Citatzie HELP PLEASE
Citatzie HELP PLEASE
Ma poate lamuri si pe mine cinva in legatura cu o citatie?
In ea scrie " ..... in calitate de martor, pentru Fond - Rechizitoriu fara arestati- de drept comun"
Ce inseamna asta? La ce trebuie sa ma astept? E grav? Eu habar nu am sa fi fost citat intr-un proces curent.Doar acum 2ani la un accident avut de un prieten de-al meu, dar ala s-a terminat de 1 an DEFINITIV.
HELP PLEASE
In ea scrie " ..... in calitate de martor, pentru Fond - Rechizitoriu fara arestati- de drept comun"
Ce inseamna asta? La ce trebuie sa ma astept? E grav? Eu habar nu am sa fi fost citat intr-un proces curent.Doar acum 2ani la un accident avut de un prieten de-al meu, dar ala s-a terminat de 1 an DEFINITIV.
HELP PLEASE
Mersi pt raspuns.
Oare eu pot afla despre ce prces este vb? Ca sincer habar nu am de vre-un proces in care sa fiu implicat si nici rude, cunoastinte etc.
E ceva PENAL? ca vad ca acolo scrie - rechizitoriu fara arestati.Asta ce inseamna?
eu am fost acum 1an jumate martor la un proces in cazul unu accident rutier destul de grav al unui prieten dar s-a incheiat de mult si recurs si tot.Se poate sa fie cu intarziere sau sa se fi redeschis ?
Oare eu pot afla despre ce prces este vb? Ca sincer habar nu am de vre-un proces in care sa fiu implicat si nici rude, cunoastinte etc.
E ceva PENAL? ca vad ca acolo scrie - rechizitoriu fara arestati.Asta ce inseamna?
eu am fost acum 1an jumate martor la un proces in cazul unu accident rutier destul de grav al unui prieten dar s-a incheiat de mult si recurs si tot.Se poate sa fie cu intarziere sau sa se fi redeschis ?
Pai eu nu vad nimic pe citatie unde scrie ca ar fi penal:
XYZ, este chemat in aceasta instanta, camera, completul x, in ziua de X luna, ora y, in calitate de martor, pentru Fond - Rechizitoriu fara arestati - de drept comun.
Unde va sus scrie si un numar de dosar si anul.
Asta e tot, stampilata si semnata.
Eu nu am mai avut asa ceva niciodata si de aia poate intreb prosteste pe aici sau nu inteleg anumiti termeni.
PS: se poate afla pe baza numarului de dosar despre ce este vb? Am sunat la ei (judecatoria sectorului x) si mi-au zis ca in calitate de martor nu poti afla aceasta informatie (oficial).Si daca ma prezint sau nu e treaba mea
XYZ, este chemat in aceasta instanta, camera, completul x, in ziua de X luna, ora y, in calitate de martor, pentru Fond - Rechizitoriu fara arestati - de drept comun.
Unde va sus scrie si un numar de dosar si anul.
Asta e tot, stampilata si semnata.
Eu nu am mai avut asa ceva niciodata si de aia poate intreb prosteste pe aici sau nu inteleg anumiti termeni.
PS: se poate afla pe baza numarului de dosar despre ce este vb? Am sunat la ei (judecatoria sectorului x) si mi-au zis ca in calitate de martor nu poti afla aceasta informatie (oficial).Si daca ma prezint sau nu e treaba mea
Pai o sa ma duc normal.
Tocmai mi-am amintit ca acum 5-6luni am fost martor cand i-au spart casa vecinului de vis a vis si au prins niste muncitori hotu.Au venit tot felu de politisi pe la mine sa dau declaratii etc
Banuiesc ca asta este.
Oricum vecinul a zis ca nu a depus plangere pt ca nu avea timp de tribunale.In acest caz autoritatile tot ar fi efectuat anumite proceduri la care necesita martori?
Sa incheie dosaru etc?
Tocmai mi-am amintit ca acum 5-6luni am fost martor cand i-au spart casa vecinului de vis a vis si au prins niste muncitori hotu.Au venit tot felu de politisi pe la mine sa dau declaratii etc
Banuiesc ca asta este.
Oricum vecinul a zis ca nu a depus plangere pt ca nu avea timp de tribunale.In acest caz autoritatile tot ar fi efectuat anumite proceduri la care necesita martori?
Sa incheie dosaru etc?
pt elis si ionutz
pt ionutz: stai linistit(vezi si mai jos)
pt elis: nu-l poate aduce pe ionutz cu mandat daca refuza.
ii poate da insa amenda
pt elis: nu-l poate aduce pe ionutz cu mandat daca refuza.
ii poate da insa amenda
Rogue fi mai atent la cod si nu citi doar art. 198 alin. 3 lit. a, ci apleaca-te si asupra art. 183 alin. 1. Elis are perfecta dreptate in ceea ce spune in leg. cu mandatul de aducere. Asa ca daca Ionut nu se prezinta, iar ascultarea lui e necesara il aduce cu mandat si ii arde si o amenda. Nu sfatui gresit lumea in astfel de situatii pentru ca soarta lor e in mana ta si nu iti permiti sa gresesti. Daca te crede pe cuvant, saracul de el? Cerceteaza inainte sa afirmi ceva! Si mai ales daca o faci cu Elis, cerceteaza mai cu aplecare pentru ca e "caramzi", iar nu "paianta" fata asta. Nu te joci cu ea.
jus2001, eu cunosc destul de bine art. 183. Ceea ce nu cred ca cunosti tu e ca s-a modificat prin legea 281jus2001 wrote:Rogue fi mai atent la cod si nu citi doar art. 198 alin. 3 lit. a, ci apleaca-te si asupra art. 183 alin. 1. Elis are perfecta dreptate in ceea ce spune in leg. cu mandatul de aducere. Asa ca daca Ionut nu se prezinta, iar ascultarea lui e necesara il aduce cu mandat si ii arde si o amenda. Nu sfatui gresit lumea in astfel de situatii pentru ca soarta lor e in mana ta si nu iti permiti sa gresesti. Daca te crede pe cuvant, saracul de el? Cerceteaza inainte sa afirmi ceva! Si mai ales daca o faci cu Elis, cerceteaza mai cu aplecare pentru ca e "caramzi", iar nu "paianta" fata asta. Nu te joci cu ea.
mai consulta codul si ai sa vezi ca art. 183 spune destul de clar ca in cazul in care orice persoana pe numele careia s-a emis mandat de aducere, in afara de inculpat sau invinuit, nu poate fi adusa DIN ORICE MOTIV, organul insarcinat cu aducerea face proces verbal.
eu zic ca rezulta clar ca refuzul poate fi opus de catre martor organului de politie.
Tudor C.
ps. multumesc pt vigilenta!