesc ca postarea lui reprezinta numai si numai adevaruri), gavril a spus un lucru pe cat de corect pe atat de serios si deci nu poate avea decat dreptate. daca poti proba ceva din ce ai scris da-i bataie dar in chestii d-astea rodney king vs the sistem, probatiunea e o scarba careia i se infunda repede.
- pe de alta parte, nu pot sa nu ii dau dreptate si lui lupica. politistii au o meserie destul de nasoala si cand sunt chemati sa sparga o petrecere de genul celei descrise, nu o pot face cu delicatetea unor mame. si da aline, intotdeauna sunt 2 variante ale aceleiasi povesti
- din scurta dar intensa mea relatie cu politia, am constatat ca nu PREA se mai bate pe acolo. credeti-ma pe cuvant ca bravii nostri sunt foarte persuasivi atunci cand vor si de cand cu tot felul de modificari in procedura, avocati pe toate drumurile, folclor CEDO, lumea se cam fereste de traditionala spanzuratoare palestiniana :grin: . nu spun ca nu exista si exceptii, nu de alta dar s-au vazut si la case mult mai mari.
- pe cealalta parte, si lucas are perfecta dreptate, mai lipsea incadrarea faptei ca zbor neautorizat si le rezolvam pe toate. asa ca aline lasa berile din fata blocului pe care mai toti le-am baut cand eram de varsta ta (ca n-ati invetat voi apa calda 8) ) si scandalurile cu betivii, pune mana pe carte ca n-are cum sa-ti dauneze, nu mai rupe procese verbale pe motiv de draci nocturni, din spirit de fronda sau din mai stiu eu ce motive , ca folosesc si astea la ceva si sa vezi cum ca prin farmec n-o sa se mai ia militia de tine. nu in ultimul rand iti recomand sa abandonezi atitudinea de ultras legat cu fularul peste fata - asta cu "criminali, gabori criminali !", "libertate pt suporteri !" etc. (parchetar justitiar luc4s???? - nu toti sunt asa? :-D )

Asa ca niciuna din abordarile "bine ti-au facut", "nu exista asa ceva" vs. "saracul om s-o fi batut singur", "police brutality" nu cred ca e corecta sau potrivita. important e numai ce se poate proba si ma indoiesc ca exista aici ceva de genul asta.

nu in ultimul rand, colegul cyclop cum vede inrosit folderun cu civile ii fuge mintea la mileuri, perdele si pesti de sticla de partajat, terenuri de granituit etc. iar cum e el fire simtitoare, de la bursuc c. romania n-a mai fost niciodata la fel. cauza aia l-a schimbat profund.

(ba, vezi ca pe 2 si 3 ai examene, vino cu zaibar!!!!! )

kinga

Post by kinga » 09 Jan 2008, 20:01

Burscu c Romania?????
da un search pe google... :mrgreen: :mrgreen:

ia vezi ce ... MAI.... gasesti..... :razz: :razz:

ABUZURILE SI VIOLENTA POLITIEI

-- In primul rand politia nu apara decat interesele puterii si reprima in forta orice protest.

-- Politia imprastie violent sindicalistii disperati ca nu-si pot plati intretinerea si nu-si pot trimite copiii la scoala

-- Politistii lovesc cu brutalitate femeile si pensionarii care cer inapoi banii furati de F.N.I.

-- Aplica legea doar in cazul celor saraci; lipsiti de bani ei nu pot contesta eventualele greseli si abuzuri

-- Se cred superiori celorlalti oameni, dar pe langa aroganta doar absurditatea ii caracterizeaza

-- Intervin energic si aresteaza tot felul de aurolaci, cersetori si tigani morti de foame prin bordeie uitate de lume

-- Nu indraznesc nici macar sa opreasca o masina luxoasa care incalca flagrant legile de circulatie

-- Cu toate acestea cel mai mult isi doresc sa ajunga precum colegii lor europeni, care la Genova au inceput sa impuste oamenii in cap

-- Vor sa asigure o ordine globala, nu apara decat capitalismul primitiv cand copiii si femeile munceau 20 de ore pe zi, iar grevele si manifestatiile erau interzise

-- Politia apara doar patronii si politicienii, doar banul are valoare pentru ei, viata omului de rand nu conteaza

PENTRU EI NU ESTI DECAT UN POTENTIAL INFRACTOR !

..........
Telefonul la care pot fi reclamate abuzurile politistilor de cartier

..............
Raportul pe 2005 privind drepturile omului, publicat de Departamentul de Stat american, aminteste de coruptia la scara larga din Romania si de influenta politica asupra sistemului judiciar.

Coruptia la scara larga“, „influenta politica asupra sistemului judiciar“ si „abuzurile politiei“ sint principalele probleme ale Romaniei, potrivit raportului american. Se subliniaza totusi faptul ca „Guvernul a depus eforturi din ce in ce mai mari in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului

..................
Inca sase cetateni cu capul spart de politisti asteapta decizia la CEDO
Nu mai putin de opt plangeri impotriva abuzurilor politiei asteapta din 2004 judecata Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). In doua dintre ele - Anghelescu si Bursuc - Curtea de la Strasbourg a condamnat statul roman. Restul de sase au fost declarate admisibile. Reprezentantii asociatiilor pentru apararea drepturilor omului sunt de parere ca Romania se indreapta cu pasi repezi spre noi condamnari. "In mediul rural si in orasele mici bataia este la ordinea zilei", este de parere repezentanta Asociatiei pentru Drepturile Omului, Manuela Stefanescu

soooooooooooooooooooooooooooooooooooo
hai sa nu aruncam cu piatra..... si d-le Arian... cu tot respectul pentru tine... dar nu se aplica la noi prezumtia de nevinovatie???? :kiss: :-P

de la o cafea .. de la un automat... cum ai ajuns........tu la bere la fata blocului????
sa fim seriosi..... :( :( :(

luc4s

Post by luc4s » 09 Jan 2008, 21:44

Au mers cu gasca sa-si ia cafea pentru ca invatasera prea mult seara precedenta? :grin:

Post Reply