INCETARE EXECUTARE SILITA-cine constata?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
ursu

Post by ursu » 14 Dec 2008, 23:17

kinga wrote:nicio secunda nu am vrut sa insinuez ca nu stii...
Nicio secunda nu m-am gandit ca ai putea insinua asa ceva! :)

@sendre:
Nu va iesi absolut nimic din ce speri, formuland aceasta plangere, ba mai mult va trebui sa-i platesti executorului si cheltuieli de judecata care mai mult ca sigur, isi va trimite avocatul.
In privinta partilor care vor fi citate la judecarea acestei plangeri pe L;188/00 : am facut n plangeri de acest gen, care la instanta de ex.din Iasi, care la diverse instante din tara, si de cele mai multe ori, chiar daca cealalta parte din executare nu are calitate procesuala in judecarea acestei plangeri, instanta investita a citat si crediotrul(sau debitorul).

sendre

Post by sendre » 15 Dec 2008, 07:13

Merci inca odata URSU.In situatia descrisa tu cum ai proceda? Mi-ar fi de folos sa aflu...

ursu

Post by ursu » 15 Dec 2008, 17:42

Hmm, sincer..eu nu ajungeam in situatia asta!
Te mai intreb o data: ce zice in hotararea: reintegrare pe acelasi post?

ist314

Post by ist314 » 15 Dec 2008, 19:05

Tu, ca si angajator, aveai obligatia legala de a reintegra fostul angajat in functia detinuta, obligatie indeplinita, din cate am inteles (vezi si art. 278 din Codul Muncii).
Competenta executorului in cazul obligatiilor de a face se cam epuizeaza prin somatie. Somatia ce continea? Ce era si in dispozitiv, de a reintegra angajatul in functie. Ei, si atunci, din moment ce tu te-ai conformat hotararii, prezentandu-te la executor cu decizia de reintegrare, acesta, dupa parerea mea, ar fi trebuit sa constate obligatia ca executata si sa procedeze la lichidarea dosarului, asa cum ai indicat si tu, cu restituirea titlului la creditor.
Din punctul meu de vedere obligatia este executata, iar neprezentarea salariatului la locul de munca poate da motive de desfacere a contractului individual de munca din motive disciplinare.
Daca aveti si alte idei, sunt curios si eu.

Post Reply