Iti spun ce cred, dar sa nu te mai superi pe mineAHO wrote: Relatiile dintre directorii de suc. si s.c sunt cele de mandat (D 31/54 ) nu vad de ce relatiile dintre s.c. si suc sunt diferite.

Relatiile sunt diferite pentru ca in primul caz (director-societate) avem doua subiecte de drept (cu capacitate civila, o persoana fizic asi una juridica.
In cazul relatiei societate-sucursala avem doar un subiect de drept -societatea si un sediu secundar al acestei persoane, care nu are capital social si nici patrimoniu propriu si lucreaza doar in limita unor delegari de competenta.
Daca societatea mama si sucursala ar fi ambele subiecte de drept atunci sucursala ar putea sa se judece cu societatea mama, ceea ce, evident, nu este permis.
Filiala in schim este tot un dezmembramant dar cu personalitate juridica, deci cu capital propriu si cu patrimoniu propriu.
N-am inteles chestia cu Y-mtarul.
Cand am spus "Societatea X-Sucursala Y", am vrut sa atrag atentia asupra faptului ca o cerere se respinge daca este formulata doar "Sucursala Y".