Personalitate juridica

Discutii privind Societatile Comerciale
elis

Post by elis » 28 Apr 2005, 11:57

Pana vine Croc dau eu un exemplu.
Daca o asociatie cu scop nepatrimonial ar sugera prin denumire ca este filiala a altei asociatii fara ca in realitate sa fie.
Ce crezi, ar fi legal ca judecatoria sa dispuna inscrierea unei astfel de asociatii?

croc

Post by croc » 28 Apr 2005, 15:19

multumesc elis;
uite exemplu concret;

asociatia x, cunoscuta, legal infiintata, etc.

asociatiax filiala sector y este de asemenea o asociatie legal infiintata, care insa, in afara de denumire nu are absolut nimic in comun asociatia x;

reprezentantul asociatiei x filiala sector y se da drept reprezentant al asociatiei x, si incheie cu mine contract de sponsorizare; de fapt eu am incheiat contractul nu cu filiala sector y a asociatiei x asa cum credeam, ci cu o alta asociatie care se cheama la fel; :-x

liviu70

Post by liviu70 » 28 Apr 2005, 16:02

ce acte ar putea depune" filiala " ca sa-i ia fata judecatorului delegat si sa admita prin hotarare iinregistrarea .
nu cred,stati linistiti. este o modificare interesanta la L26/90 cu privire la adaugarea termenului de national...

croc

Post by croc » 28 Apr 2005, 16:32

cum nu crezi cand eu am politia economica pe cap ca am incheiat contractul cu un escroc?

mda, sunt interesante modificarile;

liviu70

Post by liviu70 » 28 Apr 2005, 16:37

poate acte lui de infiintare sunt false

elis

Post by elis » 29 Apr 2005, 13:47

liviu70 wrote:poate acte lui de infiintare sunt false
Sau poate a gresit judecatorul cand a dispus iniregistrarea.

In alta ordine de idei, as vrea sa intreb daca filialele, la fel ca orice alte societati comerciale, trebuie sa aiba numarul minim de asociati sau societatea mama poate fi unic actionar?

liviu70

Post by liviu70 » 29 Apr 2005, 19:29

este diferenta intre societati deschise si inchise, totul se leaga de statut, controlul este la actionarul majoritar si la CA.

elis

Post by elis » 29 Apr 2005, 19:46

Inteleg ce spui, dar totusi, ar putea o societate comerciala pe actiuni infiinteze o filiala care sa nu aiba cel putin 5 actionari ?

liviu70

Post by liviu70 » 30 Apr 2005, 16:19

controlul este detinut de societatea mama.

norocel

Post by norocel » 30 Apr 2005, 18:30

ELIS wrote:...dar totusi, ar putea o societate comerciala pe actiuni infiinteze o filiala care sa nu aiba cel putin 5 actionari ?
liviu70 wrote:controlul este detinut de societatea mama.
Ce legatura are raspunsul tau cu intrebarea pusa? :grin:
Nu-i nici o rusine sa recunosti ca nu stii raspunsul ! :-?

Eu cred ca si filiala trebuie sa aiba cel putin 5 actionari dar societatea mama trebuie sa fie actionar majoritar.

liviu70

Post by liviu70 » 30 Apr 2005, 19:49

nu am vrut sa mai intru in detalii , stiu ca te intereseaza , raspunsul tau este valabil pentru prezent , iti spun si tie ca esti in eroare.
mi-a placut raspunsul tau din 27.04., recunoaste ca nu prea stiai raspunsul :-?

norocel

Post by norocel » 02 May 2005, 08:04

In ce sens sunt in eroare, vrei sa spui ca in afara societatilor cu capital de stat, pot fi filiale care sa nu aiba minim 5 actionari?
In legatura cu raspunsul din 27 aprilie, mie lucrurile mi s-au parut clare in privinta sucursalelor si a relatiilor dintre acestea si societatea mama.
Daca n-am reusit sa ma exprim prea clar, atunci asta-i alta poveste.

sofia

Post by sofia » 02 May 2005, 09:14

liviu70 wrote:actul constitutiv se prevede si se stabileste in AGA ca sucursala sa aiba autonomie si sa fie condusade un director -reprezentant legal cred ca se poate judeca . mai ales daca are drepturi si obligatii extinse.
Ce intelegi prin "sucursala sa aiba autonomie"?
S-ar putea judeca sucursala cu societatea mama?

liviu70

Post by liviu70 » 02 May 2005, 09:52

v-am mai spus ca exista diferente intre unele si altele.
poate autonomie economico-financiara.

sofia

Post by sofia » 02 May 2005, 09:53

Deci raspunsul tau este ca sucursala se poate judeca cu societatea mama? :grin:

Post Reply