Drepturi aparator

Discutii privind procedura penala
aho

Post by aho » 06 Jul 2005, 08:00

mariusms wrote:Justitiabilule, sa Te ajute Dumnezeu sa devii seful Politiei romane (bineinteles, daca vrei si tu) !
:lol:
De acord, imi place si mie si profesional si colegial, sper sa se molipseasca si altii. Din pacate, in experienta mea ( nu intru in penal decat la oficii) nu am intalnit nici un politist pe acest tipar si ma intriga cand mi se spune ei isi conduc ancheta si clientul nu mai stie la un moment dat pe cine sa asculte, politistul ii aminteste ca maine e zi de vizita si invinuitul alege, uneori nici nu-l mai intereseaza ce declara... Iar nu o data pozitia politistului se schimba in functie de pozitia invinuitului, un minor este tratat mai rau decat autorul unui omor din culpa ( conducator auto)cu alcoolemia peste limita legala care primeste " sfaturi " unde si cat costa un alt test diferit. Trebuie sa-l rogi uneori sa nu transeze declaratia la redactare .
Despre 260, desi teoretic sansiro are dreptate, asa cum a aratat si constable, practic nu poti dovedi latura subiectiva ptr. ca noi oamenii suntem f.diferiti si percepem prin propriile noastre simturi: am auzit sau nu? am vazut sau nu ?" pur si simplu nu-mi amintesc "sau "cred ca s-ar putea sa fie adevarat dar nu sunt sigur".

sechmet

Re: Drepturi aparator

Post by sechmet » 27 Oct 2005, 06:51

Sofia wrote:Care este sanctiunea in cazul in care se efectueaza un act de urmarire penala si aparatorul nu este instiintat ?
Nulitate relativa daca asistarea inculpatului nu era obligatorie si nulitatea absoluta daca asistarea era obligatorie.

Post Reply