Mortul autor

Discutii privind procedura penala
corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 15:11

Samurai wrote:Si care este solutzia dupa tine mai Corectitudine?
Eu inclin pentru confirmarea de catre procuror a inceperii u.p. fata de cei trei si neinceperea u.p. fata de mort, PRIN ACEEASI REZOLUTIE!
Pare cea mai logica si legala solutie dintre cele posibile! Insa cu niste contraargumente solide, pot fi convins sa-mi schimb parerea! :)

Va multumesc tuturor celor care acordati atentie acestei probleme.
Sper ca discutia sa ramana in zona constructiva si sa nu degenereze. :cafea:

Baltazar

Post by Baltazar » 07 Oct 2006, 17:01

corect wrote:Si ca sa te ajut, e posibil ca cei trei sa fie scosi de sub u.p., ceea ce se face prin ORDONANTA. Iar confirmarea propunerii de n.u.p. se face prin REZOLUTIE. (vezi art.228, alin.6 din C.p.p.).
Iar daca se da rechizitoriu, ce te faci, ca n.u.p. nu se afla printre solutiile expres si limitativ prev. de lege ca ar putea fi cuprinse in acest act procesual (vezi art.262 din C.p.p.)?

Si...Baltazare, te rog, ori da-mi un raspuns bine argumentat, ori lasa-ma! :fluierat:
Argumentez, credeam ca este limpede pentru toata lumea, sorry :lol:

Prin actul de incepere a urmaririi penale fata de ceilalti 3 nu se poate da o solutie fata de mort. Asta pentru ca solutia intr-un dosar este unica, nu se pot da mai multe acte de solutionare a cauzei cu privire la fapte/persoane diferite.

Daca la finalizarea dosarului cei 3 vor fi trimisi in judecata, prin rechizitoriu se va dispune si nup fata de mort.

Daca se va da o solutie de netrimitere in judecata fata de cei 3 (ordonanta, rezolutie, dupa caz), prin acelasi act se va dispune si nup fata de mort.

Eu nu am spus ca se va da nup fata de mort dupa ce s-a inceput urmarirea penala, asa cum mi-ai atras atentia intr-un post anterior :grin: pentru simplul motiv ca fata de mort nici nu ai cum sa incepi urmarirea penala. Poate daca esti prea zelos

:-D

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 17:05

Dar, Baltazar, te rog sa observi ca n.u.p. NU SE AFLA PRINTRE SOLUTIILE CARE POT FI CUPRINSE IN RECHIZITORIU, conform art 262 C.p.p.!

Baltazar

Post by Baltazar » 07 Oct 2006, 17:10

corect wrote:Dar, Baltazar, te rog sa observi ca n.u.p. NU SE AFLA PRINTRE SOLUTIILE CARE POT FI CUPRINSE IN RECHIZITORIU, conform art 262 C.p.p.!
Nu am codul la indemana, dar nu exista nici un dosar finalizat si cu rechizitoriu si cu rezolutie de nup

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 17:16

Daca ai citit, ideea mea era ca n.u.p. se dispune prin rezolutia de confirmare a rez. de incepere a u.p. fata de ceilalti 3. :roll:

Baltazar

Post by Baltazar » 07 Oct 2006, 17:23

corect wrote:Daca ai citit, ideea mea era ca n.u.p. se dispune prin rezolutia de confirmare a rez. de incepere a u.p. fata de ceilalti 3. :roll:
Am citit :grin: dar tocmai ce spunem ca nu pot fi date 2 acte de solutionare in acelasi dosar.

Iar rezolutia aia de care zici este o struto-camila (act de incepere a urmaririi penale si totodata act de finalizare a cauzei cu privire la una dintre persoanele care au comis fapta).

Si stii ce a zis Moromete cand a vazut strutul? ASA CEVA NU EXISTA :-D

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 17:26

Baltazar wrote:Nu am codul la indemana
Cred ca nu l-ai avut niciodata, Baltazare!
Constat si regret!
Respecte!

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 17:35

Dar te intreb, ca pe un liber-cugetator: daca solutia fata de ceilalti 3 va fi s.u.p., cum (prin ce) dispui n.u.p.-ul fata de cel de-al patrulea?

Baltazar

Post by Baltazar » 07 Oct 2006, 17:36

Asa este. M-ai prins. Ce sa mai fac? :-D

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 17:38

Dar te intreb, ca pe un liber-cugetator: daca solutia fata de ceilalti 3 va fi s.u.p., cum (prin ce) dispui n.u.p.-ul fata de cel de-al patrulea?

Baltazar

Post by Baltazar » 07 Oct 2006, 17:41

corect wrote:Dar te intreb, ca pe un liber-cugetator: daca solutia fata de ceilalti 3 va fi s.u.p., cum (prin ce) dispui n.u.p.-ul fata de cel de-al patrulea?
Prin acelasi act prin care dispui sup fata de aia 3. E a treia oara cand iti raspund la aceeasi intrebare.

Sa se mai sacrifice si altii daca vor.

:-D :-D :-D

Samurai

Post by Samurai » 07 Oct 2006, 17:58

corect wrote:
Samurai wrote:Si care este solutzia dupa tine mai Corectitudine?
Eu inclin pentru confirmarea de catre procuror a inceperii u.p. fata de cei trei si neinceperea u.p. fata de mort, PRIN ACEEASI REZOLUTIE!
Pare cea mai logica si legala solutie dintre cele posibile! Insa cu niste contraargumente solide, pot fi convins sa-mi schimb parerea! :)

Va multumesc tuturor celor care acordati atentie acestei probleme.
Sper ca discutia sa ramana in zona constructiva si sa nu degenereze. :cafea:
Se vede ca nu le ai ! Asculta-l pe dl Baltazar, se vede de la o posta ca stie cu ele. Aaa si multzumeste-i ptr rabdarea cu care tzi-a explicat. :cafea: (ptr Baltazar).

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 21:47

Desi se pare ca imi pierd timpul cu Baltazar si Samurai, mai incerc o data sa va deschid ochii:
Baltazare, sup se dispune prin ordonanta iar nup prin rezolutie. Nu ar fi struto-camila actul de care zisasi? Sau la tine nu, doar la altii. Daca nu stii raspunsul, te rog sa nu te obosesti sa mai scrii alte prostii!
@ samurai, de cand ai aparut pe forum, nu ai facut decat sa provoci, astfel ca nu stiu ce fel de autoritate ai tu sa apreciezi cine stie si cine nu. In primul rand TU nu ai demonstrat ca ai stii ceva din domeniul dreptului!
Iar privirea nu ti se vede prin avatar, ca sa pot spune daca e inteligenta sau nu. :mrgreen:
Asa ca vezi-ti de treaba ta, neica!

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 22:00

...si inca ceva: credeam ca site-ul asta e valoros. Dar se pare ca sunt un naiv. Nu prea sunt parteneri de discutie valorosi, doar personaje incarcate cu energie negativa care se defuleaza prin mesaje lipsite de orice fel de valoare, practica sau teoretica. Si toate astea sub masca anonimatului, asigurata de nickuri si avataruri, care mai de care mai nepotrivite.

Samurai

Post by Samurai » 07 Oct 2006, 22:06

Corectitudinea ta, chiar sunt oameni valorosi pnaci. Nu mai fa pe desteptul, pt ca chiar nu esti. Intrebarea ta este prea simpla si pt un incepator. S-a induplecat cineva sa-tzi raspunda, dar nu e vina lui ca esti batut in cap. Bye.

Post Reply