MIRON COZMA GRATIAT!

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
april

Post by april » 16 Dec 2004, 15:42

tot la radio pe net am auzit ca UDMR este revoltat si nemultumit de gratierea lui Cosma. sa speram ca asta este branciul care sa-i indrepte spre Alianta. daca nu, si anticipatele mi se par o idee buna.
attorney,nici eu nu ma mai pot dezlipi de forumuri sa vad ce se mai intampla :) azi am avut chiar examen, iar eu de la alegeri nu mai pot sa ma gandesc decat la asta. noroc ca a fost foarte usor exam. la asigurari :)

jus2001

Post by jus2001 » 16 Dec 2004, 17:16

Mironica a plecat deja din penitenciarul Rahova insotit de prietenul sau Fane Spoitoru. Ce sa mai zic. Si domnul Nastase, acela pe care l-au votat 49% dintre romani, a dovedit inca o data ca este un mincinos spunand acum cateva ore ca nu stie nimic.

innuenda

Post by innuenda » 16 Dec 2004, 20:23

Felicitari Doamna Presedinta attorney:lol: :lol: sa ne traiti! Ce Prim-ministru o sa aveti? Am urmarit si eu cu mare interes ce s-a intamplat in ultima vreme si mi-a displacut profund ce au mai facut pesedeii in ultima vreme, "in frunte cu fruntea" lor. Desi Basescu nu mi-a placut f. mult pentru cursa asta, pana acum imi place cum s-a descurcat ca viitor presedinte. Mai mult decat atat, am inceput sa-i creditez si pe cei care au votat anticoruptie si care erau "furiosii" :x :lol: acestui forum, chiar daca personal prefer oamenii ceva mai echilibrati celor exaltati, chiar atunci cand le place ceva foarte mult. Am urmarit aseara o emisiune in reluare, pe Prima TV, unde o judecatoare de la tribunal, tanara si frumoasa si desteapta (dupa gustul meu) a iesit la rampa si a spus:"Justitia e corupta, Ministerul Justitiei intretine aceasta stare de lucruri, judecatorii muncesc in conditii inumane si "judeca" dosare de 18 volume, care le sunt aduse cu 5 minute inainte de inceperea sedintei etc. etc". M-am ingrozit sincer de ce am putut auzi de la aceasta judecatoare si m-am intrebat cum de a avut atunci curajul sa iasa in fata si sa afirme toate aceste adevaruri, cand ele ar putea sa-i explodeze in fata. Mi-am dat un singur raspuns. Crede in schimbarea care s-a facut si in faptul ca sefii ei, coruptii de acum nu mai au spate, nemaiavand sustinere politica. Acesta a fost momentul in care am realizat ca daca lucrurile chiar stau asa rau, atunci eu am gresit si cei care au votat schimbarea au mai dat o sansa Romaniei. Sper doar ca ea sa fie deplin fructificata si sa nu se opinteasca in ambitii politice, ca de atatea ori.

jus2001

Post by jus2001 » 16 Dec 2004, 22:29

Mai rau e ca i-a gratiat si pe Petru Isaac - fost consilier guvernamental, pe Acatrinei - judecatorul ala condamnat si pe fostul comandant al politiei Timisoara. Ticalosun da o palma indicatiilor ue si ale sua cu privire la coruptie, gratiind niste corupti. Inca o data spun ca imi este rusine sa traiesc intr-o tara condusa de astfel de oameni. Daca era votat tepes in locul lui basescu cred ca maine il decapita pe comunistun ala mic si zambaret. Sper ca basen sa ii "decapiteze" pe toti coruptii care ne-au condus tara timp de 15 ani numindu-se democrati. Nu sunt extremist, dar astfel de fapte te transforma intr-o astfel de persoana.
RUSINE!

croc

Post by croc » 17 Dec 2004, 09:10

innuenda, ma bucura mesajul tau;
si noi, cei care am votat cu actualul presedinte, speram acelasi lucru!

judge

Post by judge » 17 Dec 2004, 09:50

Este ceva fff. surprinzator gestul lui Iliescu de a gratia atatea persoane. Gratierea este o prerogativa a presedintelui care dupa pararea mea ar trebui inlaturata din Constitutie pentru ca permite implicarea puterii executive in justitie. din punct de vedere juridic decretul de gratiere nu mai poate fi revocat sau inlaturat in vreun fel. nastase face un joc "de copil nevinovat" spunand ca nu stie nimic. daca nu dorea aceste gratieri nu semna decretul si acesta nu putea fi publicat in monitorul oficial neavand nici un efect juridic. a fost un joc murdar. iliescu a asteptat pana la sfarsitul mandatului sa isi plateasca niste datorii mai vechi care dau o imagine negativa a Romaniei. dar gestul a fost facut si asta e...va trebui sa avem grija in continuare sa nu mai permitem actiuni de gen mineriade. cat priveste asa numita "criza politica" vehiculata de dl adrian nastase astea sunt povesti de adormit copii atat timp cat alegerile anticipate sunt prev de constitutie.

teo

Post by teo » 17 Dec 2004, 10:10

ca tot suntem la remember decembrie n89 :
revolutia s-a nascut la Timisoara, dar la Bucuresti a fost rapita si apoi ucisa!
Iliescu e raspunzator!! Ce a facut la final de mandat dovedeste inca odata !!!

pynguyana

Post by pynguyana » 17 Dec 2004, 10:26

Ma gandeam daca gratierea lui Cozma este conditionata sau neconditionata, in ultimul caz existand posibilitatea revocarii. Dar cred ca raspunsul tot singura am sa mi-l dau... Ar fi chiar culmea..

pavel

Post by pavel » 17 Dec 2004, 12:10

Domnule, Ion Iliescu, prin decretul sau de gratiere, a oferit un exemplu clar al problemelor pe care le ridica raportul dintre drept si morala. Decretul este legal, Constitutia ii permite lui Iliescu sa dispuna gratieri individuale. Este insa morala aceasta decizie? Cozma nu este un infractor oarecare!!! A fost condamnat pentru instigare la subminarea puterii de stat!!! Eu cred ca nu avem aici un act de clementa, pentru ca aceasta clementa are nevoie de justificari morale. Nu e suficient sa existe doar suportul juridic. Apoi, Iliescu l-a gratiat pe cel care a ordonat sa se traga in timisoreni in 1989. Revolutia e a romanilor, a celor care au murit in 1989, nu e a lui Ion Iliescu. Cum si-a permis Iliescu sa dea dovada de clementa, sfidand astfel durerea celor care i-au pierdut pe cei dragi in revolutie. Pe militianul care a ordonat tragerea nu il va ierta istoria in veci, dar l-a iertat un ins ca Ion Iliescu, stiind probabil ca nici pe el nu il va gratia moral nimeni niciodata.

sofia

Post by sofia » 17 Dec 2004, 13:05

Decretul de gratiere a fost revocat.

rrroxana

Post by rrroxana » 17 Dec 2004, 13:19

Am vazut si eu acum stirile!!! Nu-mi vine sa cred ce presedinte am avut pana acum! Cum poate un om politic sa se comporte asa??? Si ce om politic!!! Presedintele!!! Mi-e rusine! :oops:
Cum a motivat revocarea ca asta nu am vazut?

april

Post by april » 17 Dec 2004, 14:02

deci, intr-adevar, cum au mai spus si altii, gestul de clementza a fost de fapt unul de dementza! :twisted: si eu care credeam ca mosul urmareste cine stie ce scheme kaghebiste destepte, sa scoata lumea in strada, sa faca o noua mineriada...nu, bunicuta perversa nu a vrut decat sa-si arate recunostinta fata de vechiul prieten... :lol: :lol: :lol: vai de capul nostru, ce presh... am avut! oricum, sa-i multumim ca prin isprava asta a mai dat cateva puncte Aliantei pt niste eventuale anticipate :D

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 17 Dec 2004, 14:09

E a doua oara cand Iliescu, dupa ce face gugumania, nici nu are suficient de mult curaj sa si-o asume pana la capat. Nasol de noi. In aceeasi barca e si Nastase, care dupa ce iese pe toate posturile "cersind un nou post de prim-ministru mai face si pe prostul de parca nu el ar fi contrasemnat decretul de gratiere

attorneyatlaw

pentru Innuenda

Post by attorneyatlaw » 17 Dec 2004, 14:54

poate ca daca am fi povestit mai mult si mai in private te-as fi convins totusi inainte de alegeri.
dar nu e rau nici asa.
nici eu nu am votat cu Basescu pentru ca-mi place ca imagine. Mi-a placut insa ca este iesit din tipare si cred sincer ca tara asta are nevoie de cineva care sa se bata pentru ea cu tot riscul, nu sa faca numai tampenii dar sa se lupte sa-si pastreze imaginea. L-am votat pentru ca CRED in el. Imi voi dori in noaptea de Craciun (se spune ca dorintele pe care ti le pui in seara de Craciun se indeplinesc sigur) sa-i ajute Dumnezeu sa faca macar jumatate din ce a spus. Si daca va fi asa, in cinci ani suntem departe. Ca tara.

minodora

Post by minodora » 17 Dec 2004, 15:35

Am vazut dimineata la stiri ca pleaca la conferinta din Bruxelles cu Taromul si nu cu avionul prezidential pentru ca nu vrea sa mearga cu Iliescu pentru ca l-a gratia pe Cosma.
Mi-a placut teribil stirea :lol: .

Post Reply