Propuneri pentru imbunatatirea sistemului juridic romanesc

Vesti de interes.
Post Reply
norocel

Post by norocel » 01 Oct 2006, 14:25

JOJO wrote:Greva personalului auxiliar mi se pare de bun simt, mai mult am incurajat grefierele care nu sunt afiliate la un sindicat sa participe si ele cu mult curaj.
Norocel wrote:Spuneai ca greva grefierilor ti se pare corecta.
Ce argumente ai?

Ai ceva de spus si in legatura cu conditiile in care trebuie sa lucreze majoritatea judecatorilor?
JOJO wrote:Si daca totusi aleg magistratura, sa protesteze impotriva conditiilor de lucru

Mi se pare mie sau eviti sa raspunzi in legatura cu motivul pentru care ti se pare "de bun simt" greva grefierilor?

krisstina

Post by krisstina » 01 Oct 2006, 15:25

Grefierii doresc in primul rand marirea salariilor, nu?
Norocel, la cine si la ce te-ai referit cand ai vorbit de manipulare?

jojo

Post by jojo » 01 Oct 2006, 17:18

Norocel wrote:Mi se pare mie sau eviti sa raspunzi in legatura cu motivul pentru care ti se pare "de bun simt" greva grefierilor?
N-am evitat, am considerat ca-i o discutie colaterala.
De ce insisti?
Nu sunt intru totul de acord cu revendicarile lor, sigur ca trebuie sa existe diferentieri la stabilirea salariilor, insa in principiu lefurile lor sunt mici in raport cu munca depusa si cu raspunderea lor.

norocel

Post by norocel » 01 Oct 2006, 18:13

krisstina wrote:Norocel, la cine si la ce te-ai referit cand ai vorbit de manipulare?
O sa vezi cine va castiga din greva grefierilor si din protestul judecatorilor.
JOJO wrote:N-am evitat, am considerat ca-i o discutie colaterala.
De ce insisti?
Mie mi s-a parut foarte importanta pentru ca sunt instante in care practic activitatea este blocata si asta nu mi se pare a fi o chestie de "bun simt".
Sunt insa de acord ca ar trebui sa li se majoreze salariile.

krisstina

Post by krisstina » 01 Oct 2006, 19:31

Norocel wrote:
krisstina wrote:Norocel, la cine si la ce te-ai referit cand ai vorbit de manipulare?
O sa vezi cine va castiga din greva grefierilor si din protestul judecatorilor.
Pana atunci putem sa vedem cine ar avea ceva de castigat. Deci?

jojo

Post by jojo » 01 Oct 2006, 20:28

Las-o moarta Krisstina, ca-i jenant.

@Norocel
Iara suntem subt vremi, neam de neamul nostru a fost si este manipulat de tot felul de forte oculte, iara nu gasim salvarea, iara ratacim pe carari inguste ce duc nicaieri????

mariusms

Post by mariusms » 02 Oct 2006, 07:15

On topic: prea putini judecatori, procurori,executori, notari.

pernes

Post by pernes » 02 Oct 2006, 07:18

se anunta ceva mariri de trupe! :razz:

norocel

Post by norocel » 02 Oct 2006, 15:53

JOJO wrote:Las-o moarta Krisstina, ca-i jenant.

@Norocel
Iara suntem subt vremi, neam de neamul nostru a fost si este manipulat de tot felul de forte oculte, iara nu gasim salvarea, iara ratacim pe carari inguste ce duc nicaieri????
Daca asta ai inteles, inseamna ca oricat m-as stradui tot nu pot "traduce" ce vreau sa spun, motiv pentru care ma inclin si imi vad de ale mele. :razz:

aho

Post by aho » 02 Oct 2006, 16:55

in primul rand :floare: ptr. norocel
apoi am sa-mi permit sa citez un judecator care referindu-se solutionarea actiunilor in revendicare avand ca ob. casele nationalizate inainte de 1995 a spus " ei( inst. superioare) le-au casat si noi tot asa am hotarat". Si mie mi se pare normal sa hotaresti conform propriei constiinte fara sa te gandesti ce va zice instanta superioara.

exista o categorie de magistrati care, fara a fi corupti, nu se pot adapta exigentelor actualelor conditii politice si sociale datorita faptului ca au "judecat" si trait dupa criteriile comuniste iar aceasta grea tranzitie in justitie exista si in alte state fost comuniste, confirmat de persoane avizate problema adaptarii exista inca si in germania fost comunista. Sunt oameni care nu vor intelege nicicand de ex. ca proprietatea este sacra, dar din ce in mai multi juzi ignora termenele impuse prin 247/2005 ptr. restituirea proprietatilor, tocmai de teama unei condamnari la cedo, ceea ce inseamna ....
judecatorii " cu vechime" pretind ca au fost supusi unor presiuni politice, datorita carora au dat acele solutii oneroase ptr. stat, nefacand altceva prin asta, decat sa se recunoasca stilul slugarnic, aservit.
practica neunitara e tot o consecinta a unei clase poliglote
cred ca in 2007 va fi greiu si in viitorul apropiat se vor retrage /pensiona multi magistrati .
si mai cred ca trebuie doua ( site) cai de atac, o solutie mult mai ieftina pentru stat decat obligartea la despagubiri si cu mai multa angajare juridica a instantei din prima cale de atac.
:cafea:

jojo

Post by jojo » 02 Oct 2006, 18:44

Norocel wrote:Daca asta ai inteles, inseamna ca oricat m-as stradui tot nu pot "traduce" ce vreau sa spun, motiv pentru care ma inclin si imi vad de ale mele. :razz:
In ceea ce ma priveste e intr-adevar greu cu tradusul.
Mai greu e cu manipulatul.
Trebuie sa recunosc insa, ca (si eu) ma las manipulata, ori de cate ori imi convine.

Norocel, cat timp afisul e pe usa salii de judecata, eu nu ma pot inclina, da imi vad si io de ale mele.

kinga

Post by kinga » 02 Oct 2006, 19:44

" Inteligenta este capacitatea cu ajutorul careia vom intelege, pana la urma ca totul este de neinteles. "- Maurice Maeterlink

:lol: :lol: :lol:

mariusms

Post by mariusms » 03 Oct 2006, 08:40

"Daca sistemul judiciar nu va fi rapid pus pe roate, Romania risca, dupa aderarea la UE, stabilita pentru 1 ianuarie 2007, sa i se aplice clauza de salvgardare pe Justitie * Consecinta va fi nerecunoasterea de catre statele membre ale UE a hotararilor si mandatelor emise de judecatorii si procurorii romani *" - vz. pagina de start

jojo

Post by jojo » 03 Oct 2006, 17:45

Idei centrale, citez:

Romania nu are inca o politica a necesarului de instante si de personal.
Instantele nu sunt suficient de autonome.
Instantele ca serviciu public nu sunt apropriate de cetatean.
Nu exista dezvoltat un management al instantelor si al dosarelor.
Asociatiile profesionale nu au inca rol de reglare din interior a sistemului.

Razboiul dintre ministru si CSM nu este benefic sistemului.
Deci cine castiga din greva grefierilor si protestul judecatorilor Norocel?
Mai exact, cine pierde?

norocel

Post by norocel » 03 Oct 2006, 19:11

Stie cineva ceva concret despre modul in care functioneaza completele pilot cu doi grefieri, unul cu studii medii si unul cu studii superioare?

Post Reply