recurs ICCJ

Discutii privind procedura civila
norocel

Post by norocel » 29 Jul 2005, 09:23

Croc, incurcatura apare, daca bine am inteles eu, din faptul ca pe procesul-verbal de comunicare a citatiei semnat de reprezentantul reclamantului (pv aflat la dosar) exista mentiunea privind taxa de timbru.

croc

Post by croc » 29 Jul 2005, 09:30

da, ai inteles bine si am inteles si eu, dar toate mentiunile de pe acel proces verbal ar fi trebui sa se regaseasca si pe citatia partii;
altfel cum, secretara trebuie sa memoreze tot ce scrie pe procesele verbale?

ca la avocat/jurist nu ajunge decat citatia :twisted:

danutza

Post by danutza » 29 Jul 2005, 09:40

si, in plus, daca acea mentiune referitoare la taxa de timbru a fost adaugata de catre functionarul instantei dupa ce "secretara" a semnat de primire?

scandalos! si eu cred ca vei castiga!

kko

Post by kko » 29 Jul 2005, 09:43

In decizia data in recurs, in considerente, se spune doar atat : "Conform dovezii de indeplinire a procedurii de citare (fila X dosar) petenta.... a fost citata cu mentiuna timbrarii cu taxa de timbru de..... lei, sub sanctiunea anularii" Despre citatia depusa in copie certificata si apararile noastre scrise si verbale , justificate zic eu, nu se spune absolut nimic.

Mai mult chiar, instanta de fond a anulat-o nu numai pt. lipsa taxei jud. de timbru ci si pt lipsa timbrului judiciar ( asa zicea el, judecatorul, motivand in drept ca timbrul judiciar este obligatoriu sa existe la introducerea actiunii ) desi timbrele ( cu o valoarea mai mare decat spunea el)erau aplicate pe ultima pagina a actiunii ( iar eu am copie xerox a acesteia cu timbrele pe ea).... :mrgreen: :mrgreen:
In fine, "ca cum" ar zice el....crede si nu cerceta...

croc

Post by croc » 29 Jul 2005, 09:50

unde se intampla asta?
la care instanta?
nu de alta, dar sa ne ferim! ;-)

kko

Post by kko » 29 Jul 2005, 09:53

Tribunalul Bucuresti iti spune ceva ...?

kko

Post by kko » 29 Jul 2005, 09:54

dar Curtea de Apel Bucuresti...?

croc

Post by croc » 29 Jul 2005, 09:59

8O 8O 8O

norocel

Post by norocel » 29 Jul 2005, 10:12

In legatura cu timbrul judiciar, este o problema in sensul ca cererile nu pot fi primite fara timbru judiciar ("Cererile pentru care se datoreaza timbru judiciar nu vor fi primite si inregistrate, daca nu sint timbrate corespunzator"-art. 9 OG nr. 32/1995).

kko

Post by kko » 29 Jul 2005, 11:08

Dar Norocel, eu am lipit cu"superglue" timbrele judiciare pe actiune (si sareau in ochi)

Pentru ca si eu cred, cum spunea Danutza ca s-a intamplat "ceva" o sa va povestesc doar cu tilu de picanterie ce s-a intamplat.

Creditorul, fiind din Buc. a formulat cerere de somatie de plata ( pt. vreo 3 miliarde lei) introdusa la Trib. Buc.
Debitorul, clientul meu, "inocent" fiind nu a inteles ce-i cu citatia si cu actele comunicate si nu a facut intampinare. Cererea de somatie a fost admisa. Cand i s-a comunicat sentinta , abia atunci a inteles ca e de rau&....

Am facut cerere in anulare solicitand instantei sa-mi indice expres contul in care sa platesc taxa jud. de timbru ( la vremea aceea era cam nebunie, mai ales ca in Buc . exista mai multe primarii de sector, si nici avocati din Buc. n-au stiut sa-mi zica contul)

Insa cum pt. primul termen de judecata n-am fost citat cu mentiunea timbrarii, am zis ca o mai lungesc. Am achitat totusi taxa intr-un cont ce mi-a fost indicat de o avocata si am trimis OP-ul in original, cu scrisoare recomandata cu conf. de primire si nota de inventar ( adica fuctionarul postal a confirmat ca OP-ul era in plic) cu o zi inainte de primul termen de judecata. Solutia o stiti , judele de la Tribunal mi-a anulat actiunea ca netimbrata. Insa cum Sentinta lui a fost data cu drept de APEL ( la vremea aceea se putea ataca cu RECURS), aplicand principiul "monsieur scrie, monsieur citim" am facut APEL.

Apelul meu s-a trimis la CA Buc. Aceasta il recalifica(in mod corect) in recurs si-l trimite la ICCJ. Intre timp se schimba codul de pr.civ, iar ICCJ isi declina competenta in fav. Curtii de Apel Buc. Avocata din Buc. care ne reprezenta in cauza ,a observat ca la dosar nu exista OP-ul ce dovedea achitarea taxei de timbru pt. cererea in anulare. Am facut sesizare la Posta iar acestia mi-au raspuns, in scris, data la care plicul (cu OP-ul) a ajuns la Tribunal (era la 1 zi dupa ce judecatorul s-a pronuntata pe cererea de anulare)Prin urmare, dovada achitarii a ajuns la judecator pe masa dupa ce s-a pronuntat iar pana la motivarea sentintei, a avut timp sa gandeasca&..... iar OP-ul s-o fi ratacit printre gunoaie&....

La CA Buc, depunem in plus si note de sedinte unde aratam /dovedeam ca am trimis OP-ul in original(inclusiv raspunsul Postei) , chiar daca nu am fost citati cu mentiunea timbrarii. CA Buc. respinge recursul( cu motivarea expusa mai sus ) insa analizeaza si pe fond( sub toate motivele invocate de mine in cererea de Apel recalificata recurs)desi Tribunalul in sent lui de anulare a actiunii mele pt. netimbrare nu a judecat fondul.

Avocata a obtinut decizia (la NV) si am formulat Contest in anulare dupa vreo 2 luni (cand deja dosarul era trimis la Tribunal) Am termen in septembrie. Si am facut cerere de amanare pt. angajare de aparator

Pana la obtinerea deciziei in recurs, a durat aproape 2 ani de la introducerea cererii de somatie de plata

Deci, m-au enervate si ei pe mine, dar ii enervez si eu pe ei&... Macar atat ,daca nu pot mai mult :evil: :evil: :evil:

nicuvar

Post by nicuvar » 29 Jul 2005, 12:42

KKO, parca ai fi descris cazul meu. Din 2003, de cand cu OUG 58/2003, a fost o adevarata bulibaseala cu apelul, recursul, cauze comerciale, civile sub sau peste 200 milioane sau 1 miliard sau 10 miliarde, dosarele s-au plimbat de la Curtea de Apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie si inapoi...
Si bine zici, daca ei ne-au enervat, ii enervam si noi. Si cred ca se poate mai mult. Castigam !!! :aplauze: :aplauze: :aplauze:

kko

Post by kko » 22 Sep 2005, 21:50

:evil: :evil: :evil: :grin: :grin: :grin: Am castigat contestatia in anulare (dupa ce am depus citatia in original judecatoarea a dat din cap si si-a dat seama ca ceva a fost putred in Danemarca)
In final, AU TRIMIS CAUZA SPRE REJUDECAREA CERERII IN ANULARE

Cu speta asta, cred ca se poate intra in cartea recodurilor cu privire la celeritatea solutionarii irevocabile a unei cereri de somatie de plata (Au trecut deja 2 ani de la data cand reclamantul a formulat respectiva cerere si inca nu s-a terminat :twisted: )

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

botexe

Post by botexe » 23 Sep 2005, 13:24

De ce iti trebuie tie contul???
Ai platit mereu in contul indicat ??

Eu platesc taxele de timbru la mine la primarie, in contul primariei mele, indiferent de locul instantei.

Nu e bine ce fac eu?? Pana acum nu mi-a zis nimeni nimic. Sa fiuin eroare de atatia ani ???

myado

Post by myado » 23 Sep 2005, 18:56

Trebuie sa formulez un recurs care va fi judecat la ICCJ.
esti sigur ca il va judeca ccj? :lol:

Post Reply