Probabilitate...%?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
axion

Probabilitate...%?

Post by axion » 17 Oct 2007, 14:30

O situatie ipotetica penrtu candidatii la INM 2008:

Iata ca a aparut OUG nr. 100/2007 pentru modificarea si completarea legilor justitiei. Noutati: eliminarea, incepand cu 01.06.2008, numirilor -fara concurs- a candidatilor cu 10 ani vechime, noi conditii de pensionare pentru actualii magistrati, conditii de care -se pare- ca unii au inceput a beneficia. De asemenea, momentan fara rezultat dar probabil ultimul, a unei proceduri de numire in functii, fara concurs, pentru 43 judecatori si 71 procurori; prin decembrie se pare a se anunta un nou concurs pentru cei cu 5 ani vechime, concurs -probabil- pentru februarie 2008 si cu rezultate care lasa de dorit. Nu trebuie uitat concursul de promovare pentru procurori din decembrie 2007, din care 86 posturi de la parchetele locale, locuri care -in mod cert- vor fi vacante in ianuarie.

Care ar fi probabilitatea unei modificari a legilor justitiei pe parcursul lui 2008 in sensul aparitiei unui concurs de ocupare a posturilor de procuror vacante, cel putin!, direct pe post de candidati fara vechime?

Eu nu stiu, dar cine s-a apucat de invatat...

gorj

Post by gorj » 17 Oct 2007, 19:02

Cu siguranta va fi concurs de admitere in magistratura pentru juristii cu 5 ani vechime, in luna decembrie 2007. Pana la data de 15 noiembrie, CSM-ul va anunta organizarea acestui concurs. Singura problema care se pune este cati candidati vor fi declarati admisi la acest concurs de admitere. Personal la modul cum s-a organizat acest concurs pana acum nu cred ca vor lua mai multi de 5 candidati. Cu maxim de optimism cred ca maxim 20 de candidati vor promova concursul.

pojy

Post by pojy » 23 Oct 2007, 21:21

raspuns: 0 % probabilitate.

CSM-ul nu e interesat de concurs fara experienta, desi MJ este intr-o situatie disperata in ceea ce priveste posturile vacante de judecator si procuror.
Personal cred ca au dreptate... Cei fara experienta (prospat absolventi) care ar promova acest examen ar intra direct in munca fara sa aiba habar nici macar cum arata o cerere de chemare in judecata, desi ti-ar putea face "teoria" acesteia din Codul de procedura civila...

oana_dan

Post by oana_dan » 31 Oct 2007, 09:41

Situatia e invers. MJ -ul nu e intereast de un astfel de concurs. In proiectul de modificare al legii CSM a inserat posibilitatea organizarii unui concurs pentru cei fara experienta (sau cu o experienta de 2 ani) dar MJ a ignorat cu desavarsire propunerile transmise. Cu alte cuvinte a fost o munca inutila pentru elaborarea acestor propuneri.

lefterel

Re: Probabilitate...%?

Post by lefterel » 03 Mar 2008, 18:39

axion wrote: Eu nu stiu, dar cine s-a apucat de invatat...
Ptr. INM-isti si cei sub 5 ani vechime:

a se vedea - Sed. plen 06.03 lucrare 7378

Incepe...?

bobocel

Re: Probabilitate...%?

Post by bobocel » 03 Mar 2008, 19:00

Ptr. INM-isti si cei sub 5 ani vechime:

a se vedea - Sed. plen 06.03 lucrare 7378
un link ceva .. ca nu gasesc

bobocel

Post by bobocel » 03 Mar 2008, 19:12

AM GASIT :grin:
18. 7378/1154/2008 Punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios referitor la propunerea legislativă formulată de Grupul de lucru "Recrutare, promovare şi formare profesională", cu privire la ocuparea posturilor vacante la instanţe şi parchete, prin concurs, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei condiţii de vechime.

www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=020101

lefterel

Post by lefterel » 03 Mar 2008, 19:15

:grin:

cyclop

Post by cyclop » 03 Mar 2008, 19:18

Sincer, nu cred ca va trece. Evident, ma bazez pe feeling :grin:

lefterel

Post by lefterel » 03 Mar 2008, 19:20

este simplu... vezi locurile libere... vezi probabilitatea de ocupare la 5 ani... vezi pensionarile... ce zici, dupa?

lefterel

Post by lefterel » 03 Mar 2008, 19:31

vezi si abrogarea interviului cu 10 ani = 01.06!

cyclop

Post by cyclop » 03 Mar 2008, 20:12

Abrogarea dispozitiilor referitoare la interviu e-n dunga. Din cate stiu io, parlamentun ar aproba ordonanta respectiva, cu modificari, una din ele fiind inlaturarea dispozitiilor prin care se abroga, din iunie, articolele referitoare la interviun fermecat. Astfel fiind, se pare c-o s-avem in continuare admitere prin interviu.

lefterel

Post by lefterel » 03 Mar 2008, 21:09

Raportul Comisiei europene pe justitie... raportat la parlamentari = concurs pentru inm-isti...direct pe post!

tamara

Post by tamara » 07 Mar 2008, 16:48

bobocel a scris[quote]AM GASIT
18. 7378/1154/2008 Punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios referitor la propunerea legislativă formulată de Grupul de lucru "Recrutare, promovare şi formare profesională", cu privire la ocuparea posturilor vacante la instanţe şi parchete, prin concurs, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei condiţii de vechime.

www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=020101[quote]

A trecut!

"Solutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat propunerea legislativă formulată de Grupul de lucru "Recrutare, promovare şi formare profesională", cu privire la ocuparea posturilor vacante la instanţe şi parchete, prin concurs, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei condiţii de vechime, precum şi propunerea Comisiei juridice de modificare a dispoziţiilor Legii nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul reducerii duratei cursurilor de formare profesională a auditorilor de justiţie din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii de la 2 ani, la 1 an, urmând a se sesiza Ministerul Justiţiei în vederea iniţierii unor proiecte de acte normative."

La ce ne putem astepta, in perioada urmatoare?

tamara

Post by tamara » 07 Mar 2008, 16:50

bobocel a scris[quote]AM GASIT

www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=020101[quote]

A trecut!

"Solutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat propunerea legislativă formulată de Grupul de lucru "Recrutare, promovare şi formare profesională", cu privire la ocuparea posturilor vacante la instanţe şi parchete, prin concurs, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei condiţii de vechime, precum şi propunerea Comisiei juridice de modificare a dispoziţiilor Legii nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul reducerii duratei cursurilor de formare profesională a auditorilor de justiţie din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii de la 2 ani, la 1 an, urmând a se sesiza Ministerul Justiţiei în vederea iniţierii unor proiecte de acte normative."

La ce ne putem astepta, in perioada urmatoare?

Post Reply