Noi taxe si impozite in domeniul transferului de proprietate

Vesti de interes.
Post Reply
dorinailie

Noi taxe si impozite in domeniul transferului de proprietate

Post by dorinailie » 14 Nov 2007, 19:54

Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune foarte importanta pentru mine!
In mai am semnat un antecontract pentru achizitionarea unui apartament intr-un complex rezidential, achitand un avans de 30% din valoarea imobilului.
In acest antecontrat se specifica ca pretul imobiului este ferm si nemodificabil. In prezent ni s-a oferit posibilitatea renuntarii la finisajele oferite de ei, prin urmare intervine o modificarea a valorii imobilului si va trebui sa facem un act aditional la antrecontractul de vanz/cump.
Ceea ce e foarte ciudat e faptul ca in acest aditional este trecut urmatorul lucru:"Pretul este ferm, dar se poate modifica in situatia in care autoritatile, prin acte normative, majoreaza sau introduc noi taxe si impozite in domeniul transferului de proprietate al imobilelor".
Stiu ca de la 1 ianuarie se modifica codul fiscal, dar nu stiu exact cat o sa ma coste pe mine daca semnez acest act aditional. Trebuie sa mai mentionez ca vanzatorii sunt persoane fizice, unul este cetatean turc cu resedinta in Romania iar cel de-al doilea cetatean roman.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre care sper ca ma vor ajuta sa iau decizia corecta!

Post Reply