contest. la excutare

Discutii privind procedura civila
tristan

Post by tristan » 27 Sep 2005, 09:52

# Admite contestatia formulata de contestatorul XXX, impotriva noastra, si in consecintan
Anuleaza Decizia de concediere nr....,
Dispune reincadrarea contestatorului pe durata preavizului.
Obliga intimata la plata drepturilor salariale aferente preavizului.
Definitiva si executorie!
cu drept de recurs...#

Imediat directorul societatii emite o decizie prin care se conformeaza si il reincadreaza pe asta pe durata preavizului (pe care nu il acordase anterior). Ii da si banii - dar pe 20 si ceva de zile, numai cele lucratoare! ca intr-o luna sunt si wekend-uri nu?care nu se platesc!

Asta o tine pe a lui ca trebuiesc platite 30, neitelegind ca sfirsitul de saptamina nu se plateste.
Se duce la executor, cu titlul investit normal, iar asta emite somatie sa il reicadram pe durata preavizului si sa-l platim, ceea ce noi antterior am facut. S-a cerut explicarea titlului dar in afara termenului asa ca a respins!
Facem contestatie la executare si ne-o respinge motivind ca l-a dosar exista doar plata a 20 de zile din preaviz si nu 30 cum a decis prima Inst.
Facem recurs in care explicam ca nu se platesc decit zilele lucratoare, ceea ce este de notorietate, din aceasta succesiune de 30 de zile calendaristice ce insumeaza preavizul! (Mentionam in recurs negru pe alb ca in aceasta succesiune de 30 de zile sunt si duminici si simbetet care nu se platesc) Recurs CU TERMEN IN NOIEMBRIE~!

Executorul emite o noua somatie, in care ne mai spune ca va cere si amendarea noastra ca nu executam titlul! (Executat de noi de cind haul)
Facem o contestatie la executare pt somatia asta din urma, iar la primul termen judecatorul imi ridica exceptia autoritatii de lucru judecat!
Ce dracu sa fac sa-i conving pe astia ca titlul este executat si sa n-o mai tina cu plata a 30 de yile ca nu se poate! Ma pot indrepta impotriva executorului?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2005, 10:09

Vorbeste cu executorul.
Explica-i ca in titlu nu exista vreo obligatie de plata a 30 zile ci numai o obligatie de plata a salariului pe perioada de preaviz.
Care perioada de preaviz conform legii e 30 zile calendaristice si nu lucratoare.
Pe de alta parte de ce Dumnezeu ati scris in dovada de plata ca platiti 23 de zile si nu ati scris indemnizatie cuvenita perioada de preaviz?
Ma rog, asta a trecut.
singura solutie este, zic eu, sa vorbesti cu executorul si sa-i explici cum stau lucrururile. Eu zic ca va intelege (afara de cazul cand e ruda cu petentul)

tristan

Post by tristan » 27 Sep 2005, 10:43

nu am scris nicaieri ca platim 23 de zile ci asa cum ai yis indemnizatie /preaviz - dar asta e,

Multumiri :floare:

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 27 Sep 2005, 16:23

Tristan,

Instanta te-a obligat sa acorzi preavizul si atat. CCM-ul national a stabilit acest preaviz la 20 de zile lucratoare.Tot ce trebuia sa faci era sa ii platesti un salariu calculat prin impartirea salariului negociat la numarul de zile lucratoare din acea luna. Iar rezultatul sa-l inmultesti cu 20. Daca procedai asa nu iti putea face nimeni nimic.
Nu stai sa calculezi cate sambete si cate duminici au fost in cele 20 de zile lucratoare. Si nici sa explici ca zilele de repaos nu se platesc...
In privinta contestatiilor la executare, de regula e greu sa ai autoritate de lucru judecat pe o contestatie la executare. Nu imposibil insa. In masura in care ai formulat doua contestatii riguros identice cred ca solutia era previzibila. Daca nu... succes cu recursul desi nu cred ca va mai exista interes in sustinerea unui asemenea demers.

Succes

tristan

Post by tristan » 28 Sep 2005, 08:46

[quote="Zgabeata_Iftode"]Tristan,

Instanta te-a obligat sa acorzi preavizul si atat. CCM-ul national a stabilit acest preaviz la 20 de zile lucratoare.Tot ce trebuia sa faci era sa ii platesti un salariu calculat prin impartirea salariului negociat la numarul de zile lucratoare din acea luna. Iar rezultatul sa-l inmultesti cu 20. Daca procedai asa nu iti putea face nimeni nimic.

Chiar asa am facut, dar uite ca se poate!!!!!

Multumesc!!

Post Reply