in primul rand

ptr. norocel
apoi am sa-mi permit sa citez un judecator care referindu-se solutionarea actiunilor in revendicare avand ca ob. casele nationalizate inainte de 1995 a spus " ei( inst. superioare) le-au casat si noi tot asa am hotarat". Si mie mi se pare normal sa hotaresti conform propriei constiinte fara sa te gandesti ce va zice instanta superioara.
exista o categorie de magistrati care, fara a fi corupti, nu se pot adapta exigentelor actualelor conditii politice si sociale datorita faptului ca au "judecat" si trait dupa criteriile comuniste iar aceasta grea tranzitie in justitie exista si in alte state fost comuniste, confirmat de persoane avizate problema adaptarii exista inca si in germania fost comunista. Sunt oameni care nu vor intelege nicicand de ex. ca proprietatea este sacra, dar din ce in mai multi juzi ignora termenele impuse prin 247/2005 ptr. restituirea proprietatilor, tocmai de teama unei condamnari la cedo, ceea ce inseamna ....
judecatorii " cu vechime" pretind ca au fost supusi unor presiuni politice, datorita carora au dat acele solutii oneroase ptr. stat, nefacand altceva prin asta, decat sa se recunoasca stilul slugarnic, aservit.
practica neunitara e tot o consecinta a unei clase poliglote
cred ca in 2007 va fi greiu si in viitorul apropiat se vor retrage /pensiona multi magistrati .
si mai cred ca trebuie doua ( site) cai de atac, o solutie mult mai ieftina pentru stat decat obligartea la despagubiri si cu mai multa angajare juridica a instantei din prima cale de atac.