De lege ferenda sau din ciclul nimic nu e perfect.

Vesti de interes.
maxxim

Post by maxxim » 18 Sep 2005, 15:48

Traiasca BRRC! E la mare pret pe acest forum.

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

excalibur

Re: De lege ferenda sau din ciclul nimic nu e perfect.

Post by excalibur » 19 Sep 2005, 11:22

KKO wrote:
Excalibur wrote: Am votat pentru bere! :mrgreen:
Excalibure, berea se filtreaza si se elimina din organism. Uneori si ingrasa :grin: :grin:

Atunci cand poti sa profiti de un sistem imperfect, ar trebuie sa te gandesti nu la "substante" care sa treaca prin organism spre ... canalizare ci la acele "substante" exterioare pe care organismul tau sa le poata folosi o perioada mai mare de timp,intr-un mod util si placut ,fara riscuri majore si interne pentru sanatatea organismului tau... :grin: :grin:
Imi mentin parerea :BERE RECE! :-P

denominatus

Post by denominatus » 19 Sep 2005, 16:22

Excalibur wrote:
... mai cautam 99.000 de revoltati si ne exercitam dreptul la initiativa legislativa. Am votat pentru bere! :mrgreen:
Pai de ce n-ai zis asa? Pentru bere ma inscriu si eu pe lista ta de initiativa legislativa. :-D
Felix wrote:
nu reusesc, oricat as incerca, sa vad rostul acestui topic.
care este rostul chestionarului? despre ce sac e vorba? cum de sunt variante de raspuns fara legatura cu topicul si intrebarea ? ma opresc aici...
Felix, dragule, dar nici nu este obligatoriu ca tu sa vezi rostul acestui topic.
La urma urmei, cu totii suntem diferiti... Unii mai mult decat altii...Gandeste-te la asta ca la una dintre ciudateniile lumii...
Si nu cred ca este bine sa te opresti aici... Mergi mai departe, sunt atatea lucruri noi, care merita vazute si incercate pe lumea asta... :lol: N-are sens sa ramai intr-un loc unde nu-ntelegi intrebarile chestionarului. Mai sunt si alte chestionare pe lumea asta. :lol:
PS nicuvar chiar n-are nici o vina aici... :lol:
nicuvar wrote:
Daca vad .....ma gandesc automat la...
...Denominatus la Isarescu ...
Nicuvar, felicitari. Esti primul care s-a prins ca de fapt IO sunt isarescu :-D :-D :-D V-a placut ce denominare v-am facut? :grin:
Excalibur wrote:
Imi mentin parerea :BERE RECE!...
Agreed, votez, ma inscriu si pe lista.
Totusi, chiar daca pana la urma cu toti ajungem la BRRC...
please nu-mi deturnati (inca) topicul... chiar asa, fara rost, care este. :-D :-D :-D

KKO wrote:
... "substante" exterioare pe care organismul tau sa le poata folosi o perioada mai mare de timp,intr-un mod util si placut ...
Refuz sa inteleg la ce faci aluzie... :grin:

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Sep 2005, 16:43

Denominatus wrote:La urma urmei, cu totii suntem diferiti... Unii mai mult decat altii...
PS nicuvar chiar n-are nici o vina aici... :lol:
Excalibur wrote:
Imi mentin parerea :BERE RECE!...
Agreed, votez, ma inscriu si pe lista.
Totusi, chiar daca pana la urma cu toti ajungem la BRRC...
please nu-mi deturnati (inca) topicul... chiar asa, fara rost, care este. :-D :-D :-D
1. Daca suntem diferiti, suntem diferiti. Punct. Unii mai mult decat altii... :-D :-D :-D
2. Unde are nicuvar vreo vina?
3. Va rog: BERE RECE! da. Sunt de acord.
"Totusi, chiar daca pana la urma cu toti ajungem la BRRC":-? :-? :-? Nu, BRRC e marca inregistrata, e prietenul meu, are drept de copyright ...
4. Pai, este ... Vanghelie: chiar asa, fara rost, care este ...

alcali

Post by alcali » 19 Sep 2005, 16:50

nicuvar wrote:3. Va rog: BERE RECE! da. Sunt de acord.
"Totusi, chiar daca pana la urma cu toti ajungem la BRRC":-? :-? :-? Nu, BRRC e marca inregistrata, e prietenul meu, are drept de copyright ...
hiii mi-ai luat-o inainte la secundaaa!! asta vroiam sa scriu eu acum!! :lol:

kko

Post by kko » 19 Sep 2005, 16:56

Denominatus wrote:Refuz sa inteleg la ce faci aluzie... :grin:
Metal, hartie/plastic(denominat) , care este

DOL, EUR, RON si BRRC care este :grin:

Felix

Post by Felix » 19 Sep 2005, 17:56

Felix, dragule, dar nici nu este obligatoriu ca tu sa vezi rostul acestui topic.
La urma urmei, cu totii suntem diferiti... Unii mai mult decat altii...Gandeste-te la asta ca la una dintre ciudateniile lumii...
Si nu cred ca este bine sa te opresti aici... Mergi mai departe, sunt atatea lucruri noi, care merita vazute si incercate pe lumea asta... N-are sens sa ramai intr-un loc unde nu-ntelegi intrebarile chestionarului. Mai sunt si alte chestionare pe lumea asta.
PS nicuvar chiar n-are nici o vina aici...

spare me ! Am dreptate si ar trebui sa stii asta.
Stiu foarte bine de ce l-am facut vinovat pe nicuvar. Daca ai cerceta raspunsul lui la mesajul meu si pe urma ai cerceta si topicul acesta propus de tine, ca mesajele care transmit ceva, ai vede clar despre ce vorbeam.

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Sep 2005, 18:11

Felix wrote: spare me ! Am dreptate si ar trebui sa stii asta.
Stiu foarte bine de ce l-am facut vinovat pe nicuvar. Daca ai cerceta raspunsul lui la mesajul meu si pe urma ai cerceta si topicul acesta propus de tine, ca mesajele care transmit ceva, ai vede clar despre ce vorbeam.
Mi-au mai spus si altii ca nu am ce cauta pe acest forum, dar apoi au considerat ca mesajele mele au transmis ceva si am devenit prieteni. Cu tine, nu prea sunt sanse. Oricum, am suficiente probleme pe cap. Nu vreau sa intru intr-o polemica cu tine. Ai fi doar al doilea din forum.
Nici aici nu ai fost primul. :-P

Felix

Post by Felix » 19 Sep 2005, 19:07

Mi-au mai spus si altii ca nu am ce cauta pe acest forum
eu nu am spus asta.
dar apoi au considerat ca mesajele mele au transmis ceva si am devenit prieteni

da. foarte multe transmit (am citit foarte multe mesaje) dar recunoaste ca multe dintre ele sunt veritabile divagatii. Stiu ce a zis adi_avo dar eu nu te acuz de asta.
Fata de topicurile anterioare pe Forumurile : Administrare, Dati de stire, Barfe, Divagatii nu mai poti gasi un subiect cat de cat serios. Si asta datorita influentei tale asupra celorlalti, influenta care cred ca in cazul majoritatii se transmite inconstient.
Cu tine, nu prea sunt sanse

sunt un om rezonabil si intelegator.
Oricum, am suficiente probleme pe cap. Nu vreau sa intru intr-o polemica cu tine.
imi pare rau de probleme tale. Ok. nu o sa mai continui polemica.
O sa incerc ca si pana acum sa evit subiecte vizate.
Nici aici nu ai fost primul
asta este viata. am invatat intr-un mod dureros ca infrangerea nu te ocoleste.

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Sep 2005, 22:32

Felix wrote:Fata de topicurile anterioare pe Forumurile : Administrare, Dati de stire, Barfe, Divagatii nu mai poti gasi un subiect cat de cat serios. Si asta datorita influentei tale asupra celorlalti, influenta care cred ca in cazul majoritatii se transmite inconstient.
Ce sa fac. Sunt si eu un om rabdator si intelegator. Tot ce postez este din propria experienta. Daca vad ca un coleg are nevoie de ceva, imi exprim parerea. Eu nu "caut subiecte cat de cat serioase". Le traiesc.
Cand voi gasi pe forum mesaje de genul "multumesc, felix", "felicitari, felix" pentru ce ai facut nu pentru ce crezi ca poti face mai vorbim de influenta.
Eu am primit asemenea mesaje. Am ajutat prietenii cu ce stiu. Si nu am divagat. Crezi ca am castigat ceva material? Sau altceva?
Mai am o rugaminte. Daca mai "citezi" din mine, sa ai macar bunul simt sa lasi "nicuvar a scris". Pentru ca altfel te corectez de nu te vezi. Si ai grija la greselile de ortografie si redactare. Ma deranjeaza si ma enerveaza. Astea sunt problemele mele. Nu ce crezi tu.

Felix

Post by Felix » 19 Sep 2005, 23:57

am reusit sa te enervez. sa fie de bine sau rau ? eu zic ca e de bine ptr. mine sa enervez un om calm.
Dar stii de ce am reusit? Tu nu ai "darul" caracteristic juristilor de a combate. De aceea te-ai mirat atunci cand am zis intr-un mesaj anterior ca nu m-ai contrazis cu nimic.

Nu am mentionat ca "nicuvar a scris:" ptr. ca mesajul meu succeda pe al tau si se subintelegea.

nicuvar a scris :
Cand voi gasi pe forum mesaje de genul "multumesc, felix", "felicitari, felix" pentru ce ai facut nu pentru ce crezi ca poti face mai vorbim de influenta.
totii juristii de aici au ajutat intr-un fel sau altul pe altcineva (inclusiv un alt jurist). Nu caut sa influentez, ci postez mesajele iar cine le citeste poate invatat din ele ceva sau nu (la fel cum eu invat din altele). Nu astept multumiri, fac asta benevol.
Felicitari, totusi, pt. multumirile primite. La mai multe ! :)

deasemenea nicuvar a mai scris :
Pentru ca altfel te corectez de nu te vezi. Si ai grija la greselile de ortografie si redactare. Ma deranjeaza si ma enerveaza. Astea sunt problemele mele.
indica mesajele respective.
Nu uita ! Esti moderator dar nu ai dreptul sa modifici mesaje decat in anumite situatii extreme. Eu imi exprim clar optiunea: nu imi modifici sau stergi mesajele decat cu acordul meu sau la cererea mea cu exceptia situatiilor cand acceptul nu necesar. E dreptul meu si mi-l exercit.

Punem punct discutiei ? Tu iti vezi de ceea ce e al tau si eu etc.

croc

Post by croc » 20 Sep 2005, 08:19

Felix, termin-o, te rog;
noua ne place Nicu, este al nostru si vrem sa ramana cu noi in continuare;
daca nu-ti convine ceva de pe forum, esti liber sa pleci, dar lasa-l pe Nicu in pace;

nu ai de cine sa te iei si l-ai gasit tocmai pe el?
sau nu ai ce face si te-ai gandit sa ne "agiti" putin;

te rog frumos, adapteaza-te sau lasa-ne;

denominatus

Post by denominatus » 20 Sep 2005, 10:20

nicuvar wrote:

1. Daca suntem diferiti, suntem diferiti. Punct. Unii mai mult decat altii... :-D :-D :-D ...
Gresit, nicuvar.
Oare n-ai auzit tu de expresia primus inter pares?
Daca intre asemanatori exista diferente, atunci de ce n-ar exista diferite diferente si intre diferiti?
Spre exemplu, multi dintre noi suntem diferiti.
Dar zic eu ca altii sunt mult mai diferiti decat noi si ca altii ca noi...
Daca intelegi ce vreau pentru ca sa spun... :lol:
nicuvar wrote:
3. Va rog: BERE RECE! da. Sunt de acord.
BRRC e marca inregistrata, e prietenul meu, are drept de copyright ...
Mai omule, "BRRC" era folosit de subsemnatul inca de pe vremea cand forumul asta nici nu exista... si, la urma urmei, avand in vedere ca BRRC este despre prieteni si having a good time, nu cred ca amicul tau o sa faca lacramatie sa ma arunce in cremenal pentru atata lucru :)
nicuvar wrote:
4. Pai, este ... Vanghelie: chiar asa, fara rost, care este
Aoleeeeu, nicuvare, expresia care este era o alta forma de a aprecia puterea de intelegere si sinteza, precum si simtul umorului unui anume participant la threadul asta... oare despre cine este vorba?
hai sa vedem daca recunoasteti personajul :)

daca cineva se recunoaste totusi, o face pe propria raspundere, nu vreau sa intru in polemici, mai ales pe subiecte atat de neserioase si divagante...:mrgreen:

Revin cu rugamintea de a nu-mi deturna threadul, chiar daca e interesant sa mai vedem si un meci de K1 din cand in cand. :grin: sau era scrima? :(

Pentru felix:
In ceea ce ma priveste, consider ca legislatia actuala e alcatuita exact la fel ca un sac gaurit si peticit de atatea ori, incat e petic peste petic, de nu i se mai vede culoarea initiala. Si, ca orice lucru carpit, nu poti sa pui prea mare baza pe el...
Legatura dintre sac si legislatie e sugerata de sintagma "de lege ferenda"...Adica cum ar terbui sa peticim legea, mai departe. :lol:

Fata de aceassta parere, exista mai multe abordari, si am fost curios sa vad care este trendul.

Lex injusta non est lex zicea romanul.. dar asta a fost demult... Pozitivistii nostri sunt in stare sa apere litera pana la sacrificarea spiritului si moralitatii legii...

Altora-nici nu le pasa. Sunt realistii, care aplicand-o fara discutii, si-au luat BMW.

Sunt altii care considera ca nu pot si poate nu terbuie sa se implice in analiza acestui punct, ca oricum nu au asnse reale sa modifice ceva, si avand in vedere ca viata e mai importanta decat multe altele, aleg sa priveasca spre latura placuta. "Always look on the bright side of life, la-la, la-la-la-la... "
Unii sunt de acord cu orice.
Altii sunt mereu impotriva.
Unii nu sunt in stare sa se hotarasca niciodata, sau daca se hotarasc, nu spun nici morti ce gandesc.

Uite, daca vroiai o explicatie cat de cat rezonabila la seriozitatea postului si a chestionarului.

Pentru asta insa, cred ca tebuie sa stai si sa te gandesti, inainte de a da cu pietre.
Parerea mea.

In alta ordine de idei, formularea mi s-a parut deosebit de amuzanta. Si m-am amuzat teribil. Cu permisiunea ta, daca-mi dai voie...

O alta parere personala.
Hai sa lasam pe oameni sa fie oameni, cu bune si cu rele, si sa ne amuzam impreuna, discutand printre altele si lucruri serioase, cum ar fi cele din Civil, Pr.Civ, Penal, Comercial, etc...
la urma urmei, ridendo castigat mores... :)

Pentru nicuvar:
Citatul din Vanghelie am considerat ca este mai bland decat citatul din caragiale, caldura mare, respectiv: "Amice, esti idiot."

excalibur

Post by excalibur » 20 Sep 2005, 10:43

Pentru ca eu se pare ca sunt "deturnatorul" :-D , revin la subiect si imi spun clar parerea.
Teoretic legea ar trebui sa fie in acord cu realitatea sociala.
Practic, de regula, ori este inainte ori in urma. :x
Dar, nu trebuie sa uitam ca daca nu putem sau nu vrem sa schimbam ceva atunci trebuie sa acceptam.
Uite mi s-a parut curioasa lipsa de interes a juristilor fata de felul in care CSM-ul procedeaza atunci cand emite regulamente fara a respecta legile adoptate de Parlament (adica de unica autoritate legiuitoare in Romania).
Fata de aceasta situatie am votat pentru BRRC !
Este cea mai realista varianta.
Parerea mea!

maxxim

Post by maxxim » 20 Sep 2005, 10:44

Pentru Domi,
:aplauze: :aplauze: :aplauze:
Am avut dreptate cu al doilea mesaj de pe acest topic. Doar un joc, dar juridic. Un simt al umorului deosebit! Permite-mi dar! :aplauze: :aplauze: :aplauze:

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

Post Reply