Cum se sustin examenele de admitere in Barou?
Cum se sustin examenele de admitere in Barou?
Are cineva idee cum se sustin examenele de admitere in Baroul Bucuresti? Sunt teste grila sau sinteza? Poate cineva care nu locuieste in raza Tribunalului Bucuresti sa sustina un astfel de examen acolo?
Astept raspunsurile voastre.
Astept raspunsurile voastre.
Mersi pentru raspunsuri!!!
Mai Axion, mai, esti rau, chiar daca tu sustii contrariul. Pentru ce sa ma mai chinui sa imi incarc memoria si asa ocupata cu tot felul de legi inutile, sa citesc ceva ce poate nu imi va folosi din moment ce nu sunt inca hotarata daca sa sustin sau nu un astfel de examen?
Dar despre modalitatea de examinare ce stiti? Sau gasesc asta si in lege?
Mai Axion, mai, esti rau, chiar daca tu sustii contrariul. Pentru ce sa ma mai chinui sa imi incarc memoria si asa ocupata cu tot felul de legi inutile, sa citesc ceva ce poate nu imi va folosi din moment ce nu sunt inca hotarata daca sa sustin sau nu un astfel de examen?
Dar despre modalitatea de examinare ce stiti? Sau gasesc asta si in lege?

Examenul este scris, tip sinteza, 3 zile de examen: civil si procedura civila; penal si procedura penala ; legea de organizare.
Gasesti, probabil, toate informatiile pe saitul baroului (baroul-bucuresti.ro) sau pe cel al UNBR-ului (unbr.ro).
Examenul este mediu spre usor ca dificultate, se pot schimba-discret si pareri cu vecino-colegii de examen, in timpul examenului.
Se da de obicei, foarte mult de scris, astfel incat poti sti materia foarte bine si sa nu apuci sa scrii tot ce ti-ai fi dorit sau tot ce e trecut in baremul de examen. Dar sa fii linistita, ca baremul acela este mai mult orientativ pentru corectori. Nu taie nimeni in carne vie. Notele sunt de cele mai multe ori perfect conforme cu valoarea generala a lucrarii.
Bafta, daca te hotarasti sa dai totusi examenul! Si spor la invatat! Ar cam fi timpul sa te apuci, ca sa ai timp sa parcurgi bibliografia, care este vasta.
Gasesti, probabil, toate informatiile pe saitul baroului (baroul-bucuresti.ro) sau pe cel al UNBR-ului (unbr.ro).
Examenul este mediu spre usor ca dificultate, se pot schimba-discret si pareri cu vecino-colegii de examen, in timpul examenului.
Se da de obicei, foarte mult de scris, astfel incat poti sti materia foarte bine si sa nu apuci sa scrii tot ce ti-ai fi dorit sau tot ce e trecut in baremul de examen. Dar sa fii linistita, ca baremul acela este mai mult orientativ pentru corectori. Nu taie nimeni in carne vie. Notele sunt de cele mai multe ori perfect conforme cu valoarea generala a lucrarii.
Bafta, daca te hotarasti sa dai totusi examenul! Si spor la invatat! Ar cam fi timpul sa te apuci, ca sa ai timp sa parcurgi bibliografia, care este vasta.
si acolo ce?? mey, voi toti suferiti de teoria conspiratiei si mania persecutiei?Cleo27ro wrote:Si aici?...axion wrote:Raspuns la prima intrebare: cu pile.
repet pentru a nustiucataoara, puneti mana si invatati ca nimeni nu va ia locul daca stiti carte si da, sigur ca se intra si pe pile, doar nu moralitatea este principala virtute a consilierilor din barouri, dar asta conteaza si va mananca pe voi de vii?
las ca-i cerne practica, inca n-am intalnit avocat de succes, respectat si cu clientela care sa fi intrat cu pile ori n-ar fi capabil sa sustina examenul pe ce si cat stie.
JOJO wrote:si acolo ce?? mey, voi toti suferiti de teoria conspiratiei si mania persecutiei?Cleo27ro wrote:Si aici?...axion wrote:Raspuns la prima intrebare: cu pile.
repet pentru a nustiucataoara, puneti mana si invatati ca nimeni nu va ia locul daca stiti carte si da, sigur ca se intra si pe pile, doar nu moralitatea este principala virtute a consilierilor din barouri, dar asta conteaza si va mananca pe voi de vii?
las ca-i cerne practica, inca n-am intalnit avocat de succes, respectat si cu clientela care sa fi intrat cu pile ori n-ar fi capabil sa sustina examenul pe ce si cat stie.
Dap...de acord...
Nici eu nu imbratisez aceasta teorie..Am mai spus-o...si cand a fost vb de INM. Si am mai spus ca intotdeauna trebuie sa fii foarte bine pregatit chiar daca cateva locuri sunt "arvunite". Raman destule si pentru restul.
As avea si eu insa rezerve in ceea ce priveste meseria de notar.Sau poate trebuia sa mai insist...

Draga Andreid, nu imi aduc aminte sa te fi intrebat daca ai sau nu indoieli despre cat sunt eu de superficiala. In plus, forumul asta este pentru tot felul de oameni (dovada: raspunsul tau plin de inteligenta si atitudinea ta de "mahala"). Eu am formulat o simpla intrebare la care, daca ai placere imi raspunzi, daca nu, mai bine stai in banca ta. Ca nu imi aduc aminte sa fi facut vreun fel de afirmatii jignitoare la adresa nimanui de pe site, cu atat mai mult, ca nu va cunosc. In concluzie, pe viitor, eu spun ca mai bine iti folosesti energia invatand ceva productiv, decat sa incerci sa imi afli mie IQ-ul.
Multumesc celor care mi-au dat intradevar raspunsuri si sper ca "fenomene" de genul celor care adreseaza injurii gratuite sunt putine.
Multumesc celor care mi-au dat intradevar raspunsuri si sper ca "fenomene" de genul celor care adreseaza injurii gratuite sunt putine.
Nu te mai consuma din cauza atitudinilor superioare. Tiganun cand s-a vazut imparat , intai pe tacnsu l-a spanzurat.pascal_violeta wrote:Draga Andreid, nu imi aduc aminte sa te fi intrebat daca ai sau nu indoieli despre cat sunt eu de superficiala. In plus, forumul asta este pentru tot felul de oameni (dovada: raspunsul tau plin de inteligenta si atitudinea ta de "mahala"). Eu am formulat o simpla intrebare la care, daca ai placere imi raspunzi, daca nu, mai bine stai in banca ta. Ca nu imi aduc aminte sa fi facut vreun fel de afirmatii jignitoare la adresa nimanui de pe site, cu atat mai mult, ca nu va cunosc. In concluzie, pe viitor, eu spun ca mai bine iti folosesti energia invatand ceva productiv, decat sa incerci sa imi afli mie IQ-ul.
Si eu am citit si legea de organizare si exercitare a profesiei de avocat si site-uri in care este postata modalitatea de a accede in bransa. Pe langa conditiile legate de capacitate, cetatenie, licenta, cazier, etc. trebuie sa-ti depui dosarul si sa te prezinti la examen. Din auzite stiu insa ca trebuie nu stiu ce adeverinta de la nu stiu ce avocat. Nici eu nu cunosc toate aceste amanunte si nici pe site-uri nu le gasesti. Banuiesc ca aici ai nelamuriri. Nu sti de unde sa incepi si cu ce.
Poate superavocatii de aici vor cobori din turnul lor de fildes si vor da lamuriri si muritorilor de rand...
Si cu amabilitate, daca nu cer prea mult...
..apropon de rezolvat probleme prin telefon...aveam de facut un dosar pentru o comisie imposesorala din Baia MAre...
Dupa ce am vb. cu zeci de rude de acolo care nici una jurist, deci n-am inteles nimic din ce trebuie facut, am zis...ultima incercare...un telefon la primaria din baia mare...
ma asteptam la o cucoana grabita, care nu are rabdare sa-i explic problema si care ori imi va inchide telefonul ori, in cel mai fericit caz, ma trimite la un departament, alt telefon, etc.
...Stupoare, am rezolvat cu doamna, jos-palaria, ardeleanca amabila, mi-a trimis fax cu tot ce-mi trebuie chiar daca nu era de competenta primariei...
La C-ta de unde-s eu...n-ai sa vezi asa ceva... La buc...cred... cu atat mai putin...
Dupa ce am vb. cu zeci de rude de acolo care nici una jurist, deci n-am inteles nimic din ce trebuie facut, am zis...ultima incercare...un telefon la primaria din baia mare...
ma asteptam la o cucoana grabita, care nu are rabdare sa-i explic problema si care ori imi va inchide telefonul ori, in cel mai fericit caz, ma trimite la un departament, alt telefon, etc.
...Stupoare, am rezolvat cu doamna, jos-palaria, ardeleanca amabila, mi-a trimis fax cu tot ce-mi trebuie chiar daca nu era de competenta primariei...
La C-ta de unde-s eu...n-ai sa vezi asa ceva... La buc...cred... cu atat mai putin...