Desfiintarea arestului preventiv

Discutii privind procedura penala
norocel

Post by norocel » 11 Aug 2005, 06:27

Da, pentru unii prezumtia este de ochii lumii, dar sunt si magistrati/politisti care nu au prejudecati, reusesc sa nu se lase influentati de aparente si sa accepte ca nimanui nu-i este permis sa condamne pe alticineva pana nu exista probe certe cu privire la vinovatie.

comisar

Post by comisar » 11 Aug 2005, 19:12

D-LE Presedinte ai grija ce spui,politia nu aresteaza nu condamna,retine 24 ore dar cu aprobarea procurorului.s-au dus vremurile bune,acum politia e la mina procurorilor

adi_avo

Post by adi_avo » 11 Aug 2005, 19:31

Mai ciudata e faza urmatoare: esti avocat din oficiu la un violator prins in flagrant(mergea orice alta infractiune...ideea era ca e vinovat 100%)...cu ce te prezinti in instanta pt a-l apara..ca nu poti sa stai si sa zici ca lasam la aprecierea instantei....chiar in cod pr pen era o precizare ca avo tb sa-l apere, in caz contrar se va sesiza baroul pt a lua masuri....CU ce vii in instantza?

sansiro

Post by sansiro » 18 Aug 2005, 13:02

Dragii mei,
Nu am mai povestit de mult. As dori sa va spun ca arestarea este o exceptie de la prezumtia de nevinovatie, existenta in toate statele civilizate. In cazul in care arestarea s-a dispus pe nedrept, arestatul va putea cere si obtine despagubirile aferente unei asemenea situatii. exista si texte in C. pr. pen. (art. 504)

sansiro

Post by sansiro » 18 Aug 2005, 13:05

Dragii mei,
Nu am mai povestit de mult. As dori sa va spun ca arestarea este o exceptie de la prezumtia de nevinovatie, existenta in toate statele civilizate. In cazul in care arestarea s-a dispus pe nedrept, arestatul va putea cere si obtine despagubirile aferente unei asemenea situatii. exista si texte in C. pr. pen. (art. 504) si soConstituitie prin care este angrenata raspunderea statului si a persoanelor care au actionat in numele acestuia. Tocmai din asemenea mitive este absolut necesara responsabilizarea celor in drept sa ia asemenea masuri, din moment ce arestarile curg pe banda in Romania.
Respecte,

dricaru

Post by dricaru » 18 Aug 2005, 18:41

Dumnezeule mare!!!!!!
Ce problema!!!!! Daca nu cumva e mai bine sa se desfiinteze arestul....
In mod evident se apropie Apocalipsa! :skul:

lawprofile

Post by lawprofile » 18 Aug 2005, 21:03

Copii,si eu am obsesia mea cu CEDO dar voi sunteti mai nebuni decat mine!Dreptul presupune un echilibru intre stat si individ, libertatea nu este absoluta;arestul preventiv profita interesului social cand aste oportun si decis de magistrat in cazurile limitativ prevazute de lege.

wittmann

Post by wittmann » 18 Aug 2005, 21:13

"Un nebun arunca o piatra si zece intelepti se chinuie sa o scoata" - sau ceva de genul asta..... Nu ca am fi noi inteleptii, dar hai sa lasam subiectul asta ca e de toata jena; trecem mai bine la ala cu legea politiei si CEDO. :grin: :-D

Post Reply