Poate s-a spus destul, dar am simtit nevoia sa intervin in apararea politistilor. Intamplator, am lucrat si eu in domeniu o vreme. Nu spun ce sunt acum.Aveti dreptate ca vom fi in continuare condamnati la CEDO pentru neregulile care au existat si inca exista, dar cateodata nu ai ce face.Pot spune ca nu am tinut la principiul acesta (daca e un principiu) al refuzului accesului la dosar, dar cateodata nu se poate altfel. m-am si invatat minte de cateva ori cand martorii au primit amenintari.Va dau un exemplu elocvent. In dosar exista un raport de constatare t-s dactiloscopica ale carui concluzii il plaseaza pe invinuit intr-un anumit punct la locul faptei. Va asigur eu domnilor avocati ca nici un politist intreg la minte nu va va arata dosarul inainte sa-l audieze pe invinuit pentru a vedea pozitia acestuia. Recurgerea la dreptul la tacere in acest caz este cea mai neinspirata, va asigur. Nu am fost niciodata adeptul "principiului" de care discutam, insa exceptiile exista si sunt foarte valoroase intr-o ancheta penala. Asteptam cu interes hotararea CEDO din cauza Soare v. Romania unde s-a invocat incalcarea art 8 din acest punct de vedere.Parerea Guvernului concorda cu a Profesorului.jus2001 wrote: Acelasi lucru ii sfatuiesc si pe colegii mei care au astfel de probleme cu politistii care trateaza codul de procedura penala ca pe un simplu indrumar. Dragilor daca nu sunteti in stare de corelatii nu va mai faceti gabori deoarece o sa tot luam condamnari la cedo cu voi. Cum draq mai afirmi si sus si tare ca tu ai respins toate cererile? Incearca sa corelezi textele intre ele si nu sa le privesti disparat. Iar de fata aia cu xxx degaba o luati la misto ca stie ea ce zice pe acolo. Art. 70 alin. 2 prevede dreptul la tacere, iar cedo recunoaste acest dr. si dr. de a nu te autoincrimina. - eu le-as folosi mai des pentru ca astfel dr. inculpatilor vor fi mai putin incalcate. Oricum depinde de la caz la caz.
GABORI romanai mai cititi si voi doctrina si mai ales Revista de Drept Penal poate mai aflati cate ceva. Am fost de multe ori la politie si de multe ori am avut conflicte cu "oamenii legii". Cei mai multi sunt slab pregatiti profesional, impertinenti, imberbi si recalcitranti. Tineti-le piept si Romania o sa fie o tara mai corecta.
Ptr jus2001:Nu generaliza si nu mai profera insulte prin intermediul acestui forum onorabil.