Ajutor - opinii privitor la evacuare - caz de familie

Discutii privind procedura civila
sechmet

Post by sechmet » 08 Oct 2005, 13:47

Contractul despre care vorbesti este nul ca si vanzare cumparare dar daca indeplineste conditiile prevazute de lege atunci este donatie.
S-a incheiat in fata notarului contractul?
Daca da si notarul a consemnat ca s-a platit pretul in prezenta lui atunci se poate face si plangere penala pentru fals.

bccostin

Post by bccostin » 08 Oct 2005, 15:03

Cum adica plangere penala pentru fals? Impotriva cui? A mea, aparintilor mei? Si se poate transforma un contract de vanzare cumparare intr-un act de donatie, asa, ad-hoc?

sechmet

Post by sechmet » 08 Oct 2005, 15:08

Pretul este de esenta vanzarii, in lipsa lui contractul nu poate fi calificat ca vanzare.

Crtistina

Post by Crtistina » 08 Oct 2005, 15:55

nu e cazul sa te alarmezi prea mult. In primul rand va trebui sa aduca dovezi in sensul ca avem de-a face cu o vanzare fictiva. In al doilea rand, chiar daca reuseste, poti sustine ca era vorba despre o donatie, pentru ca la momentul respectiv, asta a fost intentia alor tai.
Nu ai raspuns daca actul de vanzare-cumparare a fost facut la notar.

norocel

Post by norocel » 08 Oct 2005, 16:28

Totusi nu cred ca iti va fi foarte usor sa-ti evacuezi tatal chiar daca ar ramane valabil acel contrat pentru ca ai totusi obligatia de intretinere si nu-l poti arunca pur si simplu in strada.

Crtistina

Post by Crtistina » 08 Oct 2005, 16:37

nu cred ca ne aflam in fata unei obligatii de intretinere. Acest parinte, are venituri si mai are si o firma... Conditia pt o obligatie de intretinere, era tocmai lipsa de mijloace de sustinere, pe cont propriu.

norocel

Post by norocel » 08 Oct 2005, 16:42

Deci tu crezi ca este firesc ca fiul sa primeasca gratuit o casa printr-un act simulat de vanzare (fara bani :mrgreen: ) si apoi sa-si evacueze din casa parintele care i-a dat casa?
Contractul este nul fara nici un dubiu.
Unde-i echitatea despre care tocmai vorbeam?

Crtistina

Post by Crtistina » 08 Oct 2005, 17:00

sper sa nu iti para ca te "hartuiesc", dar am sa raspund si aici. :lol:

Donatia este irevocabila. (evident trebuie mai intai sa cadem de acord asupra existentei lui animus donandi, pentru ca actul sa fie valabil ca donatie) Intr-adevar se poate pune problema obligatiei de gratitudine. Dar si aceasta va fi evaluata prin prisma situatiei concrete. Se pare ca nu avem de a face cu un pensionar nevoias, ci cu cineva "in putere", care mai administreaza si o firma.

Sunt de acord ca nu trebuie sa trecem cu vederea aspectele morale ale problemei. Dar cu totii suntem obisnuiti cu existenta copiilor nerecunoscatori. Oare nu putem sa admitem ca exista si parinti, care nu isi merita numele?

norocel

Post by norocel » 08 Oct 2005, 17:18

Vreau doar sa judecam cu aceeasi masura, atata tot.
Actul este nul ca si contract de vanzare cumparare si ma indoiesc ca ar putea fi valabil si ca donatie.
Singura problema a omului este probatiunea, dar un lucru este clar pentru ca l-a recunsocut chiar cel care intreaba, a obtinut fara nici un ban o casa in care au ramas in continuare parintii care au facut investitii in acea casa, cu speranta probabil ca vor sta aici pana vor muri.
Dupa moartea mamei, copilul vrea sa-si evacueze tatal.
Nu-i nici legal si nici moral.
Sa astepte macar sa moara, asa cum se pare ca au convenit cand i-a trecut casa pe numele lui fara nici un ban.
Parerea mea!

bccostin

Post by bccostin » 08 Oct 2005, 18:53

Stimate norocel, daca ai fi citit de la inceput povestea, asa cum am scris-o pe site-ul asta, probabil ca nu ai fi facut afirmatiile pe care le-ai facut despre copiii nerecunoscatori. Parintii mei sunt divortati, amandoi traiesc, iar bunicul este tatal mamei, nu tatal lui. Bunicul le-a vandut fictiv casa, cu conditia ca ea sa imi fie vanduta in aceiasi termeni MIE, dorinta ambilor bunici. Cat despre investitiile in casa ... nu cred ca un gard si apa trasa in curte - ilegal, apropo, adica fara nici o autorizatie de constructie - fac acea casa proprietatea lui. Am specificat la inceputul povestii ca am vrut sa i-o vand lui pentru 3000 euro (1400 mp + casa - asta in ian 2005!) si el mi-a oferit numai 2000, si acei bani eu sa-i primesc sub forma de dar de nunta din partea lui!!!!! Chiar as aprecia daca, atunci cand judeci pe cineva, incerci sa intelegi intai contextul povestii, pentru a putea judeca obiectiv. Apreciez faptul ca chiar ai raspuns la problema mea, insa...ai reusit sa ma si jignesti pe aceasta cale. Chiar nu vreau sa astept sa moara, vreau sa imi recuperez bunul, mostenire de la bunicii mei (daca asta a fost calea aleasa, asta e datorita sistemului legislativ romanesc - antic, rudimentar, plin de vicii.) In acest mement locuiesc in Marea Britanie, si nu pot spune decat ca admir sistemul legistativ, scris in cuvinte simple, ce acopera toate cazurile, nu ce lasa portite pentru cine stie sa citeasca printre randuri. Legile sunt simple si clare, si mai presus de toate, sut echitabile. Casa mea valoreaza in acest moment cca 10000 euro. Dar nu e vorba de bani, ci de MORALA! Pentru ca i s-a dat un lucru sa-l dea altcuiva, si in acest moment refuza sa faca asta! Pe acelasi motiv poate si mama cere anularea contractului de vanzare intre bunicul si parrintii mei, mama si tata, nu? Chiar nu cer decat sa mi se faca dreptate. Sau poate ca in Romania cer prea mult...

bccostin

Post by bccostin » 08 Oct 2005, 18:57

A, si ca sa raspund la o alta intrebada - da, actul s-a semnat in fata notarului, este inregistrat si eu sunt trecut peste tot ca proprietar, platesc impozite, etc.

nicuvar

Post by nicuvar » 08 Oct 2005, 21:31

bccostin wrote:Stimate norocel, daca ai fi citit de la inceput povestea, asa cum am scris-o pe site-ul asta, probabil ca nu ai fi facut afirmatiile pe care le-ai facut despre copiii nerecunoscatori. Parintii mei sunt divortati, amandoi traiesc, iar bunicul este tatal mamei, nu tatal lui. Bunicul le-a vandut fictiv casa, cu conditia ca ea sa imi fie vanduta in aceiasi termeni MIE, dorinta ambilor bunici. Cat despre investitiile in casa ... nu cred ca un gard si apa trasa in curte - ilegal, apropo, adica fara nici o autorizatie de constructie - fac acea casa proprietatea lui. Am specificat la inceputul povestii ca am vrut sa i-o vand lui pentru 3000 euro (1400 mp + casa - asta in ian 2005!) si el mi-a oferit numai 2000, si acei bani eu sa-i primesc sub forma de dar de nunta din partea lui!!!!! Chiar as aprecia daca, atunci cand judeci pe cineva, incerci sa intelegi intai contextul povestii, pentru a putea judeca obiectiv. Apreciez faptul ca chiar ai raspuns la problema mea, insa...ai reusit sa ma si jignesti pe aceasta cale. Chiar nu vreau sa astept sa moara, vreau sa imi recuperez bunul, mostenire de la bunicii mei (daca asta a fost calea aleasa, asta e datorita sistemului legislativ romanesc - antic, rudimentar, plin de vicii.) In acest mement locuiesc in Marea Britanie, si nu pot spune decat ca admir sistemul legistativ, scris in cuvinte simple, ce acopera toate cazurile, nu ce lasa portite pentru cine stie sa citeasca printre randuri. Legile sunt simple si clare, si mai presus de toate, sut echitabile. Casa mea valoreaza in acest moment cca 10000 euro. Dar nu e vorba de bani, ci de MORALA! Pentru ca i s-a dat un lucru sa-l dea altcuiva, si in acest moment refuza sa faca asta! Pe acelasi motiv poate si mama cere anularea contractului de vanzare intre bunicul si parrintii mei, mama si tata, nu? Chiar nu cer decat sa mi se faca dreptate. Sau poate ca in Romania cer prea mult...
Stimate bcostin, cred ca nici tu nu mai stii ce ai scris la inceput:
"Aveam nevoie de 2000 euro. Eu i-am propus initial, daca mi-a zis ca e interesat sa cumpere el, sa imi mai dea aia 2000 euro si eu sa ii dau casa. Rezonabil, mai ales ca am tinut cont ca e tatal meu. Se pare ca el a uitat ca e tatal meu, in momentul in care, desi stia ca am nevoie de 2000 de euro, mi-a oferit numai 1500, zicand ca el mai bine se sinucide ca pitigoiul decat sa imi dea mie mai mult. Iar acei bani, 1500, sa mi-i dea sub forma de cadou de nunta!!!"
Iar valoarea casei era de 15000 euro. (prin aprilie) asa am citit eu la inceput (s-o fi devalorizat intre timp). Si chiar as aprecia ca atunci cand faci anumite afirmatii, sa nu te mai incurci. Sau poate ca in Romania fiind (eu in acest mement locuiesc in Romania) cer prea mult ? Respecte.

bccostin

Post by bccostin » 08 Oct 2005, 21:42

OK. Greseala mea. Era vorba de lire sterline la sumele mici (se poate observa paritatea euro/gbp 1.5/1), si , da, casa si-a pierdut din valoare, se afla chiar pe malul unei ape, de atunci pana acum au trecut niste inundatii in zona Comanesti....POATE as obtine 10.000. Insa oricum nu mi-am mai pus problema vanzarii. As dori insa sa imi fie rezolvata problema, dar instantele romanesti se pare ca sunt foarte ocupate, si din mai pana acum s-au tot dat termene...cred ca stiti mai bine decat mine despre ce vorbesc. Chiar nu vreau sa deranjez pe nimeni, doar am cerut o parere si mi s-a raspuns cu o judecata. Asta e viata. Cred ca oricine poate spune la un moment dat "De ce toate mi se intampla numai mie?"
Toata stima mea celor care incearca sa comunice prin intermediul acestui site. Sincer sa fiu, este singurul ajutor pe care l-am primit pana acum fata de problema mea.

dibmar

Post by dibmar » 09 Oct 2005, 01:58

Imi cer scuze ca ma bag si eu in seama ,dar am o mica ... la "mosteniri"."mostenitori",poate pt .ca am avut prea multe probleme;nu-mi vine sa cred "evacuarea tatului";pai atunci cum sa-i tina cei care revendica...-pe chiriasi;eu credeam ca astia vin din "germania" dar vad ca sunt si in MAREA B;
-intrbare:-o duci chiar asa de rau acolo?
-de ce vinzi casa si nu o pasrtezi pt.copilul tau ?poate ca tatal tau i-o" va vinde" lui tot sub forma de "mostenire"....?
Poate pt.ca legile sunt sau cel putin ar trebui sa fie "echitabile",cere si tatal tau anularea contractului ,sau consideri ca el nu are dreptul sa ceara nimic mai ales ca el ESTE in romania?.....

sechmet

Post by sechmet » 09 Oct 2005, 08:14

Nici daca as muri de foame nu mi-as vinde sufletul reprezentand intr-un litigiu, un individ care vrea sa-si evacueze tatal din casa.
Iar daca a mai primit-o si gratuit, cred ca ii si pun vreo doua inainte de a-l scoate pe usa afara.
Cine crede ca tatal a facut investitii in acea casa fara sa fi avut promisiunea ca va locui in ea la pana la moarte?
Eu nu cred asa ceva si ma gandesc ca bine zice proverbul romanesc: lacomia mananca omenia!

Post Reply