Am mare nevoie de un sfat!
[quote="attorneyatlaw"]mai verifica si daca la rubrica "alte observatii" sau "obiectiuni" sau cum s-o chema apare macar o semnatura a prietenului tau.
Conform legii sunt obligati sa dea posibilitatea contravenientului sa formuleze obiectiuni, sub sanctiunea nulitatii pvcsc.
mare grija ce scrii in contestatie
daca vrei mai multe sfaturi iti scriu pe privat.[/quote]
nu a semnat nimic prietenul meu.. dar greseala noastra e ca nici nu am citit procesul verbal cand ni l-au intocmit.. :(
contestatia a fost deja scrisa, sper sa fi fost facuta bine, pt ca eu nu am vazut-o. dar din cate mi-a spus prietenul meu a fost facuta dupa un model de contestatie data de un prieten care lucreaza in domeniu, in orasul in care sta pe timpul vacantei.
primesc cu bucurie orice sugestii sau sfaturi!
chiar va rog sa imi scrieti!
multumesc pentru raspuns!
Conform legii sunt obligati sa dea posibilitatea contravenientului sa formuleze obiectiuni, sub sanctiunea nulitatii pvcsc.
mare grija ce scrii in contestatie
daca vrei mai multe sfaturi iti scriu pe privat.[/quote]
nu a semnat nimic prietenul meu.. dar greseala noastra e ca nici nu am citit procesul verbal cand ni l-au intocmit.. :(
contestatia a fost deja scrisa, sper sa fi fost facuta bine, pt ca eu nu am vazut-o. dar din cate mi-a spus prietenul meu a fost facuta dupa un model de contestatie data de un prieten care lucreaza in domeniu, in orasul in care sta pe timpul vacantei.
primesc cu bucurie orice sugestii sau sfaturi!
chiar va rog sa imi scrieti!
multumesc pentru raspuns!
Daca prietenul tau nu a vrut sa semneze procesul verbal, trebuie sa existe mentiunea "nu recunoaste fapta si refuza sa semneze procesul verbal"
Intr-o atare situatie jandarmul avea obligatia sa solicite unui martor sa semneze procesul verbal ca si confirmare a faptului ca persoana contravenientului a savarsit fapta ce face obiectul procesului verbal, pe de-o parte, iar pe de alta sa confirme faptul ca persoana contravenientului refuza sa semnze procesul verbal si ca nu recunoaste fapta.
Daca spui ca persoana inscrisa la rubrica martor nu a fost de fata atunci in mod clar a fost comisa o ilegalitate si trebuie sa contestati procesul verbal.
In mod normal procesul verbal de contraventie se intocmeste de catre agentul constatator in momentul constatarii contraventiei.
Dar cum nimic nu mai este normal in tara asta nu m-ar mira sa fi intocmit procesul verbal si dupa 3 zile de la incident.
Si-au cam luat lumea in cap si fac pe durii cu toata lumea. Eu nu i-as ierta sa scape cu o asemenea prostie. Mai bine ar face pe durii cu cine trebuie, sau mai bine ar incerca sa combata raspandirea drogurilor. Dar adevarul este ca astea sunt treburi mult pra complicate.
Intr-o atare situatie jandarmul avea obligatia sa solicite unui martor sa semneze procesul verbal ca si confirmare a faptului ca persoana contravenientului a savarsit fapta ce face obiectul procesului verbal, pe de-o parte, iar pe de alta sa confirme faptul ca persoana contravenientului refuza sa semnze procesul verbal si ca nu recunoaste fapta.
Daca spui ca persoana inscrisa la rubrica martor nu a fost de fata atunci in mod clar a fost comisa o ilegalitate si trebuie sa contestati procesul verbal.
In mod normal procesul verbal de contraventie se intocmeste de catre agentul constatator in momentul constatarii contraventiei.
Dar cum nimic nu mai este normal in tara asta nu m-ar mira sa fi intocmit procesul verbal si dupa 3 zile de la incident.
Si-au cam luat lumea in cap si fac pe durii cu toata lumea. Eu nu i-as ierta sa scape cu o asemenea prostie. Mai bine ar face pe durii cu cine trebuie, sau mai bine ar incerca sa combata raspandirea drogurilor. Dar adevarul este ca astea sunt treburi mult pra complicate.
Daca va rog, ne puteti spune niste metode sau intrebari pe care i le-am putea pune, prin care am putea dovedi ca respectiva femeie nu a fost acolo cand s-a intocmit procesul verbal?Noi ne-am gandit ca inainte de inceperea procesului (in caz ca martora se va prezenta bineinteles) sa o supunem unui test de recunoastere, insa mi se pare cam costisitor, si in caz ca din noroc nimereste totul s-ar intoarce in avantajul lor.
Astept sugestiile dumneavoastra!
Multumesc!
Astept sugestiile dumneavoastra!
Multumesc!
Stimata colega de forum,
Desi nu a mai aparut nimic pe subiect, redau rolul de sistem de comunicare de idei forumului si indraznesc cu acest mesaj care desi nu este un ajutor (by the way - cum s-a terminat treaba?) se vrea mai mult o constatare general-valabila in cautare de alti adepti (asta ca sa ma consolez la gandul ca nu intru de unul singur la balamuc pe motiv de paranoia... :? ):
Asa cum din pacate ne-am obisnuit, multe lucruri isi pierd sensul pe parcurs si uita menirea pentru care au fost initial inventate. Nu ar fi prima oara cand cineva este tras la raspundere pt o fapta minora de catre un om de ordine complexat de faptul ca isi pierde timpul la ordine publica si cand nu are ce face (sau cand nu poate sa inhate de coada taurii si-atunci se leaga de pekinezi mandrindu-se cu "captura") isi ocupa timpul bufnind si racnind "ai palarie?"-"de ce n-ai palarie?". Gestul prietenului mi se pare un picut ciudat dar totusi normal intr-o lume atat de monotona si ne fie iertate uneori iesirile-nebunioare care se mai intampla oamenilor cu sange prin vine si nu mamaliga. Exemplul tau are conotatii de Kafka insa nu fara de iesire. Si-acum concluzia si eventual sfatul: agentul a reactionat impulsiv, in alte tari civilizate la o asemenea "fapta" se multumesc sa dojeneasca sau sa dea o mustrare (Fira, cred ca exagerezi putin cu civilizarea romanilor, denota ca ori nu ai calatorit pe afara ori ca vrei sa faci justitia cu totporul ceea ce nici la animale nu mai merge)... si in nici un caz sa te saraceasca luandu-ti salariul pe o luna sau mai mult pentru ceva care nu merita acest lucru. Apoi, sub influenta impulsivitatii, si probabil in incercarea de a-l injosi pe prietenul tau chiar in fata ta, s-a adancit in abuz gresind tot mai mult si mai mult pana a ajuns sa minta cu nerusinare punand un martor fals (probabil vreo matusa de-a dumnealui). In situatia de fata (oricum sunteti in avantaj chiar si 2-2 la martori) puteti raspunde la sfidare prin sfidare si, asteptand ca "martora" adversa, sub presiunea juramantului, sa dea inapoi si sa retracteze, urmand ca apoi sa-i dati o lectie jandarmului acuzandu-l de rea credinta si ca a facut totul sperand intr-o mita pe care prietenul tau, evident speriat de toate amenintarile proferate, sa-l fi mituit eventual ca sa-l ierte... Aceasta este practica cea mai frecventa printre oamenii de ordine corupti... Sa nu-mi spuna mie Fira ca orasul e mai linistit dupa ce prietenul lui Gabi va fi platit aceasta amenda evident nedreapta!! Mult succes!
Desi nu a mai aparut nimic pe subiect, redau rolul de sistem de comunicare de idei forumului si indraznesc cu acest mesaj care desi nu este un ajutor (by the way - cum s-a terminat treaba?) se vrea mai mult o constatare general-valabila in cautare de alti adepti (asta ca sa ma consolez la gandul ca nu intru de unul singur la balamuc pe motiv de paranoia... :? ):
Asa cum din pacate ne-am obisnuit, multe lucruri isi pierd sensul pe parcurs si uita menirea pentru care au fost initial inventate. Nu ar fi prima oara cand cineva este tras la raspundere pt o fapta minora de catre un om de ordine complexat de faptul ca isi pierde timpul la ordine publica si cand nu are ce face (sau cand nu poate sa inhate de coada taurii si-atunci se leaga de pekinezi mandrindu-se cu "captura") isi ocupa timpul bufnind si racnind "ai palarie?"-"de ce n-ai palarie?". Gestul prietenului mi se pare un picut ciudat dar totusi normal intr-o lume atat de monotona si ne fie iertate uneori iesirile-nebunioare care se mai intampla oamenilor cu sange prin vine si nu mamaliga. Exemplul tau are conotatii de Kafka insa nu fara de iesire. Si-acum concluzia si eventual sfatul: agentul a reactionat impulsiv, in alte tari civilizate la o asemenea "fapta" se multumesc sa dojeneasca sau sa dea o mustrare (Fira, cred ca exagerezi putin cu civilizarea romanilor, denota ca ori nu ai calatorit pe afara ori ca vrei sa faci justitia cu totporul ceea ce nici la animale nu mai merge)... si in nici un caz sa te saraceasca luandu-ti salariul pe o luna sau mai mult pentru ceva care nu merita acest lucru. Apoi, sub influenta impulsivitatii, si probabil in incercarea de a-l injosi pe prietenul tau chiar in fata ta, s-a adancit in abuz gresind tot mai mult si mai mult pana a ajuns sa minta cu nerusinare punand un martor fals (probabil vreo matusa de-a dumnealui). In situatia de fata (oricum sunteti in avantaj chiar si 2-2 la martori) puteti raspunde la sfidare prin sfidare si, asteptand ca "martora" adversa, sub presiunea juramantului, sa dea inapoi si sa retracteze, urmand ca apoi sa-i dati o lectie jandarmului acuzandu-l de rea credinta si ca a facut totul sperand intr-o mita pe care prietenul tau, evident speriat de toate amenintarile proferate, sa-l fi mituit eventual ca sa-l ierte... Aceasta este practica cea mai frecventa printre oamenii de ordine corupti... Sa nu-mi spuna mie Fira ca orasul e mai linistit dupa ce prietenul lui Gabi va fi platit aceasta amenda evident nedreapta!! Mult succes!
Gresit.JusticeForAll wrote:..in alte tari civilizate la o asemenea "fapta" se multumesc sa dojeneasca sau sa dea o mustrare
In alte tari daca parchezi aiurea iti iei EUR120 amenda, iar daca depasesti cu 1 minut timpul de parcare iti iei EUR 100 amenda, (daca vrei, iti trimit pe privat "meniul".) Tocmai de-aia la ei nu te blocheaza nimeni parcand in mijlocul strazii.
Auzi, daca intr-o noapte trec prin spatele blocului tau si, just for fun si fiindca ma simteam bucuros si asa-mi manifest io bucuria, iti sparg parbrizul masinii tale cea nou-noutza, parcata in spatele blocului tau,...sincer, ai vrea sa existe un ...
...care macar sa ma identifice, ca sa ai si tu habar cine ti-a facut-o?JusticeForAll wrote:... un om de ordine complexat de faptul ca isi pierde timpul la ordine publica si cand nu are ce face (sau cand nu poate sa inhate de coada taurii si-atunci se leaga de pekinezi mandrindu-se cu "captura") isi ocupa timpul bufnind si racnind "ai palarie?"-"de ce n-ai palarie?".
Jandarul nostru i-a dat violentului nostru amenda pentru tulburarea ordinii, da?
Atat l-a dus pe el mintea si priceperea sa faca incadrarea juridica.
Are violentul nostru dreptate sa spuna ca nu a tulburat oridinea publica?
Da, are dreptate. Nu a tulburat ordinea publica in sensul art.2, si procesul verbal constituie o minciuna in falsh. Care e la fel de periculoasa ca si fapta. Cine te incadreaza azi pentru un ou, maine te va incadra pentru un bou si Kafka-i gata.
Nu-i da amenda pe tulburarea ordinii publice.
Retine-l, du-l la sectie si identifica-l, fa poze la tomberon si fa-i dosar penal pentru distrugere.
Fiindca asta este fapta.
Si lasa-l pe jude sa decida dupa cum l-o duce priceperea si constiinta.
Iar in ceea ce priveste procesul verbal, sa-l ardem pe jandar ca a facut un abuz, cu buna stiinta. Si sa-l ardem si pe martor pentru marturie mincinoasa.
Sal, Denominatus, pare o idee buna cu vizita la sectie. In felul acesta probabil faptasul (as fi preferat sa-i zic pe nume, dar...) ar fi trecut prin fiorii rusinii si ar intelege ca fiecare fapta conteaza si cere justificare logica si matura si in cel mai rau caz si-ar jura siesi (in primul rand) ca nu mai face atunci cand ar fi pus sa raspunda in fata unui juriu ad-hoc la intrebarea si mai logica si fireasca "Dan ce-ai avut domnen cu bietul cos?"... sau poate si mai bine ar fi fost ca o fotografie de-a sa sa impodobeasca stalpul din vecinatate pentru ca lumea sa-l arate cu degetul. Insa va trebui sa admitem ca amenda usturatoare data unuia care a dat un picior unui cos in noapte in timp ce inca mai multi raufacatori dau spargeri in miezul zilei, nu face ca sistemul civic sa-si atinga scopul sau sa-i indrepte pe oameni sa nu mai faca fara-de-legi iar jandariul ramane complexat, neputincios si corupt eventual (ca FBI-ul dupa atacul 0911) si de la astfel de paznici sa ne asteptam sa-i vedem la coltul strazii dand mana cu vreun nemernic notoriu ce "isi pierde timpul" la coltul strazii "pazind" vreo casa de schimb pe care a luat-o la ochi... dar am uitat ca in ziua de azi nu mai functioneaza oprobiul public care sa arate cu degetul raufacatori pentru ca ii intalnesti la tot pasul... De ce sa nu redevenim ipocritii secolului IXX aratandu-l cu degetul pe cel care a facut o fapta minora, retrezind astfel acest oprobiu public ce-l va insfaca de gat pe primul raufacator... Asa ca, gabi, daca ne gandim mai bine, sa nu va simtiti injositi recunoscand greseala si platind smeriti amenda si, probabil veti iesi cu fruntea sus din unitatea CEC fara a mai fi chiar nevoie de vreun martor, decat sa iesiti patati din propriul proces de constiinta. Stiu nu e o fapta uriasa, tocmai de aceea trebuie recunoscuta si nu ascunzandu-ne dupa deget. Sfatuieste-ti prietenul sa plateasca si lasati salile de Judecata libere pentru adevaratii infractori... Multumesc Denominatus ca m-ai luminat pentru o judecata limpede... Sunt sigur ca prietenul lui Gabi nu va mai da nici un sut vreunui cos de gunoi... sau cel mai bine daca-i place cum suna sa-i contacteze pe baietii de la trupa Sistem, poate-si gaste vreun loc :) Succes in viata!
[quote="JusticeForAll"]Sal, Denominatus, pare o idee buna cu vizita la sectie. In felul acesta probabil faptasul (as fi preferat sa-i zic pe nume, dar...) ar fi trecut prin fiorii rusinii si ar intelege ca fiecare fapta conteaza si cere justificare logica si matura si in cel mai rau caz si-ar jura siesi (in primul rand) ca nu mai face atunci cand ar fi pus sa raspunda in fata unui juriu ad-hoc la intrebarea si mai logica si fireasca "Dan ce-ai avut domnen cu bietul cos?"... sau poate si mai bine ar fi fost ca o fotografie de-a sa sa impodobeasca stalpul din vecinatate pentru ca lumea sa-l arate cu degetul. Insa va trebui sa admitem ca amenda usturatoare data unuia care a dat un picior unui cos in noapte in timp ce inca mai multi raufacatori dau spargeri in miezul zilei, nu face ca sistemul civic sa-si atinga scopul sau sa-i indrepte pe oameni sa nu mai faca fara-de-legi iar jandariul ramane complexat, neputincios si corupt eventual (ca FBI-ul dupa atacul 0911) si de la astfel de paznici sa ne asteptam sa-i vedem la coltul strazii dand mana cu vreun nemernic notoriu ce "isi pierde timpul" la coltul strazii "pazind" vreo casa de schimb pe care a luat-o la ochi... dar am uitat ca in ziua de azi nu mai functioneaza oprobiul public care sa arate cu degetul raufacatori pentru ca ii intalnesti la tot pasul... De ce sa nu redevenim ipocritii secolului IXX aratandu-l cu degetul pe cel care a facut o fapta minora, retrezind astfel acest oprobiu public ce-l va insfaca de gat pe primul raufacator... Asa ca, gabi, daca ne gandim mai bine, sa nu va simtiti injositi recunoscand greseala si platind smeriti amenda si, probabil veti iesi cu fruntea sus din unitatea CEC fara a mai fi chiar nevoie de vreun martor, decat sa iesiti patati din propriul proces de constiinta. Stiu nu e o fapta uriasa, tocmai de aceea trebuie recunoscuta si nu ascunzandu-ne dupa deget. Sfatuieste-ti prietenul sa plateasca si lasati salile de Judecata libere pentru adevaratii infractori... Multumesc Denominatus ca m-ai luminat pentru o judecata limpede... Sunt sigur ca prietenul lui Gabi nu va mai da nici un sut vreunui cos de gunoi... sau cel mai bine daca-i place cum suna sa-i contacteze pe baietii de la trupa Sistem, poate-si gaste vreun loc :) Succes in viata![/quote]
Prietenul meu stie ca a gresit lovind cosul ala, a stiut si recunoscut inca de cand l-a lovit, si dupa ce au venit jandarmii respectivi s-a oferit sa si adune cele 2-3 hartii cazute pe jos. Crede-ma, si-a invatat lectia inca din seara respectiva, si nu va mai lovi nici un cos de gunoi, si asta fara a plati nici o amenda, ci doar prin felul cum s-au purtat jandarmii cu noi (tipand la noi, si comportandu-se agresiv). Dar pentru o asemenea fapta nu cred ca trebuie sa platesca 3 milioane, pe care oricum nu ii are, pentru ca nici nu a deranjat linistea publica si nici nu a distrus nimic, dupa cum spune articolul invocat de jandarmi. Ei nu au dreptate si nu cred ca ar trebui sa platesti doar asa, pentru ca, cineva are o anumita functie pe care oricum (demonstrat fiind in acest caz) nu o executa cum trebuie... Plus ca ei ar trebui sa fie sanctionati pentru ca au falsificat procesul verbal, mentionand acel martor fictiv. Deci, nu! Nu ii voi recomanda sa plateasca o asa suma mai ales cand jandarmii nu dreptate... Si nu! Nu ne vom simti mai bine daca o facem, pentru ca astfel ne-am supune unui sistem care accepta intimidarea doar pentru ca respectivii au o anumita functie.
Doar nu vrem sa ne intoarcem iar la comunism, nu? :?
Prietenul meu stie ca a gresit lovind cosul ala, a stiut si recunoscut inca de cand l-a lovit, si dupa ce au venit jandarmii respectivi s-a oferit sa si adune cele 2-3 hartii cazute pe jos. Crede-ma, si-a invatat lectia inca din seara respectiva, si nu va mai lovi nici un cos de gunoi, si asta fara a plati nici o amenda, ci doar prin felul cum s-au purtat jandarmii cu noi (tipand la noi, si comportandu-se agresiv). Dar pentru o asemenea fapta nu cred ca trebuie sa platesca 3 milioane, pe care oricum nu ii are, pentru ca nici nu a deranjat linistea publica si nici nu a distrus nimic, dupa cum spune articolul invocat de jandarmi. Ei nu au dreptate si nu cred ca ar trebui sa platesti doar asa, pentru ca, cineva are o anumita functie pe care oricum (demonstrat fiind in acest caz) nu o executa cum trebuie... Plus ca ei ar trebui sa fie sanctionati pentru ca au falsificat procesul verbal, mentionand acel martor fictiv. Deci, nu! Nu ii voi recomanda sa plateasca o asa suma mai ales cand jandarmii nu dreptate... Si nu! Nu ne vom simti mai bine daca o facem, pentru ca astfel ne-am supune unui sistem care accepta intimidarea doar pentru ca respectivii au o anumita functie.
Doar nu vrem sa ne intoarcem iar la comunism, nu? :?