Personalitate juridica
multumesc elis;
uite exemplu concret;
asociatia x, cunoscuta, legal infiintata, etc.
asociatiax filiala sector y este de asemenea o asociatie legal infiintata, care insa, in afara de denumire nu are absolut nimic in comun asociatia x;
reprezentantul asociatiei x filiala sector y se da drept reprezentant al asociatiei x, si incheie cu mine contract de sponsorizare; de fapt eu am incheiat contractul nu cu filiala sector y a asociatiei x asa cum credeam, ci cu o alta asociatie care se cheama la fel;
uite exemplu concret;
asociatia x, cunoscuta, legal infiintata, etc.
asociatiax filiala sector y este de asemenea o asociatie legal infiintata, care insa, in afara de denumire nu are absolut nimic in comun asociatia x;
reprezentantul asociatiei x filiala sector y se da drept reprezentant al asociatiei x, si incheie cu mine contract de sponsorizare; de fapt eu am incheiat contractul nu cu filiala sector y a asociatiei x asa cum credeam, ci cu o alta asociatie care se cheama la fel;

Sau poate a gresit judecatorul cand a dispus iniregistrarea.liviu70 wrote:poate acte lui de infiintare sunt false
In alta ordine de idei, as vrea sa intreb daca filialele, la fel ca orice alte societati comerciale, trebuie sa aiba numarul minim de asociati sau societatea mama poate fi unic actionar?
ELIS wrote:...dar totusi, ar putea o societate comerciala pe actiuni infiinteze o filiala care sa nu aiba cel putin 5 actionari ?
Ce legatura are raspunsul tau cu intrebarea pusa?liviu70 wrote:controlul este detinut de societatea mama.

Nu-i nici o rusine sa recunosti ca nu stii raspunsul !

Eu cred ca si filiala trebuie sa aiba cel putin 5 actionari dar societatea mama trebuie sa fie actionar majoritar.
In ce sens sunt in eroare, vrei sa spui ca in afara societatilor cu capital de stat, pot fi filiale care sa nu aiba minim 5 actionari?
In legatura cu raspunsul din 27 aprilie, mie lucrurile mi s-au parut clare in privinta sucursalelor si a relatiilor dintre acestea si societatea mama.
Daca n-am reusit sa ma exprim prea clar, atunci asta-i alta poveste.
In legatura cu raspunsul din 27 aprilie, mie lucrurile mi s-au parut clare in privinta sucursalelor si a relatiilor dintre acestea si societatea mama.
Daca n-am reusit sa ma exprim prea clar, atunci asta-i alta poveste.
Ce intelegi prin "sucursala sa aiba autonomie"?liviu70 wrote:actul constitutiv se prevede si se stabileste in AGA ca sucursala sa aiba autonomie si sa fie condusade un director -reprezentant legal cred ca se poate judeca . mai ales daca are drepturi si obligatii extinse.
S-ar putea judeca sucursala cu societatea mama?